31 Αυγ 2016

Ανοικτή Επιστολή προς τους Καθηγουμένους των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και κληρικούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας


Αποτέλεσμα εικόνας για Ανοικτή Επιστολή

Ρόδος 31.08.16
Πατριάρχες, Αρχιερείς και καθηγούμενοι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους,
παίρνω το θάρρος και σας απευθύνομαι βλέποντας τις τρομακτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στην Ορθοδοξία μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο όπως αυτοαποκαλείται, η οποία όμως στην πράξη έσπειρε ζιζάνια διχόνοιας και αμφιβολίας σους πιστούς.
Η παραχώρηση του πνευματικού όρου ‘’Εκκλησία’’ σε Παπικούς, Προτεστάντες και λοιπούς ετερόδοξους Χριστιανούς αλλοιώνει το σύμβολο της Πίστεως μας και το δόγμα της Ορθοδοξίας, υποστηρίζουν επώνυμοι καθηγητές του Εκκλησιαστικού δικαίου, Μητροπολίτες, Ιερείς αλλά και μοναχοί του Αγίου Όρους.

Ως πατέρες και ποιμένες, θα περίμενε κανείς από εσάς να τους αγκαλιάσετε δίνοντας τους μια εξήγηση. Αυτό θα ανακούφιζε όλους όσους ακόμη είναι ζωντανοί στην πίστη.
Αντί αυτού όμως ξεκινήσατε μια δίωξη κατά των πνευματικών τέκνων σας, φαινομενικά εξ αιτίας της ομολογίας της πίστεως που επιδεικνύουν, γεγονός που εξοργίζει τους Ορθοδόξους, αφού τέτοιες πρακτικές είναι αυταρχικές, μεσαιωνικές και ξένες προς την Ορθοδοξία.
Ως απλός πιστός αλλά και με την επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου σας καλώ άμεσα σε δημόσιο διάλογο και σας προσκαλώ στο μέσο στο οποίο εργάζομαι προκειμένου να διαλευκανθεί η κηλίδα που άφησε πίσω της η σύνοδος του Κολυμπαρίου της Κρήτης.
Η πλευρά των Αγιορειτών Πάτερων είμαι σίγουρος πως μετά χαράς θα αποδεχθεί την πρόσκληση μου. Εύχομαι και σεις…
Μετά λύπης
Λοΐζος Λοΐζος
Ελεύθερος επαγγελματίας - Δημοσιογράφος Τvkosmos
Νοτιοανατολικό Αιγαίο

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος "Εκκλησιά" χρησιμοποιείται ως "τεχνικός όρος" (terminus technicus) και όχι με δογματικό περιεχόμενο και κατά κυριολεξία.

Ανώνυμος είπε...

κ. Λοΐζο είστε αξιέπαινος δημοσιογράφος και η επαγγελματική σας πορεία το αποδεικνύει! Όποιος κατέχει θεσούλα και αξίωμα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόσκλησή σας! Μικροί άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις...

Απόστολο είπε...

Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΊΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΌ
Όρο? 4.35? Έτσι δεν τις λένε οι άγιοι?
Μήπως και συ μεταπατερικη θεολογία?

Ανώνυμος είπε...

Κατα την ορθόδοξη ορολογία ο τεχνικά σωστός όρος είναι αιρετικές ομολογίες ή κοινότητες και όχι Εκκλησίες. Το μονο που δεν είναι σωστό είναι η χρηση του όρου Εκκλησία σε αιρετικές συναγωγές και παρασυναγωγές. Ακκριβώς επειδή αναφερόμαστε σε θεολογικό κείμενο ορθόδοξης συνόδου.

ολα τα αλλά είναι αυθερετες ερμηνείες.

Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια που η τόσο ακατάλληλη χρηση του όρου Εκκλησία για αιρετικους δείχνει σκοπιμότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ως πατέρες και ποιμένες, θα περίμενε κανείς...." πολλοί δεν είναι Ποιμένες - φορείς της Ιερωσύνης, αλλά Λύκοι - αχθοφόροι του υψηλού αυτού αξιώματος. Χ.Β.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο φοβερό ( πατριάρχες επισκοπηιερεις,ακόμα και μοναχοί που αφ αφιέρωσαν τη ζωή τους στο Χριστο να βρεθούν στην φοβερή στιγμή,και να διώκουν τους αδελφούς τους που αντιστέκονται στις πλάνες των αιρετικών. Ξεχνούν όλοι αυτοί Το ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ που ξεκάθαρα μας λέγει όποιος θα με ομολογήσει ενώπιων των ανθρώπων θα τον ομολογήσω ενοποιών του Πατρός μου,και όποιος θα φοβηθεί μην διωχθεί θα τον απαρνηθώ κι' εγώ.Σεβαστοί πατέρες καλή η προσευχή, αλλά μην τα περιμένουμε όλα από το Θεό. Μας έδωσε νου να βλέπουμε και κρίνουμε όταν οι λύκοι έρχονται να κατασπαράξουν το ποίμνιο ο καλός ποιμήν δεν εγκαταλείπει αλλά προφυλάγει το ποίμνιο του.Εσείς τι κάνετε; Ο Θεός να σας φωτίσει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com