6 Φεβ 2018

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Απέναντι στο λαό η ηγεσία του

Αποτέλεσμα εικόνας για πατριαρχης  ιερωνυμοσ τσιπρασ
Απέναντι στο λαό η ηγεσία του
            Τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών απέδειξαν πως η ηγεσία του ελληνισμού στέκει απέναντί του στα μείζονα εθνικά ζητήματα, όπως η ονομασία του γειτονικού κράτους. Η «εθνομηδενιστική» πολιτική εξουσία θέλησε, με τις γνωστές της αριστεροφασιστικές μεθόδους, να υποβαθμίσει και να δαιμονοποιήσει τα παλλαϊκά συλλαλητήρια, όπως τόνισε ο γενναίος πατριώτης, ο 93χρονος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Αυτή η εξουσία δεν ντράπηκε να συκοφαντήσει το άλλοτε ζωντανό σύμβολό της.

            Η εκκλησιαστική ηγεσία βρέθηκε επίσης απέναντι στα συλλαλητήρια. Σαφώς αρνητικός ήταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Μίλησε αρνητικά για τους μετασχόντας στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης Μητροπολίτες και κατά το συλλαλητήριο της Αθήνας απολάμβανε το εξοχικό του... Τα «ου», που φώναξε ο λαός όταν ακούστηκε το όνομά του κατά την ανάγνωση του Δελτίου Τύπου της ΔΙΣ, δείχνουν τα συναισθήματα του απέναντι στον κ. Ιερώνυμο.
Από τους 80 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος  είκοσι παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο των Αθηνών. Επαινετικά αναφέρονται. Από το Λεκανοπέδιο της Αττικής ήσαν οι Νέας Σμύρνης, Καισαριανής, Πειραιώς, Γλυφάδας, Μεσογαίας και Νέας Ιωνίας. Από τα νησιά οι Σύρου, Παροναξίας, Μυτιλήνης, Σάμου και Χίου. Από τη Μακεδονία οι Σερρών, Δράμας, Νέας Κρήνης και Φιλίππων. Από την Πελοπόννησο οι Καλαβρύτων, Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Πατρών, Κορίνθου, και Γόρτυνος.  Από τη Στερεά Ελλάδα ο Φωκίδος. Οι περισσότεροι είναι χειροτονίες ή ήσαν συνδεδεμένοι πνευματικά με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Μετά τη δήλωση του υπέρ της κυβέρνησης Ερντογάν και της πολυαίμακτης επίθεσης του στρατού της Τουρκίας σε βάρος και αμάχων Κούρδων της Συρίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέβη σε μια απαράδεκτη «έκκληση» για το όνομα της FYROM. Στάθηκε απέναντι από τον κλήρο και τον λαό και αντί να βροντοφωνάξει την αλήθεια για τη Μακεδονία και το όνομά της, πήρε ουδέτερη στάση και το μόνο που ζήτησε από τον ελληνικό λαό ήταν «νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθή το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση». Έγινε δηλαδή  προπαγανδιστής της πολιτικής και  των επιδιώξεων της κυβέρνησης Τσίπρα. Μετά το συλλαλητήριο ο ΥπΕξ. Νίκος Κοτζιάς μάλιστα τον εξέθεσε λέγοντας, γιατί οι Έλληνες δεν  ακούνε την «έκκλησή» του;... Πρώτον ο Πατριάρχης δεν είναι Πάπας και δεύτερον ο αγνός και  ανιδιοτελής κλήρος και ο λαός την Πίστη και την Πατρίδα του την βάζει πάνω από τον  Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο.

Ήταν συγκινητικό να βλέπει κανείς στο συλλαλητήριο τους ιερείς, τους μοναχούς και τις μοναχές μαζί με το λαό, με σημαίες, με λάβαρα, με συνθήματα, να τραγουδούν και να φωνάζουν πατριωτικά συνθήματα. Ήταν συγκινητικό να βλέπει κανείς ηλικιωμένους και ηλικιωμένες, να δοκιμάζονται επί ώρες στην ορθοστασία. Ήταν συγκινητικό να βλέπει κανείς νέους και νέες να διαδηλώνουν τον πατριωτισμό τους.  Ήταν συγκλονιστική η παρουσία  στο συλλαλητήριο αναπήρων σε καροτσάκια. Σε αυτούς βρέθηκαν απέναντι οι Τσίπρας, Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος.-    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "απάντηση" της Ιεραρχίας στα "ου" του καταγανακτισμένου και καταπροδομένου λαού:
http://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/19985-i-ierarxia-tis-ekklisias-tis-ellados-timise-ton-prokathimeno-tis-foto
Η τιμή προς τον αρχιστράτηγο της ήττας, προς τον "αφωνότερο ιχθύος και απραγότερο βατράχου" αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αυτό θα πει να αφουγκράζεσαι την αγωνιώδη κραυγή του ποιμνίου σου...

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/enoriaka/19975-mousiki-bradia-oi-rempetes-ton-oplon-foto
"ΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ"
"Πνευματικότατη" προεισαγωγή στην Αγία και Μεγάλη τεσσαρακοστή σε κοσμικόφρονα ενορία της αρχιεπισκοπής με τις "ευλογίες" του εκπροσώπου του αρχιεπισκόπου! "Εις ποίους καιρούς τετήρηκας ημάς"!ΚΑΤΑΝΤΙΑ!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com