11 Οκτ 2017

Βασίλης Λεβέντης: «Είναι τόσο ασήμαντη η Εκκλησία που μπορεί αυτή η αίθουσα να αγνοεί τις απόψεις της;»

Την άποψη ότι «θα δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα εάν ψηφιστεί η αλλαγή φύλου» εξέφρασε, από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης συμπληρώνοντας ότι «τους δίνουμε κάτι που πάει κόντρα στη φύση».
Μίλησε για ψυχασθένεια και εκτίμσε ότι η χώρα μπαίνει σε περίοδο ανωμαλίας λόγω της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υιοθέτησε πλήρως τις θέσεις της Εκκλησίας βάζοντας στην ομιλία του και λίγο από τον εθνοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821.
«Ο Παπαφλέσσας πολέμησε όχι ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης για να είναι η Ελλάδα ένα ορθόδοξο κράτος» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθέτησε χωρίς να λάβει υπ’οψιν της την Εκκλησία «Είναι τόσο ασήμαντη η Εκκλησία που μπορεί αυτή η αίθουσα να αγνοεί τις απόψεις της;» προκάλεσε.
Ο κ. Λεβέντης επετέθη στην κυβέρνηση λέγοντας: «Με 35% πήρατε την εξουσία. Τι νομίζετε ότι είστε; Δικτάτορες και αγνοείτε την εκκλησία και τους πάντες;».
Αναφερόμενος δε στο νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι «το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα» σημειώνοντας ότι η άποψή του αυτή δεν είναι ρατσιστική.
Μιλώντας για την εκκλησία ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «η εκκλησία δεν νομοθετεί αλλά θέλει να σέβεσαι τις αρχές της» και απευθυνόμενος στο σώμα ρώτησε: «Έστειλε ποτέ επιστολή η εκκλησία στους βουλευτές που υποδείκνυε τι να ψηφίσουν; Όχι. Αλλά θέλει να σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες της».
Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε και στην καινούργια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, για τη χθεσινή της τοποθέτηση σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «οι διεμφυλικοί είναι εγκλωβισμένοι σε ξένο σώμα».
Αναφερόμενος στην Ευρώπη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε «εγώ από την Ευρώπη παίρνω τα καλά της, όχι αρχές και αξίες. Κανονικά εμείς οι Έλληνες έπρεπε να δίνουμε στην Ευρώπη τις αξίες μας. Τι είμαστε; Φραγκολεβαντίνοι; Εάν είναι έτσι να φέρουμε τότε και έναν έπαρχο να μας κυβερνάει».
Τέλος, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο αλλά τάσσεται υπέρ του να δοθεί εργασία και σύνταξη στα «άτομα αυτά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικός ο λόγος του. Πραγματικός Λεβέντης !!

πλην δεν μπορώ να ξεχάσω ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων όχι μόνο το ψήφισε αλλά απορούσε για την αντίδραση της Εκκλησίας!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com