1 Ιουν 2017

O ιατρικός σύλλογος Φλώρινας για τις αμβλώσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για φλωρινα χαρτης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μαγνησίας 10,
53100 Φλώρινα                                                                   Φλώρινα:1-6-2017
Τηλ. – Fax: 2385045200,
E-MAIL: iasyflo@gmail.com        
ΦΛΩΡΙΝΑ                                                                                 
«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ         κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ ΜΙΧΑΗΛ»
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
θα έχει, ασφαλώς, περιέλθει σε γνώση σας, διά μέσου του διαδικτύου, η άρνηση των συναδέλφων μας, αναισθησιολόγων της Σάμου, να χορηγήσουν αναισθησία προς το σκοπό της «διακοπής κυήσεως», τουτέστιν της διενέργειας αμβλώσεων,  εκτός των περιπτώσεων εκείνων κατά τις οποίες κινδυνεύει η ζωή ή η υγεία της εγκύου. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες οι εν λόγω συνάδελφοι στηρίζουν την επιλογή τους αυτή στο άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας), το οποίο επικαλούνται και το οποίο διαλαμβάνει ότι «ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της».
Το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, κρυστάλλινης διαύγειας, κάθε άλλο παρά καταλείπει περιθώρια παρερμηνειών, εξυπηρετικών ποικίλων σκοπιμοτήτων, αλλά διασφαλίζει και διατρανώνει το αναφαίρετο δικαίωμα των ιατρών να υπακούσουν στη φωνή της συνειδήσεώς τους. Κατόπιν τούτου ουδείς έχει το δικαίωμα να τους εξαναγκάσει στη διενέργεια μίας πράξεως που προσκρούει στις επιταγές της ηθικής τους συνειδήσεως.
Αντιδρώντας στη συγκεκριμένη επιλογή των  προαναφερθέντων συναδέλφων μας ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ κ. Δημήτριος Βαρνάβας προέβη σε σχετικές δηλώσεις με τις οποίες κατά τρόπο αήθη, αντισυναδελφικό και αντιδεοντολογικό τους μέμφεται και τους εγκαλεί για αυτήν τους την ενέργεια. ( http://www.iatropedia.gr/eidiseis/d-varnavas-ti-kryvetai-piso-apo-tin-arnisi-ton-anaisthisiologon-tis-samou-na-symmetechoun-se-amvloseis/81196/ ). Η παρέμβαση του κ. Βαρνάβα προκάλεσε την κατά πάντα δικαιολογημένη αντίδραση του τοπικού ιατρικού συλλόγου της Σάμου που σε σχετική ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα   «ανάρμοστη, αντιδεοντολογική και αντιθεσμική, διότι επικαλείται την ιδιότητα του και χωρίς να έρθει σε επαφή με τον ιατρικό Σύλλογο Σάμου ως όφειλε, αναπαράγει ειδήσεις των ΜΜΕ εξυπηρετώντας εξωθεσμικές σκοπιμότητες».
Πέραν, όμως, της δεοντολογίας ,κύριε πρόεδρε, υπάρχει και το ηθικό μέρος της υπόθεσης που είναι και το σπουδαιότερο. Και αυτό συνίσταται στο γεγονός ότι οι αναισθησιολόγοι της Σάμου έλαβαν την ηρωική και επαινετέα απόφαση να μην γίνουν συνεργοί, διά της χορηγήσεως της αναισθησίας, στην ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΜΒΡΥΟΚΤΟΝΙΑ. Γιατί περί φόνου εκ προμελέτης  αθώων και ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ (αυτό πού το πάμε;)  ανθρωπίνων υπάρξεων  πρόκειται έστω και αν   «εξωραϊσμένα», παραπλανητικά και υποκριτικά χαρακτηρίζεται σαν «διακοπή κυήσεως»!
Οι συνάδελφοί μας, όπως και όλοι μας, έχουμε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη που επιτάσσει όπως «ὁμοίως δέ οὐδέ γυναικί πεσσόν φθόριον δώσω». Και η συγκεκριμένη τους επιλογή στοιχεί με την επιταγή του εν λόγω όρκου σε αντίθεση με τους επίορκους συναδέλφους τους που τον καταπατούν ελαφρά τη καρδία και προβάλλοντας διάφορες σοφιστείες.
Ορκιστήκαμε να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή και όχι να πράττουμε το αντίθετο. Δεν έχουμε κανένα ηθικό δικαίωμα να αφαιρούμε τη ζωή των εμβρύων. Αποτελούν ζωντανές υπάρξεις και η δόλια και βίαιη  αφαίρεση της ζωής τους συνιστά έγκλημα  ιδιαζόντως ειδεχθές και ανεξίτηλο στίγμα για τον πολιτισμό μας  που διαπράττεται, μάλιστα, εν ονόματι και με πρόσχημα την πρόοδο και τα ανθρώπινα δικαιώματα! Τα φληναφήματα που εκπορεύονται, λανσάρονται και προωθούνται από κάποιους  γνωστούς και μη εξαιρετέους δήθεν «προοδευτικούς»  κύκλους περί «αυτοδιάθεσης της εγκύου γυναίκας» κ.τ.ό.  προς δικαιολόγηση του αποτρόπαιου και φρικαλέου αυτού εγκλήματος αποτελούν αξεπέραστο δείγμα φαρισαϊσμού, υποκρισίας και ηθικής εξαχρείωσης αφού δεν υφίσταται δικαίωμα στη δολοφονία αθώων και ανυπεράσπιστων ανθρωπίνων υπάρξεων.
Με τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Βαρνάβα δημιουργείται μείζον θέμα για τον ΠΙΣ δεδομένου ότι ο τελευταίος κατέχει τη θεσμική θέση του γενικού γραμματέα του. Κατόπιν τούτου θεωρούμε ότι ο ΠΙΣ επιβάλλεται να τοποθετηθεί άμεσα και άνευ χρονοτριβής επί του θέματος.
Με εκτίμηση
Ο     Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΙΝOΠΟΙΗΣΗ:
Α>  ΙΑΤΡΙΚΟI ΣΥΛΛΟΓΟI
Β> M.M.E

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κο Κωνσταντινίδη, που λαμβάνει τον λόγο και πλέον θαρεττά και με μαχητικότητα εκφέρει γνώμη επιστημονική και ορθόδοξη. Μέχρι τώρα ήταν γνωστός ο Λ.Ν εκ Φλωρίνης ως αγωνιστής γιατρός με ήθος. Σήμερα λάβαμε τη χαρά ότι υπάρχουν κι άλλοι.

Κε Κωνσταντινίδη ο σιωπών δοκεί συναινείν, σε όλα τα θέματα! Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία υποστήριξης των συναδέλφων επί του σοβαρού αυτού θέματος. Τρέφουμε ελπίδες πως αυτή η ένδειξη παρρησίας και θάρρους θα συνεχιστεί δριμύτερα.

Προσδοκία μεγάλη είναι να δραστηριοποιηθεί ο Σύλλογός σας και οργανώνοντας ημερίδες, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια, δημοσιεύοντας άρθρα (σε τακτά χρονικά διαστήματα) ταράζοντας τα λιμνάζοντα ύδατα σε θέματα επίκαιρα όπως οι έμφυλες-έκφυλες ταυτότητες και σε άλλα επιστημονικά θέματα προς κατάρτιση της κοινής γνώμης και ως χαστούκι συμμόρφωσης στους διαφθορείς και διαφθοροποιούς του τόπου.

Όταν η επιστήμη συνηγορεί με το ήθος, όταν μορφωμένοι άνθρωποι εκτίθενται συνειδητά για να αφυπνίσουν συνειδήσεις, τούτος ο τόπος έχει μέλλον!

Η πνευματική ωρίμανση κάποιου διακρίνεται από τη δύναμη της ομολογίας!

Ευχαριστούμε ως πολίτες για την παρέμβαση που γεννά αισιοδοξία!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας, χίλια μπράβο, εύχομαι και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στον κ. Κωνσταντινιδη, αλλα και στον ανωνυμο σχολιαστη 12:43. Kαταντησαμε τα αυτονοητα να τα θεωρουμε ηρωικες ομολογιες. Πρεπει να περιφρονουμε την λεγομενη ''πολιτικη ορθοτητα'', που στην πραγματικοτητα ειναι η σκλαβια του Αντιχριστου.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε! Προτείνω εσείς οι γιατροί να κάνετε μία σχετική πανελλήνια συλλογή υπογραφών επί του θέματος! Συντονιστής μπορεί να γίνει ένα μεγάλο όνομα από την Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία ιδέα η συλλογή υπογραφών!

Μακάρι να μη μείνουμε σε διαμαρτυρίες (θεμιτές και άγιες), αλλά να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές ενέργειες!!

Γιατροί ξεσηκωθείτε! Έχετε τη μόρφωση. Έχετε το σθένος;

Ανώνυμος είπε...

Δεν το δημοσίευσαν καθόλου τα ΜΜΕ εν αντιθέσει με τις ανακοινώσεις των άλλων συλλόγων. Έστειλα email τίποτα. Υπάρχει μια ανταποκρίτια της ΕΡΤ στην Φλώρινα, όποιος μπορεί ας την ταρακουνήσει λίγο τηλεφωνικώς να κάνει το δεοντολογικά ορθό και να κάνει τουλάχιστον μία ανάρτηση στο ert.gr.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο του.μόνο οι άθεοι γιατροί χωρίς τσίπα βλέπουν τις εκτρώσεις ως χρήμα.αφού για αυτούς το έμβρυο είναι απλά ενα ζώο.μείνετε μακριά τους!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com