23 Απρ 2017

Η αίρεση της “Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής’’ στην Ελλάδα

Σχετική εικόνα
Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ’’ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Όσο κι αν είναι πρωτάκουστο, η αιρετική αυτή κοινότητα που αυτοκαλείται ‘’Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής’’, είναι πολύ δραστηριοποιημένη στην Ελλάδα, και η πρώτιστη προσπάθειά της είναι να παρασύρει στην αίρεση αυτή Ορθόδοξους Έλληνες. 

Από τις Προεσταντικές αιρέσεις που ‘’δραστηριοποιούνται’’ στην Ελλάδα είναι η πιο πολυάριθμη.  Ίδια αιρετική κοινότητα είναι και αυτή της ‘’Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής’’ της Χιλής, που παίζει σημαντικό ρόλο στο διαχριστιανικό συγκρητιστικό Π.Σ.Ε.  Αυτή η αιρετική κοινότητα της ‘’Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής’’, διαθέτει τους περισσότερους οίκους συνάθροισης των αιρετικών αυτών, από όλες τις αιρετικές ομάδες ή κοινότητες, που ‘’δραστηριοποιούνται’’ στην Ελλάδα.  Μάλιστα κατά το έτος 1990 παρουσιάστηκε δραματική αύξησή της.
Την είχε ιδρύσει ο Λεωνίδας Φέγγος το έτος 1965, και πρώτιστη έγνοια ήταν να παρασύρει Ορθόδοξους Χριστιανούς στην προτεσταντική αυτή αίρεση.  Υπάρχουν πάνω από 120 αιρετικές ομάδες της αίρεσης αυτής διασκορπισμένες σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο σε πόλεις, αλλά και σε χωριά.
Ο αιρετικός σταθμός των εκπέμπει στα 101.5 FM  και στα 106.2 FM,  και  για όσους από άγνοια παρασύρθηκαν παλαιότερα, ο σταθμός αυτός εξέπεμπε στα 93.9  FM.  Σήμερα ο  σταθμός της αίρεσης αυτής εκπέμπει σε Νίκαια και Φιλοπάππου από την εμβέλεια 101.5 FM  και από την εμβέλεια 106.2 FM σε Ασπροπόταμο, Δοβρούτσι και Όθρυ. Δεν είναι λίγοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που ανυποψίαστα παρακολουθούν τα  ραδιοφωνικά αυτά κανάλια.   Μάλιστα κάποιοι θεωρούν τούτα ως Ορθόδοξα.  Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Eλλάδος  πρέπει να ενημερώσει τον λαό.
Να θεωρήσομε την αυτοκαλουμένη ‘’Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής’’, αιρετική ομάδα ή ‘’ετερόδοξη εκκλησία’’, όπως τούτο σημειώθηκε στη Σύνοδο της Κρήτης;  Να αναγνωρίσομε σε τούτη την αιρετική ομάδα, στοιχεία αληθούς, όπως τούτο υπογράφηκε στη ‘’Δήλωση του Τορόντο’’; 
Να θεωρήσομε  ότι μπορούμε να εισέλθομε με την αιρετική αυτή ομάδα ‘’σε πνευματικές σχέσεις για να οικοδομηθεί το Σώμα του Χριστού και να ανακαινισθεί η ζωή των εκκλησιών», όπως τούτο υπογράφηκε στη ‘’Δήλωση του Τορόντο’’; 
Να αναγνωρίσομε  ‘’ομού’’ με την αιρετική αυτή ομάδα ‘’ότι το να αποτελεί κάποιος  μέλος της εκκλησίας του Χριστού είναι πιο περιεκτικό από το να αποτελεί  μέλος της ίδιας του της εκκλησίας», όπως τούτο υπογράφηκε στη ‘’Δήλωση του Τορόντο’’, και στις εκκλησιολογικές προϋποθέσεις της Δήλωσης αυτής του Τορόντο έγινε αναφορά στη Σύνοδο της Κρήτης;  Είναι προδοσία της Εκκλησίας μας να αποδεχθούμε τέτοιες βλάσφημες ‘’εκκλησιολογικές’’ προϋποθέσεις.  Αίρεση είναι και ως αίρεση πρέπει να αντιμετωπίζεται.

1 σχόλιο:

The Cave Dweller είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση αυτή. Εύχομαι Ο Κύριος Ιησούς Χριστός δια της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων να σας στηρίζει και να σας ενισχύει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com