23 Ιουλ 2012

Καμμία ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου για την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»


Προσπάθεια προσηλυτισμού η διανομή της Καινής Διαθήκης από την Ιεραποστολική Ένωση κατά την ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος
Τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, αρχικά στα χωριά κι από σήμερα στο κέντρο της πόλης, διανέμονται από την Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση κυρίως κατά τις μεσημεριανές ώρες σακούλες οι οποίες αναγράφουν "Ο Θεός μας αγαπά" .
Οι σακούλες αυτές περιλαμβάνουν την Καινή Διαθήκη και έντυπο υλικό για βιβλία και άλλα αντικείμενα θρησκευτικού περιεχομένου. Επίσης, υπάρχει κι ένα cd mp3 με την αφήγηση ενός βιβλίου. Υπεύθυνος παραγωγής που ταυτόχρονα, είχε και την επιμέλεια της προσπάθειας είναι ο Απόστολος Βαβύλης, γνωστός από την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημη ανακοίνωση εάν η οργάνωση που διανέμει τα έντυπα μαζί με την Καινή Διαθήκη ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδας ή πρόκειται περί αιρέσεως που προσπαθεί να προσηλυτίσει με αυτόν τον τρόπο πιστούς, αφού προκειμένου να συλλέξει στοιχεία μεταξύ του εντύπου υλικού περιλαμβάνεται και μία φόρμα επικοινωνίας/παραγγελίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας πάντως έχει χαρακτηρίσει την ανωτέρω οργάνωση ως νεοπροτεσταντική, η οποία "σε συνεργασία με άλλες ομοειδείς ομάδες, συνεχίζει κι εφέτος την προσηλυτιστική εξόρμησή της, από τις 17 έως τις 25 Ιουλίου 2012, στην περιφέρεια της Θράκης, με την διανομή της Καινής Διαθήκης.
Η χρήση και η κυκλοφορία υπό της «Ε.Ι.Ε.», του εγκεκριμένου υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, κειμένου της Καινής Διαθήκης, έχει παραπλανητικό σκοπό, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από το ότι και στο παρελθόν στις προηγούμενες εξορμήσεις της, μαζί με την Καινή Διαθήκη συμπεριλαμβανόταν διαφημιστικό υλικό της εν λόγω νεοπροτεσταντικής ομάδας.
Ο ορθόδοξος χριστιανός γνωρίζει, ότι αυθεντικός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής είναι μόνο η Εκκλησία του Χριστού, ως «στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α Τιμ. γ 15). Η ιστορική πραγματικότητα αποδεικνύει ότι κάθε άλλη ερμηνεία της Αγίας Γραφής, που εκφράζει απλώς υποκειμενικές θέσεις, οδηγεί σε αποκλίσεις από την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας, γεγονός που διαχρονικά συνιστά το θεμέλιο της κάθε αιρέσεως."
Δείτε σχετικά και :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com