23 Ιαν 2017

Υπερ gay και τρανσέξουαλ. Σάλος στην εκπαίδευση με εγκύκλιο του υπ. Παιδείας για υποχρεωτικά σεμινάρια χωρίς την έγκριση γονέων!

Σάλος στην εκπαίδευση με εγκύκλιο  του υπ. Παιδείας για υποχρεωτικά σεμινάρια χωρίς την έγκριση γονέων!
Σεισμό» στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία ουσιαστικά επιβάλλει σε διδάσκοντες να... διαπαιδαγωγήσουν τους μαθητές -για μία ολόκληρη εβδομάδα- σε θέματα «συμφιλίωσης» με την ομοφυλοφιλία και τους τρανσέξουαλ! Η πρόκληση όσον αφορά τον συγκεκριμένο σχεδιασμό του υπουργείου είναι ότι για τα «σεμινάρια» που θα διοργανώνονται στα σχολεία θα είναι υποχρεωτικά (!!!) και δεν θα απαιτείται καν η συγκατάθεση γονέα και κηδεμόνα!

Την ίδια ώρα, σφοδρή είναι και η αντίδραση των εκπαιδευτικών καθώς η θεματική εβδομάδα με θέμα «Σώμα και ταυτότητα» εισάγεται την ώρα που η έλλειψη χρόνου έχει οδηγήσει σε τρομακτικές περικοπές της διδακτέας ύλης. Και φυσικά τη στιγμή που κόβεται ο Επιτάφιος του Περικλή, επιβάλλονται τα σεξουαλικά «σεμινάρια» ως μορφή προπαγάνδας από τους νοσηρούς «εγκεφάλους» του υπουργείου Παιδείας.
Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς να αφιερώσουν μία ολόκληρη εβδομάδα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα διατροφής, εθισμού - εξαρτήσεων και έμφυλων ταυτοτήτων, προσκαλώντας ακόμη και εκπροσώπους φορέων από σχετικό κατάλογο που έχει αναρτήσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). 
Στους συνεργαζόμενους φορείς περιλαμβάνονται οργανώσεις όπως ο Συνήγορος του Παιδιού, το ΚΕΘΕΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ κ.ά. Μάλιστα, στο... επίμαχο σημείο της εγκυκλίου τονίζεται ότι η εστίαση του περιεχομένου της φετινής θεματικής εβδομάδας στα ζητήματα αυτά (σ.σ.: διατροφή - ποιότητα ζωής, πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων και έμφυλες ταυτότητες) «απορρέει από την κρίσιμη σημασία που αποκτούν κατά την αναπτυξιακή φάση της προεφηβείας και εφηβείας την οποία διέρχονται οι μαθητές/-τριες του γυμνασίου»!
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ζητήματα όπως η ομοφοβία και η τρανσοφοβία συνδέονται άμεσα με την «υπό διαμόρφωση σχέση των προέφηβων και έφηβων μαθητών/-τριών με το σώμα τους, την αυτοεικόνα και αυτοαντίληψή τους και εν γένει με τον εαυτό τους». Αμεση ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η οποία κατηγόρησε το υπουργείο για «αιφνιδιαστική και αποσπασματική τακτική». Επιπλέον, υπενθύμισε: «Για να επιτευχθεί η εξοικονόμηση προσωπικού στο πλαίσιο των μνημονιακών επιταγών, η κυβέρνηση φρόντισε να μειώσει τις ώρες της Βιολογίας και της Οικιακής Οικονομίας, καθ' ύλην σχετικών μαθημάτων, και να αφαιρέσει τη δίωρη μείωση ωραρίου σε όσους υλοποιούσαν διάφορα προγράμματα, με αποτέλεσμα απλήρωτες ώρες υπερωριακής εργασίας».
Η εν λόγω εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας βρίσκει έντονα αντίθετη την ΟΛΜΕ και όσον αφορά τις επιμέρους ενότητες της θεματικής εβδομάδας που προτείνονται, όπως «Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα», «Φύλο, σεξουαλικός προσανατολισμός και ανθρώπινα δικαιώματα», «Εμφυλα στερεότυπα και διακρίσεις με βάση το φύλο στην οικογένεια» και «Ομοφοβία και τρανφοβία στην κοινωνία και στο σχολείο». 
Η ομοσπονδία σημειώνει: «Προγράμματα σχετικά με τις εξαρτήσεις και τις διαφυλικές σχέσεις είναι επιβεβλημένο να αναπτύσσονται αφού προηγηθεί επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, θεσμική σύνδεση του σχολείου με φορείς υγείας και πρόληψης, και στελέχωσή του με ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να παραχθούν εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα».
Δείτε σχετικά και:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΦΕΡΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΘΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ.Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ.ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΕΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, (Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ). ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ.ΠΗΓΕ ΕΙΣ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΔΕΙΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΨΗΦΗΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΧΩΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ "ΘΥΜΑΤΑΙ" Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝ, ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ..."ΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΣ"!
ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΤΕΙΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΙΣΗ ΚΑΘΕ ΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ, ΚΑΘΕ ΑΞΙΑΣ, ΚΑΘΕ ΡΙΖΑΣ, ΚΑΘΕ ΗΘΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ. ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΗΣΑΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΥ ΟΡΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ. Π ο τ έ!
ΑΠΟ ΧΛΙΑΡΕΣ, ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ "ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ"...
ΑΝ ΟΜΩΣ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΙΧΕ ΜΕ ΠΥΓΜΗ Α Φ Ο Ρ Ι Σ Ε Ι ΕΝΑ Ή ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ "ΟΡΜΗ" ΣΤΑ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Ε Ι Σ Α Γ Ο Μ Ε Ν Α ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΚΡΑΤΟΥΝ" ΣΙΩΠΗΛΗ...
ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΟ 'ΓΙΑΤΙ'....

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο που το κάνετε γνωστό. Το θέμα είναι φλέγον και οι γονείς δεν ξέρουν τίποτε. Όλη η προσπάθεια θα πρέπει να είναι να μην παρακολουθήσουν τα παιδιά τον λεγόμενο άξονα γ' ,να ζητήσουν απαλλαγή έστω κι αν από το σχολείο λένε ότι θα το περάσουν στα ανώδυνα και στα μαλακά. Αν περάσει αυτό φέτος, του χρόνου θα δούμε χειρότερα αίσχη στα σχολεία. Γονείς ξυπνήστε!

Ανώνυμος είπε...

Να είναι ευλογημένος ο Πειραιώς Σεραφείμ που με βροντερή φωνή αντιτάχθηκε. Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες αντιδράσεις από ιεράρχες. Εδώ πρέπει να στηρίξουν γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Επίσης: δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κάνει γενετήσια αγωγή στα παιδιά μας.Αυτό είναι έργο δικό μας και του πνευματικού μας. Δε θα τα εκθέσουμε και μάλιστα πρόωρα στις διαστροφικές απόψεις του οποιουδήποτε.Έχουνε βαλθεί να πονηρέψουν ακόμη και τα παιδιά του δημοτικού. Είναι αδίστακτοι και πολύ καλά μελετημένοι. Αν είμαστε χλιαροί θα καταστρέψουμε τα παιδιά μας.Είναι έγκλημα.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι αν είναι καν νόμιμο αυτό που κάνουν οι διεστραμμένοι αριστεροί ανθέλληνες που μας κυβερνούν. Μήπως να αντιδράσουν οι γονείς για αυτό το θέμα;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com