18 Ιουλ 2017

Ιερά Σύνοδος: Ο "πατήρ Κλεομένης" ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία της Ελλάδος

Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου
Ο "πατήρ Κλεομένης" ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία της Ελλάδος
(18/7/2017).
Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.
 Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας.
……………………………………………………………………
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ”
Ψευτοϊερέας διασύρει την Ορθοδοξία
Καίει χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, επιτίθεται σε ΑΤΜs τραπεζών, «εξορκίζει» κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ανεβάζει δεκάδες βίντεο στο κανάλι του στο YouTube. Ο «πατήρ» Κλεομένης είναι ένας τσαρλατάνος που απλώς φοράει ράσο! 
Η λαϊκή ρήση «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» είναι γνωστή σε όλους. Περιστατικά ανθρώπων που τα φόρεσαν χωρίς να είναι χειροτονημένοι από την Εκκλησία μας, επίσης. Ομως τι γίνεται όταν στη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται κάποιος που διασύρει την Ορθοδοξία, παριστάνοντας τον… ρασοφόρο;
Ο λόγος για τον «πατέρα» Κλεομένη, όπως είναι ευρύτατα γνωστός ο παλαιοημερολογίτης(;) ψευτοϊερωμένος που έχει κατακλύσει τα ηλεκτρονικά μέσα με τη γραφική παρουσία του. Βλέποντας κανείς τα δεκάδες (!!!) βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι του στο YouΤube, αναρωτιέται αν πρόκειται απλώς για έναν… τρελό ή αν υπάρχει κάτι άλλο, χειρότερο, από πίσω. 
Γιατί το λέμε αυτό; Διότι, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, μπορούμε να καταλάβουμε αν κάτι είναι πραγματικά αυθόρμητο ή έχει άλλους σκοπούς. Για παράδειγ μα, δεν είναι φυσιολογικό, ακόμα και για κάποιον με απίστευτες τάσεις επιδειξιομανίας, να δημοσιεύει πέντε με έξι βίντεο καθημερινά, να γυρίζει σε όλη την Αθήνα και να αυτοεξευτελίζεται, παριστάνοντας τον «τιμωρό» των «αντιχρίστων».
Ο «πατήρ» Κλεομένης, λοιπόν, κάνει ό,τι είδους παλαβομάρα μπορεί να φανταστεί κανείς: Επιτίθεται σε ΑΤΜs τραπεζών κλοτσώντας τα, καίει χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, «για να σας δείξω τι κάνω εγώ με αυτό που προσκυνάτε», όπως χαρακτηριστικά λέει. Επικροτεί τις καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό, σπάει κινητά μεγάλης αξίας και τα πετάει στη θάλασσα, «εξορκίζει» κεραίες κινητής τηλεφωνίας και απορρίπτει κάθε είδους κάρτα ως «αντίχριστη». Γενικά, θεωρεί «σατανιασμένη» την τεχνολογία, αλλά τη χρησιμοποιεί ευχαρίστως για να διαδίδει τις… τρέλες του (ίσως και για να βγάζει μεροκάματο από τις διαφημίσεις του YouΤube, αφού οι συνδρομητές στο κανάλι του έχουν ξεπεράσει τους 8.000, με συνολικά πάνω από 2.000.000 θεάσεις!).
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το... ρεπορτόριο του εν λόγω «διασκεδαστή» οι Εβραίοι και οι μασόνοι. Μέχρι και έξω από Συναγωγές και μασονικές στοές έχει φτάσει ο «πατήρ» Κλεομένης, αναθεματίζοντας και καταρώμενος. Ομως εκεί όπου η γελοιότητα ξεπερνά κάθε όριο είναι σε μία από τις πιο πρόσφατες εξορμήσεις του, στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Εκεί υβρίζει τον Ολυμπιακό (!!!) φτύνοντας προς το μέρος του γηπέδου και θυμίζοντας περισσότερο χούλιγκαν παρά ορθόδοξο ιερωμένο. Σε άλλο βίντεο δείχνει «πώς να πλενόμαστε στους έσχατους καιρούς», κάνοντας… μπουγάδα πάνω στο ράσο που φοράει! Γυρνώντας με ένα σακίδιο στην πλάτη, ο «πατήρ» Κλεομένης κάνει «ομολογία πίστεως», όπως δηλώνει, κατακεραυνώνοντας και αναθεματίζοντας τους πάντες. Θυμίζει σε πολλούς την αλήστου μνήμης κυρία Λουκά, που (όλως τυχαίως) βγήκε στο προσκήνιο την εποχή που ήταν στην επικαιρότητα το θέμα των ταυτοτήτων και γίνονταν οι μεγαλειώδεις λαοσυνάξεις επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ;
Το ερώτημα είναι απλό: Είναι ο «πατήρ» Κλεομένης ακόμα ένας τσαρλατάνος, από αυτούς που υπάρχουν σε αφθονία ειδικά στη σύγχρονη νεοελληνική κοινωνία της κρίσης; Είναι ένας τρελός με υπερβολική μανία προβολής, που πρέπει απλώς να αγνοήσουμε ή ακόμα και να… διασκεδάσουμε μαζί του; Ή μήπως, άθελά του ή μη, παίζει τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου», διακωμωδώντας το ράσο και προσφέροντας έτσι πολύτιμες υπηρεσίες σε όσους απεργάζονται τη διάλυση της πίστης και της πατρίδας μας; Οταν, για παράδειγμα, σε σοβαρά θέματα, όπως π.χ. η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, βγαίνει μπροστά (!!!) ο «πατήρ» Κλεομένης, ποιος ωφελείται;
Δεν θα θέλαμε να μπλέξουμε σε… συνωμοσιολογίες, όμως μας φαίνεται αρκετά περίεργη η τεράστια προβολή του εν λόγω «παπά» ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο, τα οποία χρησιμοποιεί κατά κόρον η νεολαία. Βολεύει πολλούς, αντί για τους σύγχρονους Αγίους και γέροντες, οι νέοι να βλέπουν έναν… καραγκιόζη που εξευτελίζει την Ορθοδοξία. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι καλό θα είναι η διοικούσα Εκκλησία να εξετάσει το ζήτημα και να λάβει θέση. Ας μην αδιαφορήσει, διότι άνθρωποι σαν τον «πατέρα» Κλεομένη αποκτούν τελικά πολλούς οπαδούς, «πλανώντες και πλανώμενοι».
Εκτός των άλλων, ο «πατήρ» Κλεομένης προχώρησε και στον βανδαλισμό ενός έργου τέχνης, του γλυπτού «Κρίση» του Τάσου Νυφαδόπουλου, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Πρόκειται για το πρώτο δημόσιο γλυπτό παγκοσμίως με θέμα την κρίση και τις συνέπειές της στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν το 2015, κατόπιν δωρεάς του γλύπτη Τάσου Νυφαδόπουλου στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Ο γλύπτης εργαζόταν επί 18 μήνες για το γλυπτό, χωρίς να πάρει χρήματα. Το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouΤube δείχνει τον ψευτορασοφόρο να απευθύνει υβριστικά σχόλια στο έργο του Τάσου Νυφαδόπουλου, χρησιμοποιώντας την έκφραση «σατανιασμένο άγαλμα της Νέας Εποχής, μασονικό», να ανεβαίνει στη βάση του και να καταστρέφει το πέλμα και τα δάχτυλα του ποδιού του γλυπτού με ένα σφυρί. Μάλιστα, το σφυρί έσπασε από τις κρούσεις!
Ο Τάσος Νυφαδόπουλος, σχολιάζοντας το γεγονός μέσω βίντεο που ανέβασε στο YouΤube, σημειώνει: «Μιλάω δημόσια γι' αυτό το γεγονός, γιατί, αν επιτρέψω να περάσει έτσι, είναι σαν να γίνομαι συνένοχος προς όποια άλλη πράξη βαρβαρότητας κάνει στο μέλλον σε δημόσια τέχνη. Καλώ όλους να μοιραστούν αυτό το βίντεο στα social media που διαθέτουν, ώστε να μη μείνουμε σιωπηροί σε μια τέτοια πράξη».
Το ερώτημα είναι: Επειτα και από αυτό το... κατόρθωμα του εν λόγω «πατέρα», μήπως θα πρέπει κάποιος ή κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τον μαζέψουν;
ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΥΒΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Δεδομένου ότι ο εν λόγω «ιερέας» είναι, κατά πάσα πιθανότητα, παλαιοημερολογίτης, εκτοξεύει μύδρους εναντίον του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών, αποκαλώντας τους «Εκκλησία του Σατανά». Ανακαλύπτει εβραϊκά σύμβολα στη Μητρόπολη Αθηνών και κατηγορεί την Ελλαδική Εκκλησία ως βολεμένη και τους ιερείς ως έχοντες πολλά λεφτά, κερδίζοντας έτσι τη συμπάθεια αντιχριστιανικών κύκλων. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ιστοσελίδες που τον προβάλλουν περισσότερο είναι κάποιες άθεες, οι οποίες συνεχώς ειρωνεύονται και υβρίζουν την Ορθοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com