24 Ιουλ 2012

Δελτίο Τύπου της Ι.Μ Αλεξανδρουπόλεως για την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»


Μετά την παρέλευση τόσων ημερών και ενώ η προσηλυτιστική νεοπροτεσταντική επιχείρηση τελειώνει, η Ιερά Μητρόπολη Λλεξανδρουπόλεως έβγαλε σήμερα 24/07/2012 ένα Δελτίο Τύπου για να ενημερώσει τον πιστό λαό. Η μόνη όμως ενημέρωση είναι να κρατήσουν  την  Καινή Διαθήκη που μοιράζουν οι Προτεστάντες.
Η  νεοπροτεσταντική εκστρατεία από την Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση (ΕΙΕ) όπως αναφέρουν οι ίδιοι,  γίνεται στους 3 Νομούς της Θράκης ( Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης) με την ονομασία «επιχείρηση Ιησούς του Ναυή 5» από τις 17 έως 25 Ιουλίου 2012. Τόπος διαμονής όσων συμμετέχουν υπήρξε  η Αλεξανδρούπολη.
Με τέτοιες όμως ανακοινώσεις και ενέργειες,  πώς να μη δημιουργηθεί σύγχυση στον πιστό λαό;
24/07/2012 . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Διανομή θρησκευτικού υλικού από Προτεστάντες στους κατοίκους της Μητροπόλεως

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνουμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Επαρχίας μας ότι οι Καινές Διαθήκες και ο ψηφιακός δίσκος (CD) με την ανάγνωση της Καινής Διαθήκης που διανέμονται δωρεάν αυτές τις ημέρες στην πόλη μας και στα χωριά μας, είναι το γνήσιο Ορθόδοξο Χριστιανικό κείμενο, εγκεκριμένο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους προτρέπουμε να τα κρατήσουν. Η όλη προσπάθεια είναι προτεσταντικού ιεραποστολικού συλλόγου που θεωρεί έργο του να διανέμει την Ορθόδοξη Καινή Διαθήκη σε επαρχιακές ελληνικές πόλεις και αγροτικές περιοχές. Η διανομή των παραπάνω γίνεται από Προτεστάντες που ήρθαν στη Θράκη από διάφορες χώρες του κόσμου. Τα υπόλοιπα φυλλάδια που εμπεριέχονται στην πλαστική τσάντα, δεν ωφελούν πνευματικά.
 Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ενημερώθηκε αυτοπροσώπως από τους υπευθύνους της προσπάθειας αυτής και τους εξέφρασε τις απόψεις του για την συγκεκριμένη ιεραποστολική μέθοδο.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Δείτε σχετικά και :

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστἠ η άποψη του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθίμου και καλώς έστω και αργοπορημένα ενημερώθηκε.Τους απλούς ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ τους δίδεται ευλογία να κρατήσουν την γραφή των προτεσταντών που ασφαλώς και θα είναι μεταφρασμένη στα μέτρα τους.
Τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ όμως θα πρέπει κάποιος να τους υπενθυμήσει και τις βασικές δογματικές διαφορές διαφορές με τους σχισματικούς.Εάν η περίφημη ενωση των εκκλησιών έγινε ,άς μας το πουν και σε μας τους λαικους.
Εαν πάλι δεν έγινε η ένωση,και στο Σύμβολο της ΠΙΣΤΕΩΣ λέμε ...Εις Μίαν ,Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν ομολογώ έν βάπτισμα....
και φυσικά εννοούμε την Ορθόδοξη Εκκλησία,αδελφές εκκλησίες και ξαδέλφες εκκλησίες απο που ως που.Η Εκκλησία είναι ΜΙΑ ΑΓΙΑ , ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ η ΟΡΘΟΔΟΞΗ.
Επειδή διαβάζω <> ως ορθόδοξος ερωτώ.Περιμέναμε τους προτεστάντες να εφοδιάσουν τις αγροτικές περιοχές με την Αγία γραφή.Αν έίναι δυνατόν και μάλιστα εγκεκριμένο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο .Εάν μήτι άλλο ,προσβολἠ και σε αυτή την περίπτωση.Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ Εκκλησία με τόση φιλανθρωπική δράση,με εξωτερική Ιεραποστολή, με τόσα σχολεία που χτιζει στην Αφρική, με τόσους πεινασμένους που ταίζει,περίμενε τον προτεσταντικό ιεραποστολικό σύλλογο να μοιράσει την Αγία Γραφή.
Καλό είναι να μάθουμε πρώτα τι πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι.Τί γνώμη έχουν για την θεοτόκο μας την Παναγία.Τί πιστεύουν για τους Αγίους μας που εμείς οι Ορθόδοξοι τιμούμε .Ας ασπασθούν μία εικόνα του Χριστού καί της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας,άς προσκυνήσουν την εικόνα ενός Αγίου ,για να πάρω και εγώ την βίβλο τους.Αγία Γραφή απο χέρια προτεστάντη ,Κύριε ελέησον.

Χ.Α.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com