7 Μαρ 2018

Σε παράκρουση ο Ζάεφ: Zήτησε να αλλάξει και το Σύνταγμα της Ελλάδας!


Ξέφυγαν για τα καλά οι Σκοπιανοί. Βλέποντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για υποχωρήσεις, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ζήτησε να αλλάξει και το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Ο Ζάεφ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ας ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας και να δούμε πώς αυτοί μεριμνούν για τους Ελληνες εκτός Ελλάδας. Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Ελληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους “Μακεδόνες” εκτός “Μακεδονίας”»!
Μάλιστα, φρόντισε να διευκρινίσει ότι με τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που ξεκινάει από τα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία και καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς! Αναφερόμενος στο θέμα του ονόματος της FYROM, πρότεινε ως βιώσιμη λύση την υπογραφή και την κύρωση μιας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του. 
«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών -διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα Κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ- και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτουν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.
dimokratianews, 07.03.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com