21 Φεβ 2017

Τι έγιναν τα λεφτά για το Τάμα του Εθνους;



Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρόεδρος του σωματείου Ι. Αναγνωστόπουλος, για να αποκαλύψει τι συνέβη με τα χρήματα (950.000.000 δρχ.!) που προορίζονταν για να χτιστεί ναός υπέρ των αγωνιστών του '21
Αποφασισμένος να φτάσει έως το τέλος με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης και να πέσει άπλετο φως, ώστε να αποκαλυφθεί πόσα χρήματα, τελικά, συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο 1967-1973, σε ποια πιστωτικά ιδρύματα κατετέθησαν, αλλά και πού διετέθησαν τα ποσά που προορίζονταν για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Τάματος του Έθνους, δηλώνει ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου και Ιδρύματος Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους.

Δηλώνει, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Βλέποντας την άκραν αβελτηρία και αναλγησία των ιθυνόντων, Πολιτείας και Εκκλησίας, να ερευνήσουν και να ενημερώσουν τον πάντοτε και πανταχόθεν εξαπατούμενον φτωχό ελληνικό λαόν τι απέγινε ο ιδρώτας του - τα χρήματα που θυσίασαν για να τα καταθέσουν εις τα διάφορα πιστωτικά ιδρύματα-, αναγκασθήκαμεν εμείς, τα δήθεν “κατάλοιπα της χούντας”, να κινητοποιήσουμε τη διαδικασία των ερευνών. Αναγκάσθηκαν μέλη μας (κληρικοί και λαϊκοί που είχαν τότε συνεισφέρει από τους πρώτους χρήματα για το Τάμα) να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσαν στον ανακριτή, ζητώντας αυτές τις λεπτομέρειες. Ο εισαγγελέας Εφετών απαίτησε επανειλημμένως η δικογραφία να μην τεθεί εις το αρχείο και ολοκληρωθεί το “κουκούλωμα”, αλλά να διεξαχθούν εξονυχιστικές έρευνες». 
Όπως είναι γνωστό, ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος και η σύζυγός του Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου ηγούνται του Σωματείου Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους. Μέσω αυτού έχουν αναλάβει την εκπλήρωση της ιερής υπόσχεσης των αγωνιστών του 1821 για την ανέγερση -με αποκλειστικά δικές τους δαπάνες- ιερού ναού προς τιμήν και ευχαριστία για την απελευθέρωση του Έθνους από τη σκλαβιά στους Τούρκους, που διήρκεσε 400 και πλέον έτη.
ΔΙΑΠΛΟΚΗ
Λάβρος ως προς τους χαρακτηρισμούς του, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημειώνει ακόμη ότι οι πολλές καταθέσεις γίνονταν κυρίως στα πιστωτικά ιδρύματα όπου υπήρχαν άνετες προσβάσεις και διευκολύνσεις: 1) Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, 2) Αγροτική Τράπεζα, 3) Εθνική Τράπεζα, 4) Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα πολύ «χοντρά» ποσά στο ανώτατον πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο είναι και η εποπτεύουσα Αρχή όλων των άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων. Υπογραμμίζει δε και το εξής: «Εντούτοις όλες οι τράπεζες ομοθυμαδόν, προφανώς καθοδηγούμενες από “πατριάρχες” της διαπλοκής και αετονύχηδες, αναισχύντως εψεύσθησαν ότι δήθεν ουδέποτε υπήρχαν λογαριασμοί περί ιδρύσεως ειδικού ταμείου ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος (ΦΕΚ 320/18.10.1969)».
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έχει συγκεντρωθεί από εισφορές του ελληνικού λαού το τεράστιο για την εποχή εκείνη ποσό των 950.000.000 δρχ., ενώ, σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις (λαμβάνοντας, π.χ., υπόψη τους τόκους), αυτό υπολογίζεται ότι είναι ακόμη υψηλότερο.
Δεν παραμένει όμως σε αυτές τις επισημάνσεις ο κ. Αναγνωστόπουλος και σπεύδει να υπογραμμίσει και τα παρακάτω: «Επειδή ο εισαγγελέας και ο ανακριτής δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν εγκαίρως και ευκαίρως με ίσα μέτρα, εγώ, ως πρόεδρος του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών, αναφέρω εις το συνημμένο Ανακεφαλαιωτικόν του Υπόμνημα από Δεκέμβριο 2016 προς τον ανακριτή ότι επιβάλλεται να σχηματισθεί μια αυστηρά επιτροπή από δικαστικούς διά κληρώσεως, για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο και να αποφευχθεί το “κουκούλωμα”, όπως είθισται εις την Ελλάδα».
ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ
Ενώπιον του 18ου ανακριτή, ο κ. Αναγνωστόπουλος αναμένεται να καταθέσει εντός του Φεβρουαρίου, ενώ κατόπιν θα προβεί σε λεπτομερέστερη ενημέρωση. 
Σε δηλώσεις του τονίζει: «Η προσπάθεια παραπλανήσεως της Δικαιοσύνης είναι ειδεχθέστατο κακούργημα και πρέπει να δοθούν τουλάχιστον τα ονόματα των “πατριαρχών” της διαπλοκής που ενοσφίσθησαν το ιερό χρήμα. Αρκετά μέχρι τούδε οι τράπεζες απομυζούν τον ιδρώτα του βαρύτατα φτωχού ελληνικού λαού. Οι αθεόφοβοι κατάντησαν τόσον αδίστακτοι, που ακόμη και το ιερό χρήμα κατεχράσθησαν. Αν δεν ζουν οι ίδιοι, να εφαρμοστεί το “πόθεν έσχες” και “που εφυγάδευσες το ιερό χρήμα” στους οικείους τους μέχρι πέμπτης γενεάς, ακόμη και εις τους πολύ υψηλά ισταμένους ιθύνοντας». 
Προσθέτει ότι η μητέρα Εκκλησία πρέπει να έχει μεγάλο μερίδιο στο λαμπρό αυτό εθνικό μεγαλείο της πραγματοποιήσεως του Τάματος και να μην παραγκωνίζεται. «Επειδή η 25η Μαρτίου 1821 έφθασε, πρέπει όλα να γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Γι' αυτό γράψαμε πάλι σε υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές, κρούοντάς τους τον κώδωνα: όποιος ενδιαφερθεί για το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα θα βρει την ανταπόκριση του λαού. Οποιος αγνοήσει το θέμα ο λαός θα του γυρίσει την πλάτη» αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος.
ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ
Ο ίδιος αποκρούει και τη «ρετσινιά» ότι όσοι δραστηριοποιούνται σχετικά με την υλοποίηση του Τάματος του Εθνους είναι δήθεν «κατάλοιπα της χούντας». Και αυτό επειδή έχει εξακριβωθεί κατόπιν ερευνών στα ΦΕΚ, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, σε βιβλία, εφημερίδες κ.α. ότι, πέραν του Κολοκοτρώνη και των άλλων ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, «εμοχθούσαν ο ανεπανάληπτος κυβερνήτης-εθνάρχης Ιωάννης Καποδίστριας, ο βασιλεύς Οθων, ο βασιλεύς Γεώργιος Α΄, πρωθυπουργοί όπως οι Θρασύβουλος Ζαΐμης, Αλέξανδρος Ζαΐμης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Σπυρίδων Λάμπρος, Θεμιστοκλής Σοφούλης και πολλά άλλα λαμπρά αναστήματα της πολιτικής, της οικονομίας, των γραμμάτων και των τεχνών, και συμμετείχον εις επιτροπές υπέρ της πραγματοποιήσεως του Τάματος του Εθνους» αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος. Τέλος, εκφράζει τη λύπη του που οι ανιστόρητοι «ιστορικοί» και οι ιδιοτελείς διαστρεβλωτές της αλήθειας με σαθρότατα επιχειρήματα τους διέσυραν ανεντίμως. «Τι θα κάνουν τώρα, θα λασπολογήσουν και τις παραπάνω προσωπικότητες ως κατάλοιπα της χούντας; Ομως αυτοί προϋπήρχαν της χούντας του Γεωργίου Παπαδοπούλου!» καταλήγει. 

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια  & dimokratianews, 20.02.2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού πήγαν τα λεφτά;

Μαζί τα φάγαμε!

Τρώγονται τα λεφτά;

Αν τρώγονται λέει!

Μπορείς να τα ψήσεις,να τα μαγειρέψεις,να τα κάνεις πετσετάκια,ακόμη και φτερά τους προσθέτεις!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com