8 Φεβ 2018

Χαιρετισμός της Συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνας Γκατζούλη στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, 4 Φεβρουαρίου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίνα Γκατζούλη στο Συλλαλητήριο
Ελληνίδες και Έλληνες,
 Σας μεταφέρω τον αγωνιστικό χαιρετισμό των αποδήμων Μακεδόνων. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις σε όλον τον κόσμο αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του Μακεδονικού ελληνισμού. Μπορεί να ζούμε μακριά από την πατρίδα αλλά μέσα στην καρδιά μας είναι πάντα αναμμένο το καντήλι της αγάπης μας για την Ελλάδα, για την Μακεδονία μας.

 Ενημερώνουμε τις ξένες κυβερνήσεις για τα εθνικά θέματα, αλλά και για την ιδιαίτερη ευασθησία μας για την Μακεδονική πολιτιστική ταυτότητά μας στα πλαίσια του ελληνικού πολιτισμού. Είναι όμως δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις και ο ελληνικός πολιτικός κόσμος που αποδέχεται ανιστόρητες σύνθετες ονομασίες και μας εμποδίζει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.
 Κανένας ομογενής, κανένας Έλληνας, κανένας Μακεδόνας δεν θέλει να παραχωρήσει κομμάτι της Μακεδονικής, πολιτιστικής κληρονομιάς του. Είμαστε συστατικό κομμάτι του ελληνικού έθνους, όπως οι Ηπειρώτες, οι Θεσσαλοί, οι Αρκάδες, οι Κρήτες, οι Κύπριοι κτλ. Δεν είμαστε διατεθημένοι να προδώσουμε τους προγόνους μας. Εμείς οι Μακεδόνες ενώσαμε όλους τους Έλληνες εναντίον των Περσών και μεταφέραμε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλον τον κόσμο.
 Σήμερα εδώ στην Αθήνα όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, χωρίς κομματικές παρωπίδες στέλνουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο: Δεν δεχόμαστε σύνθετη ονομασία, είναι έγκλημα η σύνθετη ονομασία.
Βουλευτές του ελληνικού κόσμου, σας έστειλε στο κοινοβούλιο αυτός εδώ ο κόσμος και απαιτεί να μην ψηφίσετε την σύνθετη ονομασία. Πάρτε δύναμη από αυτόν τον κόσμο και αντισταθείτε στις κομματικές σκοπιμότητες. Σταθείτε αντάξιοι του λαού που εκπροσωπείτε.
 Και η διεθνής κοινότητα όμως πρέπει να αντιληφθεί ότι η ύπαρξη του όρου Μακεδονία στην οριστική ονομασία στην γειτονική χώρα θα δημιουργήσει μόνιμη αστάθεια στην περιοχή.
 Τώρα δυστυχώς ο ίδιος μεσολαβητής του ΟΗΕ ο κ. Νίμιτζ στηρίζει με τις τελευταίες δηλώσεις του τις ανιστόρητες θέσεις των Σκοπιανών. Δεν είναι αμερόληπτος και πρέπει να παραιτηθεί για να μπορέσει να βρεθεί οριστική λύση. Κύριε Νίμιτζ: το δε το όνομα σοι δούναι, ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλων κατοικούντων εν ταύτη (την πόλιν).
Ελληνίδες, Έλληνες: Η μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση πρέπει να είναι αφετηρία αλλαγής πολιτικής της κυβέρνησης και των ελληνικών κομμάτων. Πρέπει να συμφωνήσουν όλοι: Καμμία χρήση του όρου Μακεδονία στην οριστική ονομασία των Σκοπίων. Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ
Δείτε  σχετικά και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com