29 Νοε 2017

Τα τζαμιά. Η προστασία της Θράκης μας οφείλει να είναι εθνική υποχρέωση


Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης

ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ
Η προστασία της Θράκης μας οφείλει να είναι εθνική υποχρέωση
Από τον Μανώλη Κοττάκη
Το θέμα της πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία κυριάρχησε χθες στην ατζέντα της επικαιρότητας. Ωστόσο, παρά ταύτα, θα μου επιτρέψετε στο σημερινό σημείωμα να έχω επικεντρωμένη την προσοχή μου αλλού: στη Θράκη. Βλέπετε, εκεί, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα, που στο δικό μου το μυαλό αποτελούν σκάνδαλο μεγαλύτερο και από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Και, μάλιστα, με μόνιμες συνέπειες. 

Γιατί αποτελεί εθνικό σκάνδαλο; Εξηγούμαι: Το θέμα μου είναι η κατάργηση της σαρίας. Ο τρόπος που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή για ελεύθερη επιλογή δικαιοταξίας των μουσουλμάνων της Θράκης (σαρία ή αστικό δίκαιο) μάλλον δημιουργεί ανησυχία παρά καθησυχάζει για τη σωστή προπαρασκευή της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Μαθαίνω ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έχει καλέσει τα νέα προεδρεία των δικηγορικών συλλόγων της Θράκης προκειμένου να συζητήσουν το είδος της νομοθετικής ρύθμισης που θα προωθηθεί προς ψήφιση. Δεν θα υπεισέλθω σε κρίσιμες λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής, αλλά ακούω και διαβάζω ότι η ρύθμιση θα είναι διατυπωμένη έτσι ώστε στην πραγματικότητα θα καταργεί τη σαρία, άρα θα καταργεί και τις δικαστικές αρμοδιότητες των νόμιμων μουφτήδων εν τοις πράγμασι. Γιατί έχει εθνική σημασία μια τέτοια εξέλιξη; Διότι, αφαιρουμένων των δικαστικών αρμοδιοτήτων των μουφτήδων, τίθεται ζήτημα νομιμοποίησης των ψευτομουφτήδων που καθοδηγούνται από την Αγκυρα. Και, συνεπεία αυτού, τίθεται ζήτημα σε ποίου την αρμοδιότητα θα υπαχθούν οι 240 ιμάμηδες που διορίστηκαν στα τζαμιά από το υπουργείο Παιδείας. Στην πραγματικότητα, ποιος θα ελέγχει τα τζαμιά στη Θράκη; 
Το ελληνικό υπουργείο Παιδείας ή η Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής αντιπροεδρίας; Η Ελλάδα θα ελέγχει το δίκτυο του Ισλάμ στη Θράκη ή η Τουρκία; Παραδίδουμε κυριαρχία ή όχι; Γνωρίζω ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλέτ Τσαβούσογλου θέλει να ανταλλάξει το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τη νομιμοποίηση των ψευτομουφτήδων.
Γνωρίζω ότι ο Ερντογάν θα κρατήσει χαμηλούς τόνους κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, αλλά, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, «έρχεται για να πάρει». Γνωρίζω, τέλος, ότι η νομιμοποίηση των ψευτομουφτήδων διά της κατάργησης της σαρίας θα φέρει όλη τη μειονοτική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζω όμως και κάτι ακόμη: Η προστασία της ακεραιότητας της Θράκης μας, η διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας μας, η άρνηση της παράδοσης στο δίκτυο των Τούρκων πρακτόρων οφείλει να είναι η πρώτιστη υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και αυτή υπερβαίνει και τις επιχειρήσεις ψηφοθηρίας και τις επισκέψεις κορυφής δημοσίων σχέσεων. Τα πάντα! Η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα!
dimokratianews, 29.11.2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ονειρο θερινης νυχτος ,το η πατριδα υπερ ανω ολων.
Μαλλον ισχυει εδω το η πατριδα το υπο κατω ολων,οπως μας καταντησαν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com