3 Νοε 2017

Αυστραλία: Ειδικός σε θέματα φύλου προειδοποιεί ότι οι έφηβοι θέλουν να είναι τρανσέξουαλ γιατί είναι της μόδας

Ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της Αυστραλίας σχετικά με θέματα φύλου έχει εγείρει ανησυχίες ότι τα παιδιά και οι έφηβοι υπερδιαγνώσκονται ως τρανσέξουαλ.

Οι έφηβοι «δοκιμάζουν να είναι τρανσέξουαλ» για να ξεχωρίζουν ή να κερδίσουν την προσοχή από τους συνομηλίκους τους, δήλωσε ο ψυχίατρος Stephen Stathis στην Courier Mail την περασμένη εβδομάδα. «Ένας μου είπε, «Δρ. Steve … Θέλω να είμαι τρανσέξουαλ, είναι το νέο μαύρο», θυμάται.
Ο Stathis, ο οποίος διοικεί το Νοσοκομείο Παίδων Lady Cilento του Μπρίσμπαν, είπε ότι μια διάγνωση δυσφορίας φύλου θα δοθεί μόνο σε μια μικρή μειοψηφία των 180 ανηλίκων που ζητούν θεραπεία στην κλινική του φέτος.
Η διάγνωση δυσφορίας φύλου είναι το πρώτο βήμα για ένα άτομο τρανσέξουαλ να ξεκινήσει τη μετάβαση. Αν και τα παιδιά κάτω των 18 ετών δεν μπορούν να κάνουν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου στην Αυστραλία, μπορούν να λαμβάνουν ορμονική θεραπεία ή θεραπεία για την καταστολή της εφηβείας.
Σε μια συνέντευξή του τον περασμένο μήνα, ο Stathis δήλωσε ότι μέχρι τα τρία τέταρτα των νέων ασθενών που «παρουσιάζονται με παραλλαγές του φύλου και συμπεριφορές, ή είναι διαφορετικού φύλου» θα ξεπεράσουν τα συναισθήματα τους και δεν χρειάζονται θεραπεία.
Ο Δρ Stephen Stathis.
 «Μπορεί να έχετε ένα εξάχρονο ή επτάχρονο κορίτσι που θέλει να ντύνεται σαν αγόρι», είπε. «Μπορεί μάλιστα να πει ότι θέλει να είναι αγόρι. Όταν πηγαίνει στην εφηβεία, λέει «Όχι, είμαι απλά ένα κορίτσι που του αρέσει να κάνει αγορίστικα πράγματα».
Η κλινική του Stathis έλαβε πρόσφατα 1.117.000 δολάρια ομοσπονδιακή επιχορήγηση για τη μείωση των χρόνων αναμονής για τους ασθενείς που αναζητούν ιατρική περίθαλψη που σχετίζεται με το φύλο.
Πριν συνταγογράψει αποκλειστές ορμονών, ο Stathis απαιτεί τα παιδιά και οι έφηβοι να υποβληθούν σε εντατικές προβολές ψυχικής υγείας με πολλούς ψυχιάτρους. Επίσης, πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν «κοινωνικά μεταβεί» στο φύλο που προτιμούν για τουλάχιστον έξι μήνες, αναφέρει η Brisbane Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com