17 Ιουν 2013

Ανήλικη νύμφη - πρώην μέλος των Φονταμενταλιστών Μορμόνων δραπετεύει από την οργάνωση μαζί με τα παιδιά της


Jessop

Ανήλικη νύμφη - πρώην μέλος των Φονταμενταλιστών Μορμόνων δραπετεύει από την οργάνωση μαζί με τα παιδιά της
Της CHRISTINA NG  - ABC News -  Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Πρώην ανήλικη νύμφη δραπετεύει μαζί με τα παιδιά της από την οργάνωση FLDS των Φονταμενταλιστών Μορμόνων.  Τα παιδιά της Ruby Jessop είναι ενθουσιασμένα που ξέφυγαν από την αυστηρή και καθημερινή δίαιτα που περιελάμβανε μόνο φασόλια, όπως τους είχε επιβάλει ο φυλακισμένος αρχηγός της πολυγαμικής σέκτας, Warren Jeff.

Η Rubby Jessop είχε εξαναγκαστεί να παντρευτεί το θετό αδελφό της όταν ήταν 14 χρόνων, σύμφωνα με την αδελφή της και το Γενικό Εισαγγελέα της Αριζόνα.
«Πριν δώδεκα χρόνια, πήρα ένα τηλεφώνημα από την αδελφή μου που ήταν δεκατεσσάρων χρόνων και είχε προχωρήσει σε γάμο που άλλοι είχαν κανονίσει γι’ αυτήν», ανέφερε η Flora Jessop στο ABC News.com. 
«Είχε κατορθώσει να ξεφύγει και υποσχέθηκα ότι θα έκανα το παν για να την προστατεύσω. Αργότερα, πριν προλάβω να τη βρω και να τη βοηθήσω, είχε εξαφανιστεί καθώς την πήραν πίσω στην οργάνωση». 
Η Jessop, που τώρα είναι 26 χρόνων, κατόρθωσε στις αρχές του 2013 να δραπετεύσει από την αποσχισθείσα σέκτα των Μορμόνων, τη Φονταμενταλιστική «Εκκλησία του Ιησού Χριστού, των Αγίων των τελευταίων Ημερών», γνωστή ως FLDS. 
Μπόρεσε τότε να πάρει προσωρινά την κηδεμονία των παιδιών της ηλικίας δύο μέχρι δέκα χρόνων. «Την έψαχνα για 12 χρόνια», είπε η Flora Jessop. «Κάθε φορά που πλησίαζα στην κοινότητα (των Μορμόνων) την έβαζαν σ’ ένα αυτοκίνητο και την έπαιρναν σε άγνωστο μέρος, ώστε να μη μπορώ ποτέ να την πλησιάσω».
«Η Ruby είναι μια από τις χιλιάδες που έχουν παγιδευτεί και κακοποιηθεί μέσα στην καταστροφική λατρεία του Warren Jeffs. Είναι τόσο ευτυχισμένη που έφυγε και τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα που για πρώτη φορά μπορούν να πάνε σε Σχολείο», δήλωσε η Flora Jessop.
Η Ruby Jessop και τα παιδιά της διαμένουν προσωρινά μαζί με την αδελφή της μέχρι να βρουν μέρος να εγκατασταθούν.
Η Flora Jessop εγκατέλειψε την σκληρή και καταστροφική σέκτα FLDS το1986 και έβαλε στόχο να βοηθήσει και άλλους που θέλουν να ξεφύγουν από αυτή την ολοκληρωτική οργάνωση. Προς το παρόν, λέει, χαίρεται ν’ αναπληρώνει με την αδελφή της, τα χρόνια που έχασαν.
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com