25 Ιουλ 2012

Πως βλέπουν τον Ορθόδοξο Έλληνα οι νεοπροτεστάντες της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης


Σε συνέντευξή του στο dimosia.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης Ιωνάθαν Μακρής δήλωσε τα εξής:
 «...βασικός μας στόχος είναι να διαδώσουμε το λόγο του Θεού. Είναι κρίμα να υπάρχει η Καινή Διαθήκη γραμμένη στα ελληνικά και ο μέσος Έλληνας να μην την έχει διαβάσει» …. «Επισκεπτόμαστε κάθε σπίτι ξεχωριστά και αφήνουμε μια Καινή Διαθήκη μαζί με ένα cd-mp3 με ανάγνωση της Καινής Διαθήκης καθώς και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο» … «δεν είμαστε ούτε απατεώνες, ούτε αιρετικοί και δεν έχουμε καμία σχέση με τους μάρτυρες του Ιεχωβά».
Όπως είπαμε οι νεοπροτεστάντες της Ε.Ι.Ε (αλλά και όλοι οι εν Ελλάδι αιρετικοί) βλέπουν τον Ορθόδοξο Έλληνα ως «εθνικό» ως ειδωλολάτρη. Για τις επιχειρήσεις προσηλυτισμού μας ρέει άφθονο χρήμα ήδη από το έτος 1988 οπότε η Ε.Ι.Ε απόκτησε το πλοίο Μorning Star (Πρωινός Αστέρας) και διαπραγματεύθηκε την αγορά 54 στρεμμάτων παραθαλάσσιας περιοχής στα Σκορπονέρια Θηβών. Όπως καταλαβαίνουμε οι διασυνδέσεις της οργάνωσης είναι πολλές και έτσι εξηγείται και η παγκόσμια πίεση πού ασκήθηκε στη χώρα μας με αφορμή την καταδίκη του Κ. Μακρή και των δύο άλλων μισσιοναρίων της οργάνωσης «Νεολαία με Αποστολή» για υποβοήθηση σε εκούσια διαφυγή και προσηλυτισμό ανηλίκου, πού τελικά ακυρώθηκε από το Εφετείο. [Περισσότερα στο άρθρο του π.Αν.Αλεβιζόπουλου]. 

Ο κ. Ιωνάθαν δηλώνει ότι δεν είναι αιρετικός και δεν ψεύδεται γι’αυτό που πιστεύει. Η οργάνωσή του είναι υπερδογματική και ανοικτή προς όλες τις προτεσταντικές παραφυάδες στις οποίες δεν ασκεί προσηλυτισμό. Αντιθέτως θεωρεί ότι οι Ορθόδοξοι χρίζουν άμεσης «βοήθειας» ώστε να μάθουν το Λόγο Του Θεού! Από τη δεκαετία του 80 ήδη στο πνευματικό κέντρο της Ε.Ι.Ε (Ευριπίδου 14, Αθήνα) πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις με την συνεργασία μισσιοναρίων και ποιμένων προτεσταντικών, πεντηκοστιανών και νεοπεντηκοστιανών ομάδων, πού ασχολούνται με τον «ευαγγελισμό» των Ελλήνων. Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα είναι: Δαμασκηνίδης Άγγελος (ΠΑΧΑ), Καλογεράκης Φαίδων (Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία), Καταρτζής (Ελληνική Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης), Βril Baldwin και Rοbert Bril (Εταιρία Βιβλικών Σπουδών), Μπλιάτης Απόστολος (Χριστιανική Κίνηση Αγάπης), Ραυτόπουλος Φ. (Χριστιανική Ευαγγελική Εκκλησία), Γιάννης Ρούσσος (Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής), Ντίνος Ρούσσος (Εκκλησία του Χριστού), Φαφαλιός Γιάννης (Βιβλική Εταιρία) κ.α.[Περισσότερα στο άρθρο του π.Αν.Αλεβιζόπουλου]. Απεναντίας ο κ.Μακρής δηλώνει ότι δεν έχει «σχέση με τους μάρτυρες του Ιεχωβά». Θεωρούμε παραπλανητικές τις δηλώσεις του αυτές επειδή αφ’ ενός προσπαθεί να δημιουργήσει θετικό κλίμα διαχωρίζοντας τη θέση του από τους ΜτΙ αλλά από την άλλη βλέπουμε να συνεργάζεται με Ευαγγελικούς και Πεντηκοστιανούς και Χαρισματικούς! Όπως όμως μας πληροφορεί ο μακαριστός π.Αν.Αλεβιζόπουλος «Στα έντυπα της ΕΙΕ προβάλλονται προγράμματα του κέντρου «Άργος Ζωδιάτης», των οργανώσεων «Διακονίες Εμμαούς», «Λίγες στιγμές από την Αγία Γραφή» (Βιβλικό Μήνυμα), «Το Ανώγειο», «Το στέκι της Ελπίδος» (Πανελλήνια Ιεραποστολή Συμπαράστασης), η «Χριστιανική Κίνηση Αγάπης», οι εκπομπές των «Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας» [Περισσότερα στο άρθρο του π.Αν.Αλεβιζόπουλου].  
Δείτε σχετικά και :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com