27 Ιουλ 2012

Ιωνάθαν Μακρής : «Εμείς για τη διανομή της Καινής Διαθήκης που κάναμε στη Θράκη είχαμε την υποστήριξη αλλά και τη συναίνεση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου».


Προκαλούν οι νεοπροτεστάντες της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης. (Ε.Ι.Ε) μετά τη  σύγχυση που προκλήθηκε στους πιστούς από λανθασμένες ανακοινώσεις Μητροπόλεων
Ο  πρόεδρος της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης. (Ε.Ι.Ε) Ιωνάθαν Μακρής ερωτηθείς για το τι άποψη φέρει σχετικά με την άποψη της Ιεράς Συνόδου απάντησε πως «η Ιερά Σύνοδος εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και οι απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτήν δεν είναι ομόφωνες. Εμείς για τη διανομή της Καινής Διαθήκης που κάναμε στη Θράκη είχαμε την υποστήριξη αλλά και τη συναίνεση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου».
Επιτέλους η Ι. Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πρέπει να πάρει θέση. Ακολουθεί το δημοσίευμα.
129.000 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης μοίρασε στη Θράκη η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση
-Για την αποστολή συγκεντρώθηκαν 330 άτομα από 22 χώρες (!!!) τα οποία μοίρασαν υλικό από πόρτα σε πόρτα σε 540 χωριά και πόλεις της Θράκης !!!

-Μόνη μας επιθυμία να διαβάσει ο ελληνικός λαό το λόγο του Θεού και να πιστέψει στην αγάπη του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πει ο πρόεδρος της Ένωσης, Ιωνάθαν Μακρής στη ΦΩΝΗ !
Η χρήση και η κυκλοφορία υπό της «Ε.Ι.Ε.», του εγκεκριμένου υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, κειμένου της Καινής Διαθήκης, έχει παραπλανητικό σκοπό, λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος
Μια πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής μας θρησκευτική αποστολή έλαβε μέρος τις προηγούμενες μέρες από την Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση (ΕΙΕ), η οποία επί πέντε συνεχόμενες ημέρες διένειμε θρησκευτικού περιεχομένου υλικό σε όλη τη Θράκη.
Συγκεκριμένα, 330 περίπου άτομα από 22 χώρες συγκεντρώθηκαν πριν από λίγες μέρες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης απ’ όπου και ξεκίνησαν την περιοδεία τους σε 540 χωριά και πόλεις της περιοχής μας προκειμένου να μοιράσουν 129.000 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης.
Εκτός της Καινής Διαθήκης στη σακούλα που άφηναν οι διανομείς της ΕΙΕ στις πόρτες των σπιτιών περιλαμβάνονταν ένα DVD με ηχογραφημένο όλο το κείμενο της Καινής Διαθήκης το οποίο διαβάζει ο γνωστός στο πανελλήνιο Απόστολος Βαβύλης, ο οποίος κατά περίπτωση συστήνεται και ως μοναχός Ραφαήλ, καθώς και έντυπο υλικό που προπαγανδίζει τους σκοπούς της ΕΙΕ και στο οποίο παρουσιάζονται οι έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις τους με τη διδασκαλία τους (CD με ύμνους, μαθήματα Αγίας Γραφής, η γνωστή προτεσταντική ταινία «Ιησούς» (η οποία παλαιότερα διανέμονταν από την προτεσταντική ομάδα «Χριστιανική Οργάνωση Αγάπης») όπως επίσης και φυλλάδιο με τίτλο «Ελευθερώθηκα από τα πλοκάμια του τζόγου», όπου αναφέρεται σχετικό περιστατικό, με την υποσημείωση μάλιστα ότι ο πρωταγωνιστής του είναι ανιψιός αποθανόντος Μητροπολίτη Μητροπόλεως της Θράκης.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Καινή Διαθήκη δεν μοιράστηκε μόνο σε περιοχές που κατοικούνται από χριστιανούς αλλά και σε μειονοτικές περιοχές, στις οποίες διανεμήθηκαν 15.000 περίπου τούρκικες γραφές.
Ιωνάθαν Μακρής : «Μόνη μας επιθυμία η διάδοση του λόγου του Θεού»
Η ΦΩΝΗ επικοινώνησε με την Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση και συνομίλησε με τον πρόεδρο αυτής κ. Ιωνάθαν Μακρή. Ο ίδιος μας είπε ότι μόνη επιθυμία τόσο του ιδίου όσο και της ΕΙΕ είναι «ο ελληνικός λαός να διαβάσει το λόγο του Θεού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να πιστέψει στην αγάπη του καθώς μόνο αυτή μπορεί να φέρει τη σωτηρία του καθενός μας.
Να τονίσουμε ότι η Καινή Διαθήκη που μοιράζεται είναι στη δημοτική γλώσσα, για να μπορεί να είναι εύκολα κατανοητή από οποιονδήποτε. Επίσης είναι σημαντικό να πούμε ότι είναι έγκυρη και αναγνωρισμένη τόσο από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και Ιεροσολύμων.
Αυτή είναι μία προσπάθεια που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και ήδη έχουν δοθεί χιλιάδες Καινές Διαθήκες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σκοπός της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης είναι ο κάθε Έλληνας να έχει πρόσβαση στο Λόγο του Θεού αλλά και να κατανοήσει πόσο σχετικός είναι για τον καθένα σήμερα και έχει τη δύναμη να αλλάξει οποιαδήποτε ζωή».
Σε ερώτηση μας για το έργο της ΕΙΕ, ο κ. Μακρής μας απάντησε ότι «είμαστε μια οργάνωση που έχει φιλανθρωπικό σκοπό με αποστολές σε 30 χώρες, όπου πηγαίνουμε, βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και μεταφέρουμε το λόγο του Θεού» ενώ ερωτηθείς για το τι άποψη φέρει σχετικά με την άποψη της Ιεράς Συνόδου μας απάντησε πως «η Ιερά Σύνοδος εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και οι απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτήν δεν είναι ομόφωνες. Εμείς για τη διανομή της Καινής Διαθήκης που κάναμε στη Θράκη είχαμε την υποστήριξη αλλά και τη συναίνεση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου».
Ιερά Σύνοδος : «Προσηλυτιστικών δραστηριοτήτων συνέχεια»
Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος Ελλάδος με αφορμή τη διανομή αυτή της ΕΙΕ στην περιοχή της Θράκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «προσπάθεια παραπλάνησης των πιστών».
«Η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», σε συνεργασία με άλλες ομοειδείς ομάδες, συνεχίζει κι εφέτος την προσηλυτιστική εξόρμησή της, από τις 17 έως τις 25 Ιουλίου 2012, στην περιφέρεια της Θράκης, με την διανομή της Καινής Διαθήκης.
Η χρήση και η κυκλοφορία υπό της «Ε.Ι.Ε.», του εγκεκριμένου υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, κειμένου της Καινής Διαθήκης, έχει παραπλανητικό σκοπό, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από το ότι και στο παρελθόν στις προηγούμενες εξορμήσεις της, μαζί με την Καινή Διαθήκη συμπεριλαμβανόταν διαφημιστικό υλικό της εν λόγω νεοπροτεσταντικής ομάδας.
Ο ορθόδοξος χριστιανός γνωρίζει, ότι αυθεντικός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής είναι μόνο η Εκκλησία του Χριστού, ως «στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α Τιμ. γ 15). Η ιστορική πραγματικότητα αποδεικνύει ότι κάθε άλλη ερμηνεία της Αγίας Γραφής, που εκφράζει απλώς υποκειμενικές θέσεις, οδηγεί σε αποκλίσεις από την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας, γεγονός που διαχρονικά συνιστά το θεμέλιο της κάθε αιρέσεως» αναφέρει αναλυτικά η Ιερά Σύνοδος Ελλάδος.
Δείτε σχετικά και :

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο χορός καλά κρατεἰ,ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ,ΜΟΥΛΤΙ ΚΟΥΛΤΙ,..
Το ζητούμενο για την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ,για την ΝΕΑ ΤΑΞΗ και τους νεοταξίτες οικουμενιστές ,το δόγμα και το πιστεύω είναι κάτι που αλλάζει,γιαυτό και συγγράφουν νέα βιβλία,μεταπατερική θεολογία σου λέει.Το ζητούμενο λοιπόν και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν προσερχόμενοι πιστοί.
Τι πιστεύουν οι πιστοί...άλλου ιερέα ευαγγέλειο.
Και όπως πάει η όλη κατάσταση ,οι αποτειχισμένοι αυξάνονται.Οι ορθόδοξοι άρχισαν να αισθάνονται άβολα με όλη την αβρότητα και την αγαπησιολογία.Στο βωμό της υποκριτικής αγάπης μας οδηγουν να θυσιάσουμε την πίστη μας ,να την αλλάξουμε λίγο.
Αρχισαν τα γνήσια τέκνα να κουράζονται με τους γοννείς τους και κάποια αγανακτούν.Αισθάνονται την αδιαφορία εκ μέρους των γοννέων,βλέπουν οτι αλλώνεται το σπίτι απο τα πολλά μουσαφηριά,τα χατήρια των μουαφήριδων παρα γίνανε.Οι ΠΑΤΕΡΕΣ πρέπει να πάρουν θέση,να επιλέξουν,τα βαπτισμένα παιδιά τους ή τους επισκέπτες.Μεταπατερική θεολογία,ή την Πατερική και.. επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι.Επειδή έχω παρακολουθήσει το θέμα τις τελευταίες ημέρες ,διαπιστώνω με πόνο ψυχής τον λήθαργο,την αδιαφορία των εκεί ορθοδόξων ,ή ίσως να πρόκειται γιά την απόλυτη εμπιστοσύνη ,ολότυφλη στον ποιμένα.
ένας ορθόδοξος.
Χ.Α.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com