10 Ιουν 2013

Γονείς εξαναγκάζονται να ξεγράψουν τα παιδιά τους στην πολυγαμική σέκτα των Μορμόνων



Γονείς εξαναγκάζονται να ξεγράψουν τα παιδιά τους στην πολυγαμική σέκτα των Μορμόνων
Του Jason Ferguson - Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος
(Εικόνα Αρχείου)
Γυναίκα που δραπέτευσε πρόσφατα από τη «Φονταμενταλιστική Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών»(FLDS), την αποσχισθείσα σέκτα των Μορμόνων, αποκάλυψε ότι διέφυγε με την οικογένειά της από καταυλισμό στη Γιουτα των Η.Π.Α, επειδή φοβήθηκαν ότι θα τους χώριζαν μεταξύ τους.

Στις 14 Φεβρουαρίου, η SuzetteSteedκίνησε αγωγή εναντίον τουWarrenJeffs, του αυτοαποκαλούμενου «προφήτη» της FLDS, καθώς και άλλων μελών της λατρείας.
Στην κατάθεσή της η Steed ανέφερε ότι πήρε τις έξι κόρες της και έφυγε από το σπίτι τους στο ShortCreek, λόγω βάσιμου φόβου ότι επρόκειτο να της πάρουν το ένα ή και περισσότερα από τα κορίτσια της.
Νωρίτερα εκείνη τη μέρα, η μεγαλύτερη κόρη της, που είναι μέλος του τάγματος της FLDS“UnitedOrder” (UO), παρευρέθηκε σε μια συνάντηση της ομάδας και όταν επέστρεψε ήταν κατατρομαγμένη. 
«Τρέμοντας μας είπε ότι όχι μόνο έπρεπε να παραδώσει στην ομάδα όλη την προσωπική της περιουσία, αλλά θα έπρεπε επίσης να διακόψει κάθε επαφή με όσα μέλη της οικογένειάς της δεν είχαν γίνει δεκτά στο τάγμαUO».
Οι γονείς -μέλη του ξεχωριστού αυτού τάγματος, χάνουν την κηδεμονία των παιδιών τους αν αυτά δεν γίνουν δεκτά στο τάγμα. Τα μη μέλη δεν έχουν επίσης πρόσβαση στις αποθήκες της οργάνωσης για κάλυψη των ημερήσιων αναγκών τους.
Στις 19 Νοεμβρίιου 2011, ανέφερε η Steed, ο σύζυγός της διατάχθηκε από την «επιστάτρια» LyleJeffs να εγκαταλείψει την οικογένειά του και να φύγει από τον καταυλισμό. 
Από τότε δεν τον ξαναείδε ούτε γνωρίζει που βρίσκεται ή πώς είναι.
Σύμφωνα με όσα κατατέθησαν στο δικαστήριο, στις αρχές Ιανουαρίου οι σύζυγοι διετάχθησαν να μην έχουν συζυγικές σχέσεις μεταξύ τους, εκτός εάν έπαιρναν προηγουμένως άδεια από τους επιστάτες για να τεκνοποιήσουν παιδιά αφιερωμένα στην οργάνωση. 
Στη συνέχεια, στα μέσα Ιανουαρίου, πολλά παιδιά της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών της Steed, κλήθηκαν σε ειδικές συνεδριάσεις του UO, χωρίς τους γονείς τους. Σε εκείνες τις συνεδριάσεις τους δίδαξαν «μυστικά» του τάγματος και τους απαγόρευσαν να μιλήσουν για αυτά.
«Όλα αυτά αύξαναν την ανησυχία μου για το τί συνέβαινε», είπε.
Όταν πέντε από τα κορίτσια της έγιναν δεκτά στην UO, ενώ η ίδια και η 12 ετών κόρη της δεν έγιναν δεκτές, τα πράγματα έφθασαν σε τέτοιο σημείο που δεν άντεχε πλέον, ανέφερε η Steed, παρά την αφωσίωση «ολόκληρης ζωής» στην οργάνωση των φονταμενταλιστών Μορμόνων. Κατέθεσε επίσης ότι «οι επιστάτες χρησιμοποιούσαν το τάγμα UnitedOrder για να χωρίσουν τα παιδιά από τις μητέρες τους».
«Έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις που θ’ άλλαζαν τη ζωή μας και μάλιστα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα».
Στις 29 Ιανουαρίου 2012, η Steedπήγε το συνηθισμένο κυριακάτικο περίπατό της μαζί με τις έξι κόρες της. Για να μην προκαλέσουν υποψίες, δεν πήραν τίποτε μαζί τους. Κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι το σπίτι ενός «αποστάτη» της οργάνωσης, όπου κρύφτηκαν μέχρι που νύχτωσε.
Στη συνέχεια τις πήρε με το αυτοκίνητο του έξω από το ShortCreek, όπου επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο τους μετέφερε προσωρινά στο SaltLakeCity.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com