19 Ιουλ 2017

Τα Θρησκευτικά στα σχολεία



Τα Θρησκευτικά στα σχολεία
Του Ιωάννη Κομόπουλου, Πολύτεκνου Εκπαιδευτικού
Όλα τα προβλήματα της πατρίδας μας είναι λυμένα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αφού δεν είχαν να κάνουν κάτι πιο σημαντικό ασχολήθηκαν με τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.
Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεν έπρεπε να γίνει μια ανανέωση στα βιβλία, αλλά η ανανέωση έπρεπε να ήταν ουσιαστική, σοβαρή, ακριβής και πολύ-πολύ προσεκτική. Με τις αλλαγές που γίνονται λόγω εκμοντερνισμού, «αλλάζουν την πίστη» και προσπαθούν με ύπουλο τρόπο να οδηγήσουν πάση θυσία τα Ελληνόπουλα στην παγκοσμιοποίηση. Αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά μέρος σχεδίου διότι οι πατέρες της Εκκλησίας από πολλά χρόνια πριν μας ειδοποίησαν ότι όταν νομιμοποιηθεί η ανωμαλία, όταν διαλυθεί η οικογένεια, και όταν κάποιοι εκπρόσωποι της εκκλησίας αλλοιωθούν, έρχονται τα έσχατα χρόνια. 

Τι κάνουν λοιπόν οι νέο μοντερνιστές «Θεολόγοι» που έχουν συγγράψει τα βιβλία; Αντί να βοηθήσουν την νεολαία να ξεκαθαρίσει την πίστη με απλά επιχειρήματα και να τους διώξει την κατάσταση αμφισβήτησης που έχουν όλοι τους, αυτοί τους οδηγούν σε σύγχυση και μεγάλη αμφισβήτηση στα πάντα.
 Το δεύτερο πράγμα που θέλουν να πετύχουν (επειδή προφανώς είναι αυτοί άθεοι) είναι να περάσουν και στις νέες γενιές την ίδια γραμμή, και το πετυχαίνουν αυτό αφού δεν αναφέρουν τίποτα για την έννοια της οικογένειας, της Χριστιανικής ηθικής, της πολυτεκνίας, της πατρίδος. Σκοπός τους πάντα είναι η εκρίζωση της θρησκευτικής παράδοσης. Πάντως είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι επιχειρείται να επιβάλουν στα Ελληνόπουλα τον θρησκειολογικό χαρακτήρα του μαθήματος προωθώντας την παγκοσμιοποίηση. Αναφέρουν μέσα στα βιβλία για το κοράνι, τον αθεϊσμό, το βουδισμό, και μάλιστα προβάλουν τα θετικά και δυνατά σημεία κυρίως. Τι πετυχαίνουν με αυτό τον τρόπο, να κάνουν την νεολαία να έχει σύγχυση αφού δεν έχει ακόμα καλά-καλά καταλάβει την έννοια της ορθόδοξης παράδοσης.
Οι κυβερνώντες κατ΄ εντολή σκοτεινών δυνάμεων……. προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να ικανοποιήσουν τους μετανάστες από διάφορες θρησκείες και πολιτισμούς, και θέλουν να κάνουν το μάθημα να είναι αρεστό σ΄ αυτούς. Αλλά γεννιέται το ερώτημα: θα προσαρμόζεται η κοινωνία που φιλοξενεί αυτούς τους ανθρώπους στα δικά τους πιστεύω; Οι άλλες χώρες που φιλοξενούν μετανάστες είτε στη Ευρώπη, είτε στην Ανατολή, προσαρμόζουν για παράδειγμα το περιεχόμενο των βιβλίων τους και την θρησκεία τους σύμφωνα με το μεταναστευτικό ρεύμα; Η επίσημη εκκλησία δεν στέκεται αυτή την στιγμή στο ύψος των περιστάσεων και θα συνεχίσει να μην στέκεται αν δεν πάρει δραστικά μέτρα απαγορεύοντας επιτέλους να γίνονται «εκπτώσεις» που θα στοιχίσουν στην κοινωνία. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους αντίδραση διαφορετικά δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα σοβαρό και «καίει». Οι αλλαγές που προωθούνται από το Υπουργείο είναι τέτοιες που θέλουν να αλλοιώσουν την κοινωνία από την μια μεριά, να προκαλέσουν σύγχυση στην νεολαία, αλλά και πολλές από τις αλλαγές κρίνονται λίαν επιεικώς ως επικίνδυνες. Το να αναγνωρίζουμε το πρόβλημα δεν λέει τίποτα ούτε δίνεται κάποια λύση, δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα αν δεν υπάρξει αντίδραση. Η μοναδική λοιπόν λύση είναι, η ιεραρχία ομόφωνα να απορρίψει εντελώς τα νέα προγράμματα σπουδών και δηλώνουμε όλοι αρωγοί και στεκόμαστε δίπλα της στο δύσκολο αυτό αγώνα. Ευχόμενοι φώτιση από τον Άγιο Τριαδικό Θεό ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να κάνουν το καθήκον τους με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ήθος. Οψόμεθα.

Του Ιωάννη Κομόπουλου, Πολύτεκνου Εκπαιδευτικού -Ελευθερία -Λάρισας 19/07/2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ονειρο θερινης νυχτος,οσο υπαρχη οικουμενισμος θα παραμεινει ονειρο η αλλαγη των νεων προγραμματων.
Η μετατροπη του μαθηματος των θρησκευτικων σε θρησκεολογια ειναι ενα δυνατο οπλο για να μυηθουν τα παιδια στο πνευμα του οικουμενισμου και να εκριζωθη η ορθοδοξια.
Ολα ειναι καλα μελετημενα απο πολιτικους και θρησκευτικους ηγετες τιποτε δεν ειναι τυχαιο,γιαυτο βρισκοντε σε πληρη συμφωνια μεταξυ τους,χωρις δυναμικη αντιδρασι της Ιεραρχιας.
Ευχομαι να διαψεσθω και να ακυρωσει η Ιεραρχια το μαθημα της θρησκεολογιας,αλλα και οι λιγοστες ελπιδες μας εξανενιζοντε απο τα πεπραγμενα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com