24 Μαρ 2017

Εισβολή στην Αγια-Σοφιά τη Μεγάλη Παρασκευή

Η υπέρτατη πρόκληση! Προεκλογική φιέστα του Ερντογάν στο λίκνο της Ορθοδοξίας
Την ημέρα του πάνδημου πένθους των χριστιανών ο «σουλτάνος» θα προσευχηθεί μαζί με οπαδούς του στον Αλλάχ (για να κερδίσει στο δημοψήφισμα!) μέσα στον ιστορικό ιερό ναό της Κωνσταντινούπολης
Και απειλές κατά της Δύσης αλά Τζιχαντ: Δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε στο δρόμο
Προεκλογική φιέστα- πρόκληση από τον Ερντογάν

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει Έλληνα πατέρα ανήλικων τέκνων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει Έλληνα πατέρα ανήλικων τέκνων
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
τοῦ κ. Γεωργίου Κρίππα, Δρ. Συνταγματικοῦ Δικαίου
Τό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων δι’ ἀποφάσεώς του ἐκδοθείσης τήν 16 Ἰουνίου 2015, (προσφυγή Νο 74758/11) καταδικάζει τήν Ἑλλάδα γιά παράβαση τοῦ ἄρθρου 8 τῆς Εὐρωπαϊκῆς Συμβάσεως Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων, τό ὁποῖο (ἄρθρον 8) προστατεύει τό δικαίωμα ἐπί τοῦ ἰδιωτικοῦ βίου καί τό ἀπαραβίαστον αὐτοῦ.

23 Μαρ 2017

Ο κ. Λαρεντζάκης, αναιρεί η “αποκρύβει” προηγούμενη θέση του για την αυτοσυνειδησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας;


Σχετική εικόνα

Ο κ. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ, ΑΝΑΙΡΕΙ Ή ‘’ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ’’ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΤΗΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
Προτού αναφερθούμε στο θέμα τούτο, πιστεύομε ότι είναι σκόπιμο να αναφερθούμε σε προηγούμενο κείμενο του κ. Λαρεντζάκη, που τιτλοφορείται «Για ποια Αγία και Μεγάλη Σύνοδο πληροφορεί το Ανακοινωθέν της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (amen.gr), όπου εξέφρασε την απαρέσκειά του για το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Ο κ. Λαρεντζάκης στο εν λόγω κείμενό του, ανέφερε  μεταξύ άλλων τα εξής : «Το Ανακοινωθέν κάνει μη ακριβή απόδοση Μηνύματος της Συνόδου.  Σχολιάζει παραποιεί, θα έλεγα μάλλον διαστρεβλώνει, αποφάσεις της Συνόδου ή αναφέρει επιλεκτικά και αποσπασματικά τμήματα μόνο των συμπερασμάτων του Μηνύματος, χωρίς να λαμβάνει όλα τα συγκεκριμένα Κείμενα υπ’ όψη του.  Το Ανακοινωθέν αναφέρει απόψεις των Αρνητών της Συνόδου και τις εμφανίζει ως αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης, ενώ εκείνη δεν τις έκανε αποδεκτές». 

Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα για την καταδίκη του Οικουμενισμού και της «Συνόδου» της Κρήτης

Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα για την καταδίκη του Οικουμενισμού και της ''Συνόδου'' της Κρήτης

Ο διάλογος δια τα Θρησκευτικά δίδει «ΚΑΙΡΟ» εις τον κ. Γιαγκάζογλου;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
Συνήλθε την 8ην και 9ην Μαρτίου εις έκτακτον συνεδρίασιν η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως είχεν ανακοινωθή από την ΔΙΣ. Η Ιεραρχία είχε τα εξής τρία θέματα προς συζήτησιν: την εκκλησιαστικήν εκπαίδευσιν, το μάθημα των Θρησκευτικών και το διάλογον με τους Παπικούς. Ενώ τα δύο πρώτα συνεζητήθησαν κανονικώς το τρίτον ανεβλήθη. Είναι προφανές ότι η Ιεραρχία ευρέθη προ διλήμματος καθώς το ζήτημα θα συνεδέετο με το Κολυμβάριον, το οποίον προκαλεί μεγάλας εντάσεις και αναστάτωσιν εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος. Μεταξύ άλλων να αναφερθή ότι η Ιεραρχία εδέχθη την 28ην Φεβρουαρίου και τα «εκ δεξιών» πυρά του οφφικιάλου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κ. Γρηγορίου Λαρεντζάκη, Καθηγητού του Πανεπιστημίου του Graz, δια το μήνυμά της «Προς τον Λαό», με δημόσιον κείμενόν του, εις το οποίον καταλήγει εις βαρείαν καταδίκην της Ιεραρχίας γράφων:
«Δυστυχώς δεν αποτελεί πληροφόρηση του πληρώματος της Εκκλησίας, αλλά παραπληροφόρηση και δημιουργεί τεράστια σύγχυση και διασπάσεις στους κόλπους της Εκκλησίας».

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, Η ενότητα της Εκκλησίας

Φωτογραφία του χρήστη Jerusalem-Patriarchate.
Η ενότητα της Εκκλησίας
            Η Ορθόδοξος Εκκλησία διέρχεται δεινή δοκιμασία της ενότητας Της. Είναι η οδυνηρή συνέπεια της Συνόδου στην Κρήτη. Οι τέσσερις Εκκλησίες, που δεν συμμετέσχον, έχουν παγώσει τις σχέσεις τους με το Φανάρι.  Των υπολοίπων οι σχέσεις διατηρούνται σε τυπικό επίπεδο. Καλές είναι οι σχέσεις του Φαναρίου με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Λογικό. Το Φανάρι το ευνόησε στην αδικία που προκάλεσε σε βάρος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, με το να εκλέξει Μητροπολίτη στο χωρίς Ορθοδόξους αλλά με πολύ χρήμα Κατάρ, έδαφος της κανονικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ για την υπόθεση της Ι.Μονής Βατοπαιδίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Πειραιώς Σεραφείμ
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 23ῃΜαρτίου 2017
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ:
ΔΙΚΑΙΑ Η ΑΘΩΩΣΙΣ ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΟΣ
Η ΣΤΡΕΒΛΩΣΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ
Ἡ ὁμόφωνος ἀθώωσις τῶν ἐμπλεκομένων στήν ὑπόθεσι τοῦ ἀνυπάρκτου καί πολιτικά κατασκευασμένου «σκανδάλου» τῆς Ἱ. Μονῆς Βατοπαιδίου μέ τήν αἰτιολογία τῆς ἐλλείψεως δόλου καί τῆς μή προκλήσεως ζημίας σέ βάρος τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου ἀποτελεῖ ἀπόδοση τοῦ δικαίου,ἡ δικανική ὅμωςθέσις ὅτι ἡ λίμνη Βιστωνίδα καί οἱ παραλήμνιες ἐκτάσεις ἀνήκουν στό Ἑλληνικό Δημόσιο ἀποτελεῖ κραυγαλέα στρέβλωση τῆς νομικῆς πραγματικότητος καί τῆς νομολογίας τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Δικαστηρίου Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.) τοῦ ὁποίου ἡ ὑπ’ ἀριθμ. 10/1993/405/483-484/9.12.1994 ἱστορική του Ἀπόφασι «Ἱερῶν Μονῶν κατά τῆς Ἑλλάδος» ἔχει ἐπιλύσει τελεσιδίκως τό ἰδιοκτησιακό καθεστώς καί τῆς συγκεκριμένης ὑποθέσεως.

Αρχιμ. Παῒσιος Παπαδόπουλος, Ενστάσεις στον αντιοικουμενιστικό αγώνα


Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχιμ. Παῒσιος Παπαδόπουλος

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
Το να αγωνιστεί ο χριστιανός για την πίστη δεν είναι θέμα ηθικοπλαστικής θεώρησης αλλά προσωπικών βιωμάτων πίστεως στην εν Χριστώ ζωή. Στις μέρες μας και  στον εκκλησιαστικό μας χώρο περιορίστηκαν κατά πολύ τα βιώματα. Το άσχημο δεν είναι ότι μετατοπίσθηκε απλώς το κέντρο βάρους από την εμπειρία της πίστεως «Ἐστὶ δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων.» (Εβρ. ια΄ 1) στην εξ ακοής πίστη «…ἡ πίστις ἐξ ἀκοῆς, ἡ δὲ ἀκοὴ διὰ ρήματος Θεοῦ»(ι, 17) αλλά ότι δεν κρατούμε καν την παρακαταθήκη της πίστεως, καθώς διαπιστώνεται από την ψευτοσύνοδο του Κολυμβαρίου, από την αντιμετώπιση του όλου θέματος από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και από την στάση του πληρώματος της Εκκλησίας. 

Άγιος Λουκάς ο Ανδριανουπολίτης ο εν Μυτιλήνη [23.3]Άγιος Λουκάς ο Ανδριανουπολίτης ο εν Μυτιλήνη [23.3]
Λουκάς Όσιος εκ δε του ξίφους πέλει,
Συνθιασώτης του χορού των Mαρτύρων
”.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΦΑΝΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΜΑ: Ο Άγιος Λουκάς, γεννήθηκε από τον Αθανάσιο και τη Δομνίτσα στην Αδριανούπολη της Θράκης. Σε ηλικία έξι χρονών έμεινε ορφανός από πατέρα και η μητέρα του τον παρέδωσε σ' έναν Ζαγοραίο πραγματευτή. Ο έμπορος αυτός πήρε μαζί του τον μικρό Λουκά αρχικά στη Ρωσία και ύστερα στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε και κατάστημα.
    13 ΕΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΜΩΤΗΣ: Μια μέρα ο Λουκάς έτυχε να μαλώσει μ’ ένα τουρκόπουλο και το έδειρε. Οι Τούρκοι που ήσαν παρόντες, βλέποντας το περιστατικό ώρμησαν σα θηρία ανήμερα και άρπαξαν τον Λουκά και ήσαν έτοιμοι να τον ξεσκίσουν από την οργή τους. Ο Λουκάς, παιδί ακόμη, φοβήθηκε και φώναξε: “Αφήστε με και τουρκεύω”. Αμέσως ηρέμησαν. Την ίδια στιγμή ένας ονομαστός Τούρκος τον πήρε και με μεγάλη χαρά τον πήγε στο σπίτι του. Εκεί τον πρόσταξε να αρνηθεί τον Χριστό και να αποδεχθεί τη δική του αντίχριστη θρησκεία. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την oικουμενιστική Κοινότητα Taizé τον Απρίλιο

Le patriarche Bartholomée à Taizé mardi 25 avril
Quelques jours après Pâques, la communauté accueillera une visite exceptionnelle : pour la première fois, le patriarche Bartholomée de Constantinople se rendra à Taizé pour quelques heures le mardi 25 avril prochain. Ce pèlerinage à Taizé du patriarche œcuménique conclura sa visite pastorale en Suisse, à l’occasion des 50 ans du centre orthodoxe de Chambésy.

22 Μαρ 2017

Καλλιόπη Προκοπάκη, "ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΟΥ (έμφυλες ταυτότητες), Αλήθειες και ψέμματα"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ
"ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΟΥ (έμφυλες ταυτότητες), Αλήθειες και ψέμματα"
Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο στις 19/3/2017 για τις έμφυλες ταυτότητες στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, προσκεκλημένη του τοπικού Παραρτήματος της Ένωσης Θεολόγων σε μια εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, και συνδιοργανωτές τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίων της πόλης, καθώς και των Τριτέκνων και Πολυτέκνων, παρουσίασε τις αληθινές όψεις των έμφυλων ταυτοτήτων και τόνισε την μεγάλη σημασία της ανατροφής σαν αγόρι ή σαν κορίτσι στη διαμόρφωση της ταυτότητας φύλου. Παράλληλα, τόνισε τις σοβαρές επιφυλάξεις που έχει για την πρόχειρη και αποσπασματική εισαγωγή στα Γυμνάσια της θεματικής " Έμφυλες Ταυτότητες" από μη ειδικούς στην ευαίσθητη ηλικία των 12-15 ετών.

O κ. Λαρεντζάκης καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί ‘’terminus technicus’’, για τον όρο ‘’ετερόδοξες εκκλησίες’’


Σχετική εικόνα

Ο κ. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ‘’TERMINUS TECHNICUS’’,  ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ‘’ΕΤΕΡΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ’’
Σε ομιλία του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ο καθηγητής κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Graz, στις 16 Μαρτίου 2017, με θέμα «Οι αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Μαρτυρία του Ορθοδόξου φρονήματος και προοπτικές για το μέλλον) (amen.gr), ανέφερε μεταξύ άλλων και  τα εξής : «Πάντως σοφά και ορθά έπραξεν η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και διατήρησε τον όρο εκκλησία και για τους ετεροδόξους και είμαι βέβαιος ασφαλώς και με θεολογικό νόημα και όχι μόνον επιφανειακά και τύποις!»

Κρίση και Ορθοδοξία (π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης και Θ. Μαλκίδης)

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης και Θ. Μαλκίδης
Η πνευματική και οικονομική χρεοκοπία στην Ελλάδα είναι  πραγματικότητα. 

Δημήτρης Νατσιός, Παναγία μου, βοήθησε καὶ τούτην τὴν φορὰ τοὺς Ἕλληνες διὰ νὰ ἐμψυχωθοῦν


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Παναγία μου, βοήθησε καὶ τούτην τὴν φορὰ τοὺς Ἕλληνες διὰ νὰ ἐμψυχωθοῦν
«Γιὰ νὰ σωθεῖ ἡ Ἑλλάδα
στοὺς καιροὺς τοὺς ὕστατους
θέλει ἕνα Καιάδα
γκρεμοτσακίστε τους»  (Ν. Γκάτσος)
    «Ἔτσι γιὰ μᾶς τοὺς Ἕλληνες. Περάσανε ἀπὸ τὴν πλάτη μας ἄγριες ἀνεμοζάλες κάθε λογῆς, ἀγριάνθρωποι σκληροί, φονιάδες μὲ σπαθιὰ μὲ κοντάρια καὶ μὲ ἅρματα κάθε λογῆς, Πέρσες, Ἀλαμάνοι, Φράγκοι, Ἀραπάδες, Τοῦρκοι κι ἄλλοι. Μᾶς σφάζανε, μᾶς κομματιάζανε, μᾶς κρεμάζανε, μᾶς σουβλίζανε, μὰ δὲν πεθάναμε, γιατί μᾶς ἀτσάλωνε ὁ ἀγώνας, δίναμε φωτιὰ στὴ φωτιά…». (Φ. Κόντογλου, «Μυστικὰ Ἄνθη», σελ. 12, ἔκδ. «Ἀστὴρ»)
   Πρέπει, ἐμεῖς οἱ Ρωμηοί, νὰ ξαναβροῦμε τὸν ἑαυτό μας, τὰ καίρια καὶ τὰ οὐσιώδη του βίου. Εἴμαστε «καταδικασμένοι» ὡς ἔθνος ἱστορικὸ νὰ στραφοῦμε πίσω «ὅλα τὰ ἔθνη, γιὰ νὰ προοδεύσουν, πρέπει νὰ βαδίσουν ἐμπρός, πλὴν τοῦ ἑλληνικοῦ ποὺ πρέπει νὰ στραφεῖ πίσω», γράφει ὁ σοφὸς ἀθηναιογράφος Δημ. Καμπούρογλου. Νὰ ἀνακαλύψουμε καὶ πάλι «τὸ ἄριστον ἐκεῖνο, Ἑλληνικὸς/ ἰδιότητα δὲν ἒχ’ ἡ ἀνθρωπότης τιμιωτέραν» (Καβάφης).

Προβολή ταινίας για τη ζωή και το έργο του π. Αυγουστίνου Καντιώτη στην Αθήνα

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ & ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ,ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗΣ 44, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ 26 & 27 ΜΑΡΤΙΟΥ. 

Επιστολή διαμαρτυρίας από ομάδα Αστυνομικών για τις αποφάσεις της συνόδου της Κρήτης και τους διωγμούς Αγιορειτών Πατέρων.


Σχετική εικόνα

Άγιοι Καθηγούμενοι,σεβαστέ Γέροντα,
Εἴμαστε Ἀστυνομικοί, προσκυνητές τοῦ Ἁγίου Ὄρους.
Μετά λύπης παρακολουθοῦμε τίς διεργασίες τόσο πρίν ὅσο καί μετά τὴν Σύνοδο  τοῦ Ἰουνίουτοῦ 2016, ὅσο καί τόν τρόπο πού ἐλήφθησαν οἱ ἀποφάσεις, καθιστώντας ἔτσι δέσμια τήν Μία Ἁγία Καθολική καί  Ἐκκλησία στόν Οἰκουμενισμό καί στήν ἐπερχόμενη πανθρησκεία πού τώραπροετοιμάζεται.
Ἐπιγραμματικά σᾶς ὑπενθυμίζουμε κάποιες ἀπό τίς ἀποφάσεις:

"Η αποδόμηση-υπονόμευση του βιολογικού πυρήνα της προσωπικότητας και της οικογένειας, ως όρος χειραγώγησης, μέσω της υπονόμευσης κάθε δυνατότητας συγκρότησης του ανθρώπου ως υποκειμένου"

Συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Πατέλης, αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Σοφία Τσέκου, την Κυριακή 19-03-2017 το απόγευμα, προσκεκλημένος των Θεολόγων καθηγητών της Κορίνθου.

Τα τρία Δεκάρια της Παναγίας μας

Αποτέλεσμα εικόνας για ευαγγελισμοσ θεοτοκου
ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ
Μέσα στο υπέρλαμπρο διπλό πανηγύρι του Μαρτιού, της σωματικής ελευθερίας από τον βάρβαρο και δυσβάσταχτο τουρκικό ζυγό, και της πνευματικής από την κατάρα της αμαρτίας και την τυραννία του διαβόλου, ξέχωρα πάντοτε θα δεσπόζει η αγιασμένη μορφή της Υπεραγίας μας Θεοτόκου.

21 Μαρ 2017

Βίντεο - Εισηγήσεις από την Ημερίδα στην Κόρινθο με θέμα «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας»

Εισηγήσεις των ομιλητών, που συμμετείχαν στην ημερίδα η οποία διοργανώθηκε στην Κόρινθο την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 με θέμα "Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας".

Ο αμφισβητών ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία


Σχετική εικόνα

Ο κ. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ, Ο ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Σε ομιλία του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ο καθηγητής κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Graz, στις 16 Μαρτίου 2017, με θέμα «Οι αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Μαρτυρία του Ορθοδόξου φρονήματος και προοπτικές για το μέλλον) (amen.gr), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και  στις «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον».
Στην όλη ομιλία του ο κ. Λαρεντζάκης παρουσιάζεται ως υπέρμαχος  της Συνόδου της Κρήτης.  Πως μπορεί ο κ. Λαρεντζάκης να προβάλλει εαυτόν ως υποστηρικτή και υπέρμαχο  της Συνόδου της Κρήτης, τη στιγμή που αμφισβητεί την Παράγραφο 1 του κειμένου  «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον», που αναφέρει ρητά ότι «η Ορθόδοξος Εκκλησία, είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία»;

Τα τάγματα δράσης των Σοβιετικών κατά των χριστιανών

«Είχαν οργανωθεί ειδικοί πυρήνες αθέων, που πήγαιναν στα σχολεία, στα χωριά, στους χώρους εργασίας και διεξήγαγαν μια αντιθρησκευτική προπαγάνδα συστηματικά» επισημαίνει στο σχετικό άρθρο του ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η «ελευθερία» των αθέωνΗ «ελευθερία» των αθέων
Εν όψει των συζητήσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος οι άθεοι και αντίθρησκοι ξεκίνησαν πάλι την προπαγάνδα τους. Προωθούν την αντίληψη πως για να είναι η χώρα μας μέσα «στη φιλελεύθερη δυτική παράδοση» οφείλει να απεμπολήσει την Παράδοσή και την Ιδιοπροσωπία της και να εξοβελίσει από τη δημόσια σφαίρα την ευεργέτιδά της Εκκλησία.
Η αντίληψη αυτή φέρνει στο νου του Έλληνα φιλελεύθερου πολίτη τον εφιάλτη της σταλινικής περιόδου και τον κάνει να σκεφθεί ότι οι συγκεκριμένοι άθεοι αναμασούν αντιλήψεις του 1873! Τόσο «προοδευτικά» σκέπτονται. Τη χρονιά αυτή κυριαρχούσαν στην ιντελιγκέντσια της Ευρώπης  ο μηδενισμός του Νετσάγεφ, ο αναρχισμός του Μπακούνιν, ο μαρξισμός, ο εξελικτισμός του Ντάρβιν, ο «θεολογικός» αθεϊσμός του Στράους, ο ωφελιμισμός του Μιλλ.

Ὁ σωτήριος ἑκούσιος Σταυρός μας καί τά τέσσερα ἄκρα του ἐν ἰσορροπίᾳ.Ὁ σωτήριος ἑκούσιος Σταυρός μας
καί τά τέσσερα ἄκρα του ἐν ἰσορροπίᾳ.
1.         Ἐπεξήγηση τίτλου καί αἰτιολόγηση ἐπιλογῆς τοῦ θέματος
Εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἰοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν.
Μέ αὐτόν τόν τρόπο διδαχθήκαμε ἀπό τόν Ἐπίσκοπό μας, νά ξεκινοῦμε τίς ὁμιλίες καί τά κηρύγματά μας. Δηλαδή κάνοντας τό σημεῖο τοῦ Τιμίου Σταυροῦ καί ταυτοχρόνως ἀναφερόμενοι καί προσευχόμενοι στόν Τριαδικό Θεό. Αὐτό κάνουμε ἀπό τήν Πεντηκοστή τοῦ ἔτους 1988 μέχρι σήμερον πού εἴμαστε ἐνώπιόν σας, δηλαδή γιά 30, συμπεριλαμβανομένου καί τοῦ ἐφετεινοῦ, συναπτά ἔτη! Δόξα τῶ Θεῶ γιά τήν ἀγάπη καί τήν ἀνοχή Του.

Ψήφισμα Ημερίδας στην Κόρινθο με θέμα «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας»


ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΙ ΣΩΝΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ»ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, 19/3/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ
            Η Θεματική Εβδομάδα, η οποία εφαρμόζεται στα Γυμνάσια της χώρας με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (υπ. αρ. Πρωτ.: Φ20.1/220482/Δ2/23-12-2016), διακόπτει το Αναλυτικό Πρόγραμμα των παιδιών μας και τα εισάγει υποχρεωτικά σε διδακτικά αντικείμενα για τα οποία δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν επίσημο φορέα μέχρι σήμερα και δεν ερωτηθήκαμε αν είναι σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες (άρθρο 9 της ΕΣΔΑ καιάρθρο 2 του Α΄Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ. Ν.Δ. 53/1974 – ΦΕΚ 256/Α ́), με τις οποίες έχουμε διαπαιδαγωγήσει  τα παιδιά μας. Ως γονείς θέλουμε να έχουμε λόγο στο τι διδάσκονται τα παιδιά μας,  ποιος θα τους το διδάξει και με τι επιστημονικά προσόντα. Εφαρμόστηκε πιλοτικά κατ΄αρχάς περιορισμένα και ελεγχόμενα τέτοιο πρόγραμμα  ώστε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και να διορθωθουν τυχόν λάθη ή πειραματιζόμαστε μαζικά στη βιολογική και ψυχική ισσοροπία  των παιδιών μας  και ότι προκύψει;

Μνήμη του Οσίου Ιακώβου του Ομολογητού (21 Μαρτίου)

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Φιλήμονα και Δομνίνου, του Οσίου Ιακώβου του Ομολογητού και του Αγίου Θωμά, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
 Ο Όσιος Ιάκωβος ανήκει στη χορεία των αγίων εκείνων, που με παρρησία μέχρι θανάτου, ομολόγησαν την Ορθόδοξη Πίστη σε περιόδους που, πλανεμένες διδασκαλίες, όπως η εικονομαχία, είχαν κυριαρχήσει και γίνονταν αιτία για την εκτροπή από την αλήθεια και την απώλεια πολλών ψυχών.
Πληροφορίες για το βίο του Οσίου Ιακώβου αντλούμε από επιστολή του οσίου Θεοδώρου του Στουδίτου, ο οποίος πιθανότατα υπήρξε πνευματικός του πατέρας.
Από την επιστολή αυτή προκύπτει ότι ο Ιάκωβος, ακολούθησε την ασκητική οδό από νεανικής ηλικίας και διακρινόταν για την εγκράτεια και αγωνιστικότητά του, αλλά και για την προσήλωσή του στην Ορθόδοξη Παράδοση.
Εφάρμοζε πραγματικά την προσευχή που επαναλαμβάνεται κατά τις ακολουθίες αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής: «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας και αργολογίας μή μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισέ μοι τω σω δούλω».

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκευτικά, την πρωινή προσευχή και τις παρελάσεις

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου που προετοιμάζει το 1ο συνέδριο (6-9 Απρίλη 2017) μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο μάθημα των Θρησκευτικών, την πρωινή προσευχή και τις παρελάσεις. Αναφέρουν χαρακτηριστικά:«Συνεχίζουν να υπάρχουν άκρως αναχρονιστικές όψεις στην καθημερινότητα των σχολείων

20 Μαρ 2017

Βασίλειος Κερμενιώτης, Στην Εκκλησία δεν υπάρχει «Πρώτος», Σεβασμιώτατε….


Αποτέλεσμα εικόνας για pope throne

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΠΡΩΤΟΣ», ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ…
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ
1. ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ
Σεβασμιώτατε, ευλογείτε.
Άκουσα το προχθεσινό κήρυγμά σας στο Ιερό Ναό του Περδίκκα Εορδαίας, που δημοσίευσε το eordaia.org, και λυπήθηκα. Λυπήθηκα διότι για μια ακόμη φορά επιτεθήκατε στους αδελφούς που διαμαρτύρονται κατά της αιρέσεως του Οικουμενισμού, λέγοντας: «Ας μην παραδέχονται τους επισκόπους και τους αρχιεπισκόπους και τους Πατριάρχες μερικοί δήθεν "ζηλωτές", δήθεν "ορθόδοξοι". Σε όλες τις δύσκολες στιγμές το παρόν το έδωσε η Εκκλησία δια των αντιπροσώπων της»1
            Αδικείτε τους ανθρώπους, πάτερ. Οι αδελφοί δεν διαμαρτύρονται εναντίον ορθοδοξούντων αρχιεπισκόπων και πατριαρχών, αλλά εναντίον ενεργειών κακοδόξων αρχιερέων που νοθεύουν το Λόγο του Θεού. Ο Άγιος Γέροντας Αυγουστίνος, στα πόδια του οποίου μαθητεύσατε επί τέσσερις δεκαετίες, μάς δίδαξε ότι δεν πρέπει να υπακούμε όχι μόνο σε αρχιεπισκόπους και πατριάρχες, αλλά και σε ολόκληρες Συνόδους με 300 επισκόπους όταν αυτοί «δεν είναι φορείς της Ορθοδοξίας και πάνε κόντρα στο Ευαγγέλιο». Τέτοιους λυκοποιμένες, λέει ο Γέροντας, όχι μόνο δεν πρέπει να τους «παραδεχόμαστε», όπως είπατε εσείς, αλλά τους αξίζει να τους «πάρει στο κυνήγι» ο πιστός λαός, όπως ακριβώς «ένα μικρό παιδί κυνηγάει με ένα καλάμι τις γαλοπούλες»! 2  

Μπορούμε να δούμε το Ισλάμ με άλλο τρόπο; (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 20η Μαρτίου 2017.
  Το Ισλάμ καλπάζει κατακτώντας τον δυτικό κόσμο! Ο ισλαμικός επεκτατισμός και η ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυσή του στις δυτικές κοινωνίες, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, είναι πλέον μια αναντίρρητη πραγματικότητα, ορατή και διά γυμνού οφθαλμού. 

Στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων αναπαύεται ο Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

O άγιος Μιχαήλ ο Μαυρούδης (10 ή 21/3/1544)O Άγιος Μιχαήλ ο Μαυρούδης (10 ή 21/3/1544)
Ο Μιχαήλ γεννήθηκε στην Γρανίτσα των Αγράφων. Τέκνο ευσεβών και φιλανθρώπων γονέων, του Δημητρίου και της Σωτήρας, ανατράφηκε με τα ιδεώδη της Ορθοδοξίας. Όταν πέθανε ο πατέρας του, νυμφεύθηκε και ήλθε στη Θεσσαλονίκη, όταν ήταν μητροπολίτης ο Θεοφάνης, όπου εργάστηκε ως αρτοπώλης. Ο Μιχαήλ συνέχισε την ενάρετη ζωή του, με ελεημοσύνες προς τους φτωχούς. Λέγεται ότι προσέφερε σχεδόν όλα του τα κέρδη στους ενδεείς αδελφούς του. Η εποχή στην οποία έζησε διακρίθηκε από την παρουσία στην πόλη σημαντικών προσωπικοτήτων της Εκκλησίας.
Ο Μιχαήλ διακατέχονταν από θείο ζήλο. Ζούσε μέσα του ο Χριστός. Κάποια μέρα όταν ήρθε στο αρτοπωλείο ένας μικρός μουσουλμάνος ο Μιχαήλ προσπάθησε να τον κατηχήσει αλλά μάταια γιατί εκείνος κατέφυγε στους ομοθρήσκους του και ζήτησε να διαφωτιστεί από έναν διερχόμενο ιεροδιδάσκαλο του Ισλάμ. Τότε, μετά την καταγγελία κατά του Μιχαήλ, ο ζηλωτής αρτοπώλης οδηγήθηκε από τους συγκεντρωθέντες Αγαρηνούς στον κριτή, τον οποίο μάλιστα, αφού αποστόμωσε, προσπάθησε και να κατηχήσει, τόσο τον ίδιο, όσο και τους παρισταμένους, παρουσιάζοντας μεγάλη θεολογική δεινότητα.

”Μαύρος Χρυσός”: Έκθεση της Ιταλικής Libero για τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των ΜΚΟ στην ΙταλίαΜια νέα έκθεση δείχνει ότι τεράστια οικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από μια σειρά ΜΚΟ και συνεταιρισμών αφιερωμένες στο να φέρουν όσους περισσότερους μετανάστες είναι δυνατόν στην Ευρώπη.
Στο άρθρο της Iταλικής εφημερίδας Libero την Δευτέρα με τίτλο “The Real Black Gold”, ο Gianluca Veneziani ερευνά τους τρόπους με τους οποίους οι διακινούμενες αποστολές διάσωσης διεξάγονται στη Μεσόγειο Θάλασσα και ποιός ακριβώς ωφελείται περισσότερο από την εκμετάλλευση της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης.

Το Καστελόριζο είναι το ακριβότερο κομμάτι γης στον πλανήτη

Το ακριβότερο κομμάτι γης στον πλανήτη βρίσκεται στην Ελλάδα και «δεν είναι άλλο από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου» λέει ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Κρήτη TV. Βρίσκεται στο τεράστιο οικόπεδο που ενώνει την ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ.

Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Το '21 και οι Συντελεστές του - Αμφισβητήσεις και επακριβώσεις

Το '21 και οι Συντελεστές του - Αμφισβητήσεις και επακριβώσεις
Το '21 και οι Συντελεστές του - Αμφισβητήσεις και επακριβώσεις
Πρωτοπρ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός
Ένα από τα φοβερότερα ανοσιουργήματα στο χώρο της Ιστορίας-αυτόχρημα αναιρετικό της ιστορικής επιστήμης- είναι η ιδεολογική ερμηνεία και χρήση των ιστορικών δεδομένων. Τότε ο Ιστορικός δεν κάνει επιστήμη (απροκατάληπτη δηλαδή και ελεύθερη έρευνα), αλλά πολιτική. 

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μύρων [20 Μαρτίου 1793]

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μύρων [20 Μαρτίου 1793]
ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Ο Άγιος καταγόταν από το Μεγάλο Κάστρο της Κρήτης [έτσι ονομαζόταν τότε το Ηράκλειο] και είχε ευσεβείς και ευγενείς γονείς. Γνωρίζουμε ότι ο πατέρας του ονομαζόταν Δημήτριος και ήταν πολύ δίκαιος άνθρωπος. Από μικρό παιδί ο Μύρων είχε συμπεριφορά και γαρακτήρα ώριμου άνδρα. Αν και ήταν μικρός στην ηλικία είχε φρόνηση γεροντική, τέτοια δηλαδή που θα ταίριαζε σε κάποιον έμπειρο απ΄τη ζωή γέροντα. Αγαπούσε από φυσικού του την παρθενία και την σωφροσύνη. Ήταν δε όμορφος εξωτερικά όπως ήταν και εσωτερικά. Καθημερινό του μέλημα ήταν η βιοπάλη στο κατάστημά του. Είχε μάθει την τέχνη του ράφτη την οποία εργαζόταν με πολλή σεμνότητα και συνέπεια στο εργαστήριό του.
Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ: Οι γείτονές του Τούρκοι επιδίωκαν συχνά την συναναστροφή τους με τον μάρτυρα αλλά εκείνος καθόταν στο εργαστήριό του σοβαρός και ήσυχος χωρίς να αποδέχεται την παρέα τους ή να συμμετέχει στις συζητήσεις τους. Επειδή λοιπόν τον φθονούσαν και δεν υπέφεραν την τόση του σεμνότητα, ήθελαν να τον εξισλαμίσουν. Και τι καταχθόνιο μηχανεύτηκαν! Βρήκαν ένα τουρκόπουλο και το έπεισαν να πει πως το ... βίασε ο Μύρων. Σύμφωνα με άλλο συναξάρι του αγίου η συκοφαντία αφορούσε σε μια ανήλικη Τουρκοπούλα που δήθεν αποπλάνησε ο Μύρων. Με τη συκοφαντία αυτή τον άρπαξαν με μεγάλη μανία και τον πήγαν στον δικαστή.

19 Μαρ 2017

Η πρώτη επίσκεψη του μακαριστού Σεραφείμ στην Καλαμπάκα

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΠΡΩΤΗ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Επίκαιρη όσο ποτέ η φωτό της πρώτης επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ στην Καλαμπάκα, ως Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών, τότε.

Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ: Συνέδριο με θέμα: “1517-2017: 500 χρόνια από τη Μεταρρύθμιση”

Στις 28-30 Μαρτίου 2017 διοργανώνεται Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “1517-2017: 500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ” από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με συνδιοργανωτές την Προτεσταντική Θεολογική Σχολή και την Καθολική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, όπως επίσης και τη Θεολογική Σχολή του Κιέλου, με την υποστήριξη του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πάνω από σαράντα εισηγητές, πανεπιστημιακούς δασκάλους και κληρικούς από τις τρεις χριστιανικές παραδόσεις της Ευρώπης.

Σουηδία: Ο αριθμός των παιδιών που θέλουν να αλλάξουν φύλο διπλασιάζεται ετησίως

Ο αριθμός των παιδιών που νιώθουν ότι είναι παγιδευμένα σε λάθος σώμα διπλασιάζεται κάθε χρόνο στη Σουηδία, με παιδιά από την ηλικία των έξι να θέλουν να γίνουν το αντίθετο φύλο, λένε οι γιατροί σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία θα θέσει εκτός νόμου τους Ιεχωβάδες!Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να «απαγορεύσει και να εκκαθαρίσει» τη θρησκευτική αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, κηρύσσοντάς την εξτρεμιστική οργάνωση!
Χαρακτηρίζοντας την κίνηση του υπουργείου «επίθεση στη λατρεία» τους, η οποία θα μπορούσε να έχει «τρομερές συνέπειες» για την οργάνωση σε ολόκληρη τη χώρα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά υποστήριξαν ότι το ρωσικό υπουργείο δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει με την αγωγή.

Νεομάρτυς Μύρων ὁ Κρής (21 Μαρτίου)

Ἀπὸ τὸ Ἁγιολόγιο τοῦ μηνὸς: Νεομάρτυς Μύρων ὁ Κρής, 21 Μαρτίου
Ἡ περίοδος τῆς Τουρκοκρατίας ἀνέδειξε πολλούς μάρτυρες, οἱ ὁποῖοι σέ ἀντιδιαστολή μέ τούς μάρτυρες τῶν πρώτων χριστιανικῶν αἰώνων, ὀνoμάζονται Νεομάρτυρες. Ἕνας ἀπό αὐτούς τούς Νεομάρτυρες εἶναι καί ὁ Μύρων, ὁ ὁποῖος καταγόταν ἀπό τήν Κρήτη καί μαρτύρησε στήν Κρήτη. Συγκεκριμένα, γεννήθηκε στό Μέγα Κάστρο καί ἦταν γιός εὐγενῶν καί εὐσεβῶν γονέων, οἱ ὁποῖοι τόν ἔμαθαν νά ἀγαπᾶ τόν Χριστό καί τήν Ἐκκλησία. Ἀγαποῦσε τήν ἡσυχαστική ζωή καί τήν προσευχή καί ζοῦσε μέ παρθενία καί σωφροσύνη. Ἔμαθε τήν ραπτική τέχνη καί δούλευε στό ἐργαστήρι του προσευχόμενος καί ἀποφεύγοντας τίς πολλές κουβέντες μέ τούς γείτονές του Ἀγαρηνούς, οἱ ὁποῖοι, ἐπειδή δέν ἄντεχαν τόν ἐνάρετο τρόπο τῆς ζωῆς του, τόν  φθόνησαν καί τόν συκοφάντησαν ὅτι ἀσέλγησε σέ ἕναν νεαρό Τοῦρκο καί τόν ἔσυραν στά δικαστήρια. Ὁ Μύρων ἔδωσε ἀρνητική ἀπάντηση στόν δικαστή πού τόν ἐρώτησε ἄν ἀληθεύη ἡ κατηγορία ἐναντίον του καί ἐκεῖνος τοῦ πρότεινε νά διαλέξη μεταξύ ἀλλαξοπιστίας καί θανάτου. Ὁ Μύρων ὁμολόγησε μέ παρρησία τήν πίστη του, γι’ αὐτό καί καταδικάστηκε σέ θάνατο δι’ ἀπαγχονισμοῦ. Ὅταν τόν ὁδηγοῦσαν οἱ στρατιῶτες στόν τόπο τῆς καταδίκης, ἐκεῖνος ζητοῦσε συγχώρηση ἀπό τούς Χριστιανούς πού συναντοῦσε στό πέρασμά του. 

Ἀρχιμ. Χρυσόστομος Ν. Πῆχος, Κατάγνωσις ετεροδιδασκαλιών, διατυπωθεισῶν ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΟΓΓΟΒΑΡΔΑ ΠΑΡΟΥ μοναστήρι
ΚΑΤΑΓΝΩΣΙΣ ΕΤΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ
Διατυπωθεισῶν ὑπὸ τῆς αὐτοῦ Θειοτάτης Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου,
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ὅπως λαβοῦσα γνῶσιν διαπιστώσῃ, ἀποκηρύξῃ καὶ καταδικάσῃ αὐτὰς ὡς ἀντικειμένας τῇ ὀρθῇ διδασκαλίᾳ τῆς κατὰ Ἀνατολὰς Ὀρθοδόξου Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας.
Κατατεθεῖσα ὑπὸ τοῦ ἀρχιμ. Χρυσοστόμου Ν. Πήχου, Ἡγουμένου τῆς Ἱερᾶς Κοινοβιακῆς Μονῆς «Ἡ Ζωοδόχος Πηγὴ» Λογγοβάρδας Πάρου.--

Το μυστήριο της μετανοίας κατά τον Όσιο Πορφύριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου ΣΙΔΕΡΙ
ΟΜΙΛΙΑ
κας Αθηνάς Σιδέρη,
πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου, κοινωνικής λειτουργού
στην Ημερίδα που συνδιοργανώθηκε στις 13-3-2017 από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ.

18 Μαρ 2017

Κυριακή Γ΄ Νηστειῶν (Σταυροπροσκυνήσεως )- Μέτρο ὁ τίμιος σταυρὸς (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Μέτρο ὁ τίμιος σταυρὸς
«Ὃς γὰρ ἐὰν ἐπαισχυνθῇ με καὶ τοὺς ἐμοὺς λόγους ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ τῇ μοιχαλίδι καὶ ἁμαρτωλῷ, καὶ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐπαισχυνθήσεται αὐτὸν ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων τῶν ἁγίων» (Μᾶρκ. 8,38)

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com