10 Αυγ 2017

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος – Οι υποτελείς του Αντιχρίστου.

«.. ούτε η Ελλάδα .. να είναι του Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια
και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» [Νίκος Βούτσης]
Μακαριστός Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (1927 – 2006)
Αποσπάσμα ομιλίας που εκφωνήθηκε στις 27/02 του 1983.

καὶ τὰ δέκα κέρατα ἃ εἶδες δέκα βασιλεῖς εἰσιν, οἵτινες βασιλείαν οὔπω ἔλαβον, ἀλλ᾿ ἐξουσίαν ὡς βασιλεῖς μίαν ὥραν λαμβάνουσι μετὰ τοῦ θηρίου.
οὗτοι μίαν γνώμην ἔχουσι, καὶ τὴν δύναμιν καὶ τὴν ἐξουσίαν αὐτῶν τῷ θηρίῳ διδόασιν.
οὗτοι μετὰ τοῦ ἀρνίου πολεμήσουσι …
Αυτό το χωρίο ομοίως είναι δυσερμήνευτο. Ποιοι είναι αυτοί οι δέκα βασιλείς;
Σε δυσερμήνευτα χωρία του βιβλίου της Αποκαλύψεως πολλές φορές οργιάζει η φαντασία των ερμηνευτών. Χάριν της ιστορίας της ερμηνείας, θα σας σημειώσω κάτι που το ήγραυσα πριν από δυο τόσα χρόνια στην εφημερίδα. Το 1980, όταν η Ελλάδα έγινε μέλος της ΕΟΚ, τότε Προτεστάνται θεολόγοι της Αμερικής υπεστήριξαν ότι πρόκειται περί συνασπισμού 10 βασιλέων κρατών που είναι υποτελείς στον Αντίχριστο και συνεπώς ανάμεσά μας βρίσκεται ο Αντίχριστος εν ζωή, ο οποίος θα δεχθεί τον συνασπισμόν αυτόν δια να πολεμήσει τους υπολοίπους.
Αυτά ερμήνευαν Προτεστάνται θεολόγοι στην Αμερική. Εάν τώρα η Ισπανία γίνει το ενδέκατο μέλος και η Πορτογαλία γίνει το δωδέκατο μέλος, αντιλαμβάνεστε αγαπητοί μου πόσο αστήρικτη είναι μία τέτοια ερμηνεία. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να καθορίζουμε ερμηνευτικά αυτά τα στοιχεία. Δεν μπορούμε επ’ ουδενί λόγω να το πούμε αυτό.
Όταν λέγει 10 βασιλείς πρόκειται περί σχηματικού αριθμού ηγεμόνων υποτελών και συμμάχων του Αντιχρίστου, δηλαδή της εκάστοτε κρατούσης αντιθέου κοσμοκρατορίας.
Και την μεν υποτέλειά τους φανερώνει η φράσις: οἵτινες βασιλείαν οὔπω ἔλαβον, … καὶ τὴν δύναμιν καὶ τὴν ἐξουσίαν αὐτῶν τῷ θηρίῳ διδόασιν. Είναι υποτελείς.
Την δε συμμαχία τους η εξής φράσις: λαμβάνουσι μετὰ τοῦ θηρίου (πόλεμο εναντίον του Αρνίου) οὗτοι μίαν γνώμην ἔχουσι … οὗτοι μετὰ τοῦ ἀρνίου πολεμήσουσι .. Μία γνώμη όλοι μαζί και με τον Αντίχριστο, με το θηρίο. Αυτό δείχνει τη συμμαχία τους.
Τώρα, έχουν συνειδητήν, έχουν ασυνείδητον θα λέγαμε αίσθηση οι κυβερνήται αυτοί των λαών; Αντιλαμβάνονται ότι συμμαχούν με τον διάβολο ή όχι; Τι να πω. Ένα θέμα είναι. Ότι πολλοί από αυτούς που κυβερνούν αγαπητοί μου -προσέξτε, σε κάθε εποχή- αισθάνονται τον Χριστιανισμόν αφόρητον. Αφόρητον.
Λέγεται ότι κάποιος δικός μας πολιτικός προκειμένου να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μας πήγε στην Ολυμπία της Πελοποννήσου και προσέφερε θυσίαν πυράν, φωτιά, στους θεούς, προφανώς για να λάβει ‘ευλογία’.
Δηλαδή, να πως συμμαχούν οι βασιλείς μεταξύ των στο πνεύμα του Αντιχρίστου δια να πολεμήσουν την Εκκλησίαν και τον Χριστιανισμόν. Είναι αυτό που λέγει ο Ανδρέας Καισαρείας:
οι την κακήν ομονοούντες ομόνοιαν, και τώ Αντιχρίστω συντασσόμενοι, τώ Χριστώ αντιτάξονται.
Είναι αυτοί που ομονοούν την κακήν, λέει, ομόνοια και συντάσσονται με τον Αντίχριστο για να αντιταχθούν εις τον Χριστόν.
Το ότι βεβαίως αυτή την στιγμή, αυτή η συμμαχία της Ευρώπης, η ΕΟΚ η λεγομένη, ότι είναι μία συμμαχία η οποία αυτή τη στιγμή, για μας τουλάχιστον, προσπαθούν να πετάξουν ό,τι ιερόν και όσιον έχομε. Γιατί μην νομίζετε, δεν θα σταθούνε στην αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, θα μπουν τέρατα και σημεία. Όλοι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν, όλοι αυτοί στην πραγματικότητα είναι οι υποτελείς του Αντιχρίστου, οι οποίοι συμφωνούν στο πνεύμα του δια να εκπορθήσουν τον Χριστιανισμόν και την Εκκλησία.
Όλα αυτά έτσι μπορούμε να τα βλέπουμε στην ιστορία και αγαπητοί μου ποτέ να μην προσφέρομε λατρεία σε αυτούς τους ανθρώπους, και να προσέξουμε, να προσέξουμε διότι όλοι αυτοί υπηρετούν το αντίθεον πνεύμα και δεν ξέρομε αύριο τι θα μας επιβάλουν.
***
Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ

Πηγή arnion.gr [Ιερά Αποκάλυψις – Ομιλία αριθμός 69, 17, 8β-13 Η αναβίωσις της ειδωλολατρίας. Οι επτά βασιλείς. Οι δέκα βασιλείς.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com