14 Σεπ 2017

Αντεθνικός ατομισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα, που δείχνει τα δόντια του σε καθημερινή βάση, είναι ο εγωισμός - κάτι που η Ορθοδοξία μας θεωρεί φοβερό αμάρτημα ενώπιον του Κυρίου. Ο εγωισμός και ο εγκλεισμός της σκέψης στα κάτεργα της σάρκας, της πλεονεξίας και της μωροφιλοδοξίας είναι υπεύθυνος για τα περισσότερα εκ των δεινών που μας ταλαιπωρούν.

Φτώχεια, πείνα, άνισες ευκαιρίες, πόλεμοι, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μισαλλοδοξία, όλες οι μάστιγες της Ιστορίας υψώνουν το ανάστημά τους μπροστά μας επειδή στέκονται πάνω στα μεγάλα ύψη που τοποθετούν οι αφιλοσόφητοι, ολιγόνοες άνθρωποι το εγώ τους. Μια από τις εκδηλώσεις του εγωισμού είναι και η πλεονεξία, σχετική με την οποία είναι η είδηση που αφορά την καθημερινότητα νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών που τοποθετήθηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη:
«Πάνω από 120 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές που τοποθετήθηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπές κατάλυμα σε μια λογική τιμή, υπήρξε όμως και αδυναμία να στεγαστούν -έστω προσωρινά- σε ξενοδοχεία, λόγω της μεγάλης τουριστικής ζήτησης. Εκπαιδευτικοί που αμείβονται με 750-800 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν από 400 έως 500 ευρώ τον μήνα για καταλύματα που πολύ απέχουν από το να χαρακτηριστούν οικίες».
Εύλογο είναι να αναρωτηθεί κάποιος πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αδυναμία να βρουν στέγαση οι εκπαιδευτικοί σε νησιά που βουλιάζουν από τον τουρισμό. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί δεν ενδιαφέρονται καθόλου να θυσιάσουν μερικά ψίχουλα από τα υπερκέρδη τους ώστε να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες μια στοιχειώδη διευκόλυνση για τους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν να μάθουν τα παιδιά γράμματα; Οι τοπικές Αρχές έχουν τόση αδιαφορία για τα στοιχειώδη που χρειάζεται μια πόλη για να λειτουργήσει; Δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν μέρος του κόστους;
Το κράτος δεν έχει υπ' όψιν του αυτό το μείζον πρόβλημα και αφήνει το πρόβλημα να το χειριστούν (είτε μπορούν είτε όχι) οι κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί;
Είναι στ' αλήθεια απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και μας προσβάλλει όλους.

dimokratianews,14.09.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com