15 Ιουλ 2017

Κιτς σόου με χλαμύδες!

Τελετές παγανιστών στο Λιτόχωρο με κάλυψη από το Associated Press

Γραφικοί ή επικίνδυνοι; Το ερώτημα αφορά μια μικρή ομάδα Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι πιστοί του αρχαίου ελληνικού Δωδεκάθεου και προσπαθούν με τη δημοσιότητα, η οποία ουσιαστικά τροφοδοτεί την ύπαρξή τους, να συντηρούνται στην επικαιρότητα και να «διαφημίζουν» την αιρετική θεώρησή τους για το Θείο. Η γραφικότητά τους κέντρισε το ενδιαφέρον του Associated Press, το οποίο κάλυψε δημοσιογραφικά την καλοκαιρινή σύναξή τους.
Οι λίγοι πλανεμένοι «εθνικοί» φέρεται ότι προωθούν τον πολυθεϊσμό και τη λατρεία του Δωδεκάθεου και επιχειρούν με επικοινωνιακά τερτίπια, δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα να επαναφέρουν και να συντηρήσουν στη δημόσια συζήτηση την ειδωλολατρία.
Πριν από λίγες ημέρες οι αυτοαποκαλούμενοι ως «αρχαιολάτρες» συγκεντρώθηκαν στο Λιτόχωρο της Πιερίας, στους πρόποδες του Ολύμπου, και με μια φολκλορική τελετή επιχείρησαν να παραστήσουν αρχαίες τελετουργίες. Μάλιστα, κάλεσαν και το Associated Press για να καλύψει τις τελετές τους, προκειμένου να αποσπάσουν διεθνή δημοσιότητα. Τέτοιου είδους τελετές δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Το ετήσιο προσκύνημα στην Πιερία έχει αρχίσει από το 1996, με πλήθος δραστηριοτήτων. Μάλιστα, οι τοπικές Αρχές βλέπουν σε αυτές τις εκδηλώσεις μια πολύ καλή ευκαιρία για την προσέλκυση τουριστών.
Το θέαμα στην Πιερία, όπως το κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, θύμιζε περισσότερο καρναβάλι ή φολκλορικό δρώμενο για διασκέδαση παρά θρησκευτική τελετουργία. Ανδρες και γυναίκες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό φορούσαν χλαμύδες και σανδάλια, είχαν στο κεφάλι τους φύλλα από κισσό και κρατούσαν αναμμένες δάδες, ασπίδες και δόρατα. Η πομπή των χλαμυδοφόρων κατέληξε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του χωριού, όπου πραγματοποιήθηκαν αρχαία πολιτισμικά δρώμενα.
Βέβαια, δεν είναι μόνο στο Λιτόχωρο που έκαναν την εμφάνισή τους οι αρχαιολάτρες παγανιστές, καθώς αντίστοιχα δρώμενα έχουν γίνει κατά καιρούς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στο παρελθόν τελετές είχαν γίνει και στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, αλλά και στους στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα. Μάλιστα, οργανώσεις νεοπαγανιστών έχουν ζητήσει κατά καιρούς όχι μόνο την αναγνώριση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, αλλά και την επαναφορά ακόμα και του Παρθενώνα (!) σε χρήση των οπαδών του Δωδεκάθεου.

2 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...


Αυτό βλέπετε μόνο εσείς ; ένα κιτς σόου με χλαμύδες;

Οι άνθρωποι αυτοί που στην πλειοψηφία τους πιθανόν να έχουν λάβει το Άγιο Βάπτισμα κατά τον ορθόδοξο τύπο, όντας ακατήχητοι (ποιος φταίει άραγε γι'αυτό ? ) έπεσαν θύματα εωσφορικής πλάνης και λατρεύουν κτίσματα.

Θα έπρεπε οι υπεύθυνοι για το έργο τις κατήχησης (αλήθεια ποιοι είναι υπεύθυνοι για το έργο της κατήχησης σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση ; ) να κλαίνε με μαύρο δάκρυ καθώς ο Κύριος θα τους ζητήσει φοβερές ευθύνες για την απώλεια αυτών των ψυχών.

Ανώνυμος είπε...

@ Κυριάκος Βαρβέρης

Ορθά το επισημάνατε.

Πράγματι, -μιλώντας πάντα με όρους θεολογικούς/αγιογραφικούς-
ειδικώς για όσους εκκλησιαστικούς(κληρικούς και λαϊκούς) συσχηματίζονται με την τρέχουσα ιδεολογία των ανοικτών συνόρων και της πολυπολιτισμικότητας, υπάρχει ο εξόχως ενοχλητικός ταλανισμός, απ’ τον ίδιο τον Χριστό, όσων σκανδαλίζουν,
όσων δηλαδή γίνονται αφορμή απώλειας ψυχών, που τους λέει να δέσουν μυλόπετρα στο λαιμό τους και να πάνε να πνιγούν.

Όντως, για φαινόμενα όπως αυτό στο Λιτόχωρο,
δεν είναι άμοιρη ευθυνών
και η εθνικώς αποχρωματισμένη στάση κι ο "πολιτιστικά μαρξίζων" λόγος θεολόγων και κληρικών επί δεκαετίες τώρα, ο λόγος υπέρ "του αδελφού μου του μετανάστη" κττ.
Αφού, φυσικά, είχε προηγουμένως καταρρεύσει κι αποδομηθεί η όποια Ελληνοχριστανική αγωγή που - έστω, με την δύναμη της αδράνειας - παρεχόταν στα Σχολειά ως τα μέσα της δεκαετίας του 1980
(Κι απ᾽αυτήν την άποψη συναντώνται ως αλληλοτροφοδοτούμενες καταστάσεις τα φαινόμενα νεοπαγανισμού με τις επιδιώξεις των θεολόγων του "ΚΑΙΡΟΥ" και την αποδόμηση των Θρησκευτικών και της Ιστορίας, στα σχολειά).

Τί έχει να πεί, στ᾽ αλήθεια, ένας τέτοιος λόγος
στον πολυάριθμο, λαϊκό κοσμάκη που
-σκανδαλισμένος απ’ αυτά και τα τοιαύτα κηρύγματα και πρακτικές, χρόνια τώρα, αφού τού ᾽χουν διαρρήξει το σπίτι ή το μαγαζί οι αλλοδαποί, μια και δυο φορές-
αποφασίζει κι αυτός απ’ την πλευρά του
να διαρρήξει ακόμα και τη χαλαρή σχέση που είχε με την Πίστη,
αρχίζοντας έτσι να τσαλαβουτάει μαζικά σε αρχαιολατρείες, «Ελληνισμό» κττ, μιας και βλέπει καθημερινά κι έμπρακτα να επιβεβαιώνεται το (νεοειδωλολατρικό) προπαγανδιστικό μοτίβο ότι
«Οι ανθέλληνες Ναζωραίοι, σε αγαστή συνεργασία με τους Καταριανούς και τον Ερντογάν κατακλύζουν με μουσουλμάνους τη Χώρα των Θεών» ???

[Έχω να καταθέσω προσωπικές μαρτυρίες για πολλούς που ακολούθησαν αυτήν περίπου την πνευματική διαδρομή αποστασίας, μερικοί σε πολύ πιο σοβαρή εκδοχή, μη θέλοντας να ξαναπατήσουν καν στην Ενορία τους ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ.
Και, πάντως, ασυνείδητα αυτοί ΑΚΡΙΒΩΣ οι συνειρμοί γίνονται στον πολύ τον κόσμο.
Ανοίξτε συζήτηση με τίποτε αυτοκινητιστές, νεαρούς ή μεσήλικες, και θα τα διαπιστώσετε αυτά όλα]

Τί έχει, πάλι, να πεί ο πολιτιστικά μαρξίζων λόγος των πολυνούστατων θεολόγων μας στις περιπτώσεις
(τρεις άρρενες και μια κοπέλλα επί του παρόντος, που μπόρεσα να εντοπίσω στο Διαδίκτυο) εξισλαμισμένων ΕΛΛΗΝΩΝ Ορθοδόξων
ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ,
που προπαγανδίζουν στο YouTube τον Προφήτη,
αρχίζοντας το κήρυγμα στην ΜΗΤΡΙΚΗ τους νεοελληνική με τη φράση «Στο όνομα του Θεού του Παντοδύναμου» ???

Φοβούμαι ότι τα κρούσματα αυτά απωλείας ψυχών
αναγκαστικά θα πολλαπλασιασθούν στο μέλλον,
αν ακολουθηθεί αυτός ο σκανδαλιστικός αποχρωματισμός/συσχηματισμός των εκκλησιαστικών και τότε δεν θα μας φθάνουν οι μυλόπετρες!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com