3 Οκτ 2017

«Κρυφτούλι» Ιερωνύμου για την ταυτότητα φύλου

Τη γλώσσα της διπλωματίας επιστράτευσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προτίμησε να «κρυφτεί» όταν ρωτήθηκε ποια είναι η θέση της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. 

Εξερχόμενος από το Μέγαρο της Βουλής και ερωτηθείς σχετικά από τη «δημοκρατία», ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απάντησε ότι «όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα, η Εκκλησία έχει τις δικές της θέσεις, η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια», για να καταλήξει ρίχνοντας το καρφί του (όχι ιδιαίτερα αιχμηρό, πάντως...) ότι «όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας». Ετσι, ο κ. Ιερώνυμος ούτε εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης ούτε «αφόρισε» το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου, που έχει προκαλέσει τριγμούς στα κόμματα και στην κοινωνία, ούτε βέβαια έδωσε την «ευλογία» του.
Αλλά και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Νίκο Βούτση πριν από την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Συνόδου, ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής «να ρίξει και μια ματιά στον χώρο της Εκκλησίας», εστιάζοντας στις ταραγμένες το τελευταίο διάστημα σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας - Πολιτείας. «Βλέπουμε ότι οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας περνούν από διάφορες μορφές και ακούγονται πάρα πολλά πράγματα. Νομίζω ότι πρέπει να σηκώσουμε τον πήχη λίγο πιο ψηλά όλοι μας και η Βουλή των Ελλήνων και ο πολιτικός κόσμος και ο εκκλησιαστικός κόσμος, μακριά από προλήψεις, δογματισμούς, από διάφορες ιδεοληψίες» είπε με νόημα ο κ. Ιερώνυμος και συμπλήρωσε πως δεν πρέπει «να μη μας απασχολεί πλέον το θέμα σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, αλλά το θέμα να πάει πιο ψηλά στις σχέσεις Εκκλησίας και έθνους, αυτό το έχουμε ξεχάσει» είπε, με τον πρόεδρο της Βουλής να σημειώνει ότι «στη διάρκεια αυτής της Συνόδου ή οπωσδήποτε της επόμενης, πάντως αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, θα τεθούν και τα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης».

dimokratianews,03.10.2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντί να χαλάσει τον κόσμο για το πρωτοφανές αυτό αίσχος, αντί να εξαπολύσει μύδρους και κεραυνούς εναντίον των αντιχρίστων και απάτριδων πολιτικών εξουσιαστών, ο αρχιστράτηγος της ήττας προβαίνει σε ανώδυνες για το σύστημα δηλώσεις υποβαθμίζοντας τη σπουδαιότητα του όλου θέματος. Πού καταντήσαμε!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερο σύμμαχο δεν θα μπορούσε να βρει η θεομάχος κυβέρνηση...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com