7 Νοε 2017

«Οχι» γερμανικού δικαστηρίου σε μουσουλμάνο μαθητή -Ζήτησε εξαίρεση από το μάθημα θρησκευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των μουσουλμάνων γονέων ενός μαθητή, που ήθελαν ο γιος τους να εξαιρεθεί από το μάθημα των Θρησκευτικών σ’ ένα δημόσιο Καθολικό σχολείο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο και δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα οι γονείς του παιδιού δεν παρέθεσαν αρκετά πειστικά επιχειρήματα, ώστε να πείσουν τους δικαστές να κάνουν δεκτή την προσφυγή τους.
Υπογραμμίζοντας με την απόφασή του τα ενίοτε μη διακριτά όρια κράτους και εκκλησίας στη Γερμανία το δικαστήριο επικύρωσε το δικαίωμα του δημοτικού σχολείου να επιβάλλει σε μη καθολικούς μαθητές να παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών καθώς και τις λατρευτικές εκδηλώσεις.
Ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου είπε στους μουσουλμάνους γονείς ότι οι μαθητές που δεν ασπάζονται τον καθολικισμό μπορούν να εγγραφούν εκεί μόνον εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους υπογράψουν μια δήλωση ότι ο γιος τους θα παρακολουθεί το μάθημα των Θρησκευτικών και τις εκκλησιαστικές ακολουθίες του σχολείου.
Η οικογένεια των μουσουλμάνων κατοικεί σε σπίτι που απέχει μόλις 150 μέτρα από το συγκεκριμένο Καθολικό σχολείο, ενώ το επόμενο κοντινότερο σχολείο απέχει 3,3 χιλιόμετρα.

iefimerida 07/11/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com