13 Μαρ 2017

Τι σχεδιάζουν οι Παπικοί, δια να καλυφθούν τα σκάνδαλα;

Αποτέλεσμα εικόνας για pope francis kiss boys
Τι σχεδιάζουν οι Παπικοί, δια να καλυφθούν τα σκάνδαλα;
Ο Πάπας ήρχισε τα οικουμενιστικά ταξίδια, δια να απομακρύνη την προσοχήν των δημοσιογράφων από την συγκάλυψιν των γενομένων εις το Βατικανόν. Ως επληροφορήθημεν από άρθρον του Andrea Tornielli εις τον ιστότοπον vaticaninsider.it της 26ης Φεβρουαρίου 2017:

«Απαντώντας σε ερωτήσεις στην Αγγλικανική κοινότητα, ο κ. Φραγκίσκος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την αφρικανική χώρα, που βρίσκεται σε πόλεμο, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ.
Πρόκειται για αυθημερόν ταξίδι στο Νότιο Σουδάν, χωρίς διανυκτέρευση στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα. Ένα οικουμενικό ταξίδι, παρόμοιο με εκεί­νο στο οποίο ο Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος πήγαν στο ελληνικό νησί της Λέσβου, για να επισκεφθούν ένα στρατόπεδο προσφύγων. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Πάπα, όπως ο ίδιος απάντησε σε μία ερώτηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγγλικανική κοινότητα στη Ρώμη την Κυριακή 26ης Φεβρουαρίου.
Ο Φραγκίσκος μίλησε για το πως «νέες Εκκλησίες», έχουν πολλά να μας διδάξουν. Είπε:.. «Οι νέες Εκκλησίες έχουν περισσότερη ζωτικότητα και μία ισχυρή ανάγκη να εργαστούν από κοινού. Για παράδειγμα, σκέφτομαι… οι σύμβουλοί μου μελετούν το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού στο Νότιο Σουδάν. Γιατί; Επειδή ο Αγγλικανικός, ο Πρεσβυτεριανός και ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος ήρθαν σε μένα και οι τρεις και μου είπαν: «Ελάτε στο Νότιο Σουδάν, μόνο για μία μέρα, αλλά μη έρθετε μόνος σας, ελάτε με τον Justin Welby», δηλ. με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ. Από αυτούς, δηλ. από μία νέα Εκκλησία, προήλθε αυτή η δημιουργικότητα. Και εμείς σκεφτόμαστε αν αυτό είναι δυνατόν, διότι η κατάσταση είναι τόσο άσχημη εκεί πέρα… Αλλά πρέπει να το κάνουμε, διότι, οι τρεις μαζί θέλουν την ειρήνη, και εργάζονται μαζί για την ειρήνη…». Ο κ. Φραγκίσκος επεσήμανε πως η οικουμενική προσ­κληση ήρθε από τους ηγέτες των τριών κύριων χριστιανικών ομολογιών του Νοτίου Σουδάν, οι οποίοι ελπίζουν ότι η παρουσία του Επισκόπου της Ρώμης και του Προκαθήμενου της «Αγγλικανικής Κοινωνίας» μπορεί να βοηθήσει την ειρήνευση.
Τον Απρίλιο του 2016, μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Φραγκίσκος ήταν ο πρώτος Πάπας που πραγματοποίησε ποτέ ένα απολύτως οικουμενικό ταξίδι. Ήταν μία μονοήμερη επίσκεψη σε ένα στρατόπεδο προσ­φύγων της Μόρια στο νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά σημεία εκφόρτωσης για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και την πείνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού κάθε προγραμματισμένη επίσκεψη γινόταν από κοινού με τον Ορθόδοξη πλευρά».
Συμφώνως προς άρθρον του Joshua McElwee εις τον ιστότοπον ncronline.org της 1ης Μαρτίου 2017:
«Το μόνο ενεργό μέλος της νέας Επιτροπής του Πάπα Φραγκίσκου για τη διερεύνηση κακοποιήσεων από κληρικούς, που είναι το ίδιο ένα επιζών θύμα, παραιτήθηκε από την ομάδα λόγω της απογοήτευσης με τους αξιωματούχους του Βατικανού, την απροθυμία να συν­εργαστούν με το έργο της για την προστασία των παιδιών.
Η Marie Collins, μία Ιρλανδέζα που υπηρετεί στην Παπική Επιτροπή για την Προστασία των Ανηλίκων από τον Μάρτιο του 2014 ανακοίνωσε την παραίτησή της σε ανακοίνωση Τύπου.
Σε μία ξεχωριστή αποκλειστική δήλωση για την NCR εξηγώντας την επιλογή της, η Collins λέει ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από την Επιτροπή, αφού έχει χάσει την ελπίδα ότι οι υπάλληλοι του Βατικανού θα συνεργαστούν μετά από την αποτυχία να εφαρμόσουν μία σειρά συστάσεων…
«Το βρίσκω αδύνατον να ακούω δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τη βαθιά ανησυχία στην εκκλησία για τη φροντίδα αυτών των οποίων οι ζωές στιγματίστηκαν από την κακοποίηση, και ιδιωτικά να γίνομαι δέκτης ως επιτροπή του Βατικανού αρνήσεων να λάβουν υπόψη ακόμη και τις επιστολές τους!» γράφει η Collins στη δήλωση.
Η Collins είναι το τρίτο από τα 17 άτομα που διορίστηκαν από τον Φραγκίσκο στην Επιτροπή, που την εγκαταλείπει. Ο άλλος στην Επιτροπή, που ήταν θύμα, ο Άγγλος Peter Saunders, τοποθετήθηκε σε άδεια από την ομάδα τον Φεβρουάριο του 2016, λόγω της τριβής με τα άλλα μέλη της επιτροπής…
Σε δήλωσή της την 1η Μαρτίου η Collins εκφράζει επίσης την απογοήτευση που ένα πρότυπο δείγμα κατευθυντήριων γραμμών για την προστασία των παιδιών που συντάχθηκε από την Επιτροπή δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί. Λέει ότι το γραφείο του Βατικανού είχε δημιουργήσει το δικό του πρότυπο και αρνήθηκε να ενώσουν τις προσπάθειές τους.
Η Collins αναφέρει επίσης το αίτημα της Επιτροπής, το οποίο εγκρίθηκε από τον Πάπα, ότι το Βατικανό θα δημιουργήσει ένα νέο δικαστήριο να κρίνει επισκόπους που ενεργούν ανάρμοστα σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Παρόλο που το δικαστήριο είχε ανακοινωθεί από τον Καρδινάλιο Sean Ο’ Malley, τον επικεφαλής της επιτροπής, τον Ιούνιο του 2015, δεν δημιουργήθηκε ποτέ…».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα πεπραγμένα των παπικών είναι πέρα από σκάνδαλα, είναι πολύ πιο σοβαρό. Υπάρχουν ολόκληροι λαοί, λ.χ οι Ινδιάνοι του Καναδά, που έχουν κακοποιηθεί από αυτούς, και στο έξις δεν θέλουν να ακούνε από Χριστό και Χριστιανισμό, αλλά κλίνουν μέσα στον εαυτούς τους, θωρακισμένοι κατά το Ευαγγέλιο από το μεγάλο πόνο που τους δημιούργησαν αυτοί οι λεγόμενοι "χριστιανοί". Δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα από την κατάχρηση εμπιστοσύνης. Έτσι έχουν καταστρέψει όχι μόνο ψυχές, αλλά το ίδιο το έργο του Χριστού.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com