3 Νοε 2017

Επιστήμη ή Μόδα; Περίπου 40 παιδιά την εβδομάδα πάνε σε κλινικές για τρανσέξουαλ στη Βρετανία

Ο αριθμός των παιδιών που επισκέπτονται την Βρετανική κλινική για τρανσέξουαλ ”Υπηρεσία Ανάπτυξης Ταυτότητας Φύλου” (GIDS), έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια και το περασμένο έτος επισκέφθηκαν την κλινική κατά μέσο όρο 39 παιδιά τη βδομάδα. Αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, θα φθάσουν τα 50 παιδιά την εβδομάδα το επόμενο έτος. Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι ως 4, 5 και 6 ετών.

Τους τελευταίους έξι μήνες, 1.302 παιδιά επισκέφθηκαν την GIDS, σύμφωνα με έκθεση της Βρετανικής Daily Mirror. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 24% σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες.
Μεταξύ αυτών των παιδιών ήταν δύο παιδιά ηλικίας 4 ετών, τέσσερα παιδιά ηλικίας 5 ετών και όχι λιγότερα από δεκαεπτά παιδιά ηλικίας 6 ετών που είναι μπερδεμένα για την ταυτότητα φύλου τους. Το 2016-2017 υπήρχαν 2.016 παιδιά που αναφέρθηκαν στην κλινική. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror, η κλινική είναι σε δρόμο να λάβει 2.600 παιδιά το 2017-2018.
Το 2009, υπήρχαν μόνο 97.
“Αυτή είναι μια τεράστια αύξηση”, δήλωσε ο Καθηγητής Ashley Grossman, ειδικός στη δυσφορία φύλου (το επίμονο αίσθημα ότι γεννιέσαι στο λάθος σώμα), δήλωσε στη Daily Mirror.
Σε περίπου 40% των παιδιών που πηγαίνουν στην GIDS συνταγογραφούνται φάρμακα που μπλοκάρουν την εφηβεία, μια «θεραπεία» που ο Grossman δήλωσε ότι «δεν βλάπτει τα παιδιά». Οι υποστηρικτές των τρανσέξουαλ υποστηρίζουν ότι τέτοια φάρμακα δίνουν στα παιδιά περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν εάν θα αλλάξουν το σώμα τους για να ταιριάζουν με το αντίθετο φύλο.
Οι επιδράσεις των αναστολέων της εφηβείας, οι οποίες παύουν τη φυσική εξέλιξη των γενετικών χαρακτηριστικών των εφήβων, παραμένουν άγνωστες. Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν μη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών.
Οι διασταυρούμενες ορμόνες φέρουν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Το οιστρογόνο σε βιολογικά αρσενικά φέρνει έναν κλινικά σημαντικό κίνδυνο θρόμβωσης φλέβας. Η τεστοστερόνη στα βιολογικά θηλυκά αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης κύστεων των ωοθηκών αργότερα στη ζωή. Πολλές φυσικές μεταβολές από τις διασταυρούμενες ορμόνες είναι μη αναστρέψιμες: όπως η εμβάθυνση της φωνής στα βιολογικά θηλυκά και η διεύρυνση των μαστών στα βιολογικά αρσενικά.
Η επιστήμη είναι ακόμα έξω, αλλά πολλοί άνδρες και γυναίκες έχουν σημαδευτεί ανεπανόρθωτα από τις μάταιες προσπάθειες να κάνουν το σώμα τους να είναι σύμφωνο με το βιολογικό φύλο αντίθετο με το φύλο που γεννήθηκαν. Μια πρώην τρανσέξουαλ γυναίκα είπε: “Δεν είναι καθόλου θεραπεία.”
“Είμαι μια πραγματική, ζωντανή 22χρονη γυναίκα, με ένα σημαδεμένο στήθος και μια σπασμένη φωνή γιατί δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω την ιδέα να μεγαλώσω ως γυναίκα, αυτή είναι η πραγματικότητά μου”, παραδέχτηκε η Cari Stella σε ένα προσωπικό βίντεο στο YouTube.
Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, ένα πανεπιστήμιο στη Βρετανία απέρριψε πρόσφατα την ιδέα της μελέτης ανθρώπων που μετάνιωσαν την μετάβαση του φύλου τους, διότι θα ήταν «πολιτικά μη ορθό». Εάν τουλάχιστον 50 παιδιά εβδομαδιαίως θα πηγαίνουν σε κλινική ταυτότητας φύλου – και σε 20 από αυτά θα αναστολείς εφηβείας – είναι ζωτικής σημασίας για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους δασκάλους και τους γονείς να μάθουν περισσότερα για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι τρανσέξουαλ αλλά αργότερα το μετανιώνουν.
“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα 50 εβδομαδιαίως θα είναι όλα τρανσέξουαλ”, δήλωσε στη Daily Mirror ο Miroslav Djordjevic, ένας χειρουργός ανασκεύασης γεννητικών οργάνων και καθηγητής χειρουργικής και ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου στη Σερβία. «Βλέπουμε πολλούς γονείς που έρχονται για βοήθεια επειδή δεν είναι σίγουροι αν τα παιδιά είναι τρανσέξουαλ ή απλώς είναι παιδιά».
“Για να πούμε ότι ένα κορίτσι πέντε ετών είναι τρανσέξουαλ είναι αδύνατο”, δήλωσε ο Djordjevic. “Αλλά είναι ευκολότερο να ζητάς από το να μην κάνεις τίποτα και τα παιδιά να υποφέρουν. Μέχρι στιγμής είναι κάτι σα μόδα. Και φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να μετανιώσουν για τη θεραπεία.”
Εάν ακόμη και ο Djordjevic, του οποίου το επάγγελμα εμπεριέχει τη διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων για τρανσέξουαλ, προειδοποιεί για τα παιδιά ενάντια στην τρανσέξουαλ τάση, αυτό θα πρέπει να ενθαρρύνει την προσοχή των γονέων.
Τον περασμένο Απρίλιο, ένας παιδοψυχολόγος είπε ότι τα παιδιά «δοκιμάζουν να είναι τρανσέξουαλ».
“Ένας μου είπε, ”Δρ. Steve … Θέλω να είμαι τρανσέξουαλ, είναι το νέο μαύρο”, ο Δρ. Stephen Stathis, παιδιατρικός ψυχίατρος και ιατρικός διευθυντής των υπηρεσιών ψυχικής υγείας παιδιών και νέων στο Νοσοκομείο Queensland, είπε στην Courier Mail ότι πολλοί έφηβοι «δοκιμάζουν να είναι τρανσέξουαλ» για να ξεχωρίζουν.
Ο κόσμος είναι ένα μπερδεμένο μέρος για τα παιδιά, είτε είναι 4 ετών ή 17 ετών. Τα μικρά παιδιά μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν το αντίθετο φύλο. Τα παιδιά της Μέσης Εκπαίδευσης μπορεί να αγκαλιάσουν την ταυτότητα των τρανσέξουαλ για να είναι διαφορετικά.
Οι υποστηρικτές θα μπορούσαν να πουν ότι τα παιδιά δεν θα δοκιμάσουν ποτέ εθελοντικά να είναι τρανσέξουαλ, επειδή αυτό κουβαλά ένα κοινωνικό στίγμα. Μετά τη μετάβαση του Bruce Jenner, τοNational Geographic να βάζει ένα 9χρονο τρανσέξουαλ παιδί στο εξώφυλλο και το περιοδικό Elle να δημοσιεύει το βίντεο ενός 8χρονου drag queen, είναι πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι η τρανσέξουαλ ταυτότητα έχει γίνει κάτι σα μανία;
Ο Stathis προέβλεψε ότι τα περισσότερα παιδιά που έρχονται στην κλινική του θα ταυτιστούν με το φύλος γέννησής τους από τη στιγμή που θα φτάσουν στην εφηβεία. Η επιστήμη για τον τρανσεξουαλισμό είναι ακόμα έξω, αλλά ζητιανεύει την πεποίθηση ότι 50 νέα παιδιά την εβδομάδα στη Βρετανία είναι πραγματικά τρανσέξουαλ.
Φυσικά, ακόμη και αν ένα άτομο υποφέρει σταθερά με δυσφορία φύλου, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η τρανσέξουαλ ταυτότητα, οι ορμόνες ή χειρουργική επέμβαση θα θεραπεύσουν αυτή την πάθηση. Ακόμη και η “Caitlyn” Jenner έχει ακόμα αρσενικά χαρακτηριστικά που δεν μπορούν ποτέ να αλλάξουν (για παράδειγμα τα χέρια). Βιολογικά, τα κύτταρα ενός τρανσέξουαλ εξακολουθούν να μεταφέρουν το DNA που αντιστοιχεί στο πρωτότυπο φύλο τους και όσα χειρουργεία κι αν γίνουν δεν μπορούν να το αλλάξουν.
Δεδομένου ότι περισσότερα παιδιά ισχυρίζονται ότι είναι τρανσέξουαλ, οι γονείς πρέπει να ανησυχούν – και πρέπει να είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με την ταυτότητα όταν ρωτούν τα παιδιά τους.
Οι γονείς θα πρέπει επίσης να αγωνιστούν για το δικαίωμα να αποφασίσουν τι μαθαίνουν τα παιδιά τους και πότε το μαθαίνουν. Βρετανοί γονείς μηνύουν την εκκλησία της Αγγλίας γιατί το σχολείο που πήγαιναν τα 6χρονα αγόρια τους προωθούσε τον τρανσεξουαλισμό. Ένα σχολείο στη Μινεσότα υποσχέθηκε ακόμη και ότι οι γονείς ούτε καν θα ενημερώνονται πριν μάθουν τα παιδιά για τους τρανσέξουαλ.
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν και να είναι προετοιμασμένοι. Αυτή η φάση του «πολιτιστικού πολέμου» στοχεύει άμεσα στα παιδιά τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί κατέρρεαν κυρίως από το μέγεθος της επέκτασης, της ασύστολης ευμάρειας και από τα έκλυτα ήθη αποτελέσματα της ιδίας. Η Ρώμη, η Αθήνα, η Αίγυπτος, οι πολιτισμοί της Μεσοποταμίας κάπως έτσι κατέρρευσαν. Οι εισβολείς έβρισκαν πεδίο ελεύθερο, κανένας δεν είχε ούτε τις αντοχές, ούτε τη διάθεση να αμυνθεί και να υπερασπιστεί το χώρο. Μαλθακοί καθώς ήτανε, οι σκληροτράχηλοι και άγριοι των δασών και της ερήμου τους κατακτούσαν..

Ανώνυμος είπε...

Η ευμάρεια σε συνδυασμό με τις κάκιστες κοινωνικές σχέσεις και δίκαιο που επικρατεί. Πόσο μοιάζουν οι εποχές μεταξύ τους! Βεβαίως κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει η ισχύς της μαζικής καταστροφής των όπλων που διαθέτουν οι σημερινές πολιτισμένες κοινότητες, αλλά αυτό είναι σχετικό. Αυτή η ισχύς πλέον διαχέεται και στους πολιτισμικά υποδεέστερους κάτι που τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους επειδή χρησιμοποιούν τεχνολογία που δε μπορούν να τη διαχειριστούν εκλογικευμένα. Είναι σαν να δίνεις ένα όπλο σε ένα παιδί, ή ακόμη το χειρότερο, αν ο απαίδευτος έχει συμπεριφορά χιμπατζή!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com