20 Μαρ 2013

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Η ταπεινότητα του (Πάπας Φραγκίσκος) θα φέρει το χριστιανικό μήνυμα πιο κοντά σε όλους τους ανθρώπους».

Βατικανό 20/03/2013 - Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συνάντηση με όλους τους ηγέτες των διαφόρων θρησκειών και χριστιανικών ομολογιών που βρέθηκαν στο Βατικανό για την ενθρόνισή του.
Όπως αναφέρουν τα Ρωμαιοκαθολικά μέσα ενημέρωσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος, χαιρέτησε τον Πάπα λέγοντας ότι «η  ταπεινότητα του θα φέρει το χριστιανικό μήνυμα πιο κοντά σε όλους τους ανθρώπους».
«The leader of the Orthodox Church, Bartholomew I, greeted the Pope and said his humility will bring the Christian message closer to all people.»   


Δεύτερο βίντεο 

2 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Την στιγμήν της σταυρώσεως σύμπαντος του Ελληνισμού εκ των σταυροφόρων της δύσεως, τινές εκ των θρησκευτικών ημών ηγετών σπεύδουν προς ιουδαίους εε με συγχωρείτε προς τους παπικούς ήθελα να γράψω! Η παπική και προτεσταντική ευρώπη βλάπτει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ την Ορθοδοξίαν και τον Ελληνισμόν. Φεύγετε μαρκάν τούτων όστις φεύγει από όφεως...

Ανώνυμος είπε...

Ήταν ανάγκη να σκύψει και να φιλήσει το χέρι του αιρετικού πάπα ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Περγάμου; Ποια να είναι άραγε η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης χειρονομίας; Ποιος ο συμβολισμός και ποια η σημειολογία της;
Δε γνώριζε εκ των προτέρων ο ειρημένος επίσκοπος ότι η εν θέματι τολμηρή ενέργειά του του θα προκαλέσει το σκανδαλισμό και την αποδοκιμασία των πιστών που νοιώθουν να προδίδονται απ τους ποιμένες τους; Δεν αξίζει έστω κι ένας υποτυπώδης σεβασμός απ τη μεριά κάποιων υπεροχικών εκκλησιαστικών προσώπων της ευαισθησίας του πληρώματος που πληγώνεται όταν αντικρύζει τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές; Προλεταριάτο δηλαδή είναι το ποίμνιο ή αποτελείται από μουζίκους; Μη φοβάστε άγιε Περγάμου! Δεν πρόκειται να υποστεί κάποια ζημία η "ιερή" υπόθεση του οικουμενισμού την οποια με πιστότητα και συνέπεια υπηρετείτε αν δείξετε απ τη μεριά σας κάποια ψιχία σεβασμού της ευαισθησίας περί την Ορθόδοξη Πίστη του πληρώματος! Λίγα ψίχουλα συγκατάβασης και προς το ποίμνιο δε θα σας βλάψουν!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com