4 Ιουν 2016

Νέα ανακοίνωση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας για τη Μεγάλη Σύνοδο

Νέα ανακοίνωση  του Πατριαρχείου Βουλγαρίας με αφορμή ψευδής και παραπλανητικές δηλώσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την τελευταία απόφαση της Ιεράς Συνόδου με αφορμή την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Το γραφείο τύπου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας διευκρινίζει τα εξής:

1. H απόφαση πάρθηκε με ομοφωνία και υπεγράφει από τον Πατριάρχη Νεόφυτο και τα Μέλη της Συνόδου.
2.Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είναι είναι τελική και δεν θα συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, για τους λόγους που είχε ήδη ανακοινώσει.
3. Η απόφαση εστάλη σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες.
4. Ακυρώθηκε η πτήση για την Κρήτη, όπου η Βουλγαρική αντιπροσωπεία θα έφτανε με Κυβερνητικό αεροσκάφος.
5.H εξουσιοδότηση της βουλγαρικής αντιπροσωπείας έχει ακυρωθεί και διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την ευνοϊκή κατάληξη και οριστικοποίηση.
6. Τέλος η Εκκλησία της Βουλγαρίας με υψηλή εκκλησιαστική συνείδηση και έχοντας στο πλευρό της τον βουλγαρικό λαό, τονίζει ότι δεν θα υποκύψει σε περιτή και ανάξια χειραγώγηση.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ИЗЯВЛЕНИЕ НА СИНОДАЛНАТА КАНЦЕЛАРИЯ във връзка с ВСЕПРАВОСЛАВНИЯ СЪБОР
03 юни 2016 15:00, Българска Патриаршия
Във връзка с разпространявани в Интернет неверни и подвеждащи твърдения относно последното решение на Св. Синод
за Великия и Свят Събор на Православната църква, 16 – 26 юни 2016 г., остров Крит (прот. №12 / 1.06.2016 г.),
Канцеларията при Св. Синод уточнява следното:
1. Взетото синодално решение е гласувано единодушно и е официално подписано от Българския патриарх и високопреосвещените митрополити - членове на Св. Синод на БПЦ-БП.
2. Решението на Св. Синод е категорично: БПЦ-БП няма да участва във Всеправославния събор поради вече обявените основателни причини.
3. Решението е изпратено до всички предстоятели на Поместните православни църкви.
4. Отменен е полетът на правителствения самолет, с който щеше да се придвижи до остров Крит делегацията на БПЦ-БП.
5. Направените за българската делегация резервации са отменени и в момента се водят преговори за тяхното благоприятно финализиране.
Нека членовете на БПЦ-БП проявят високо църковно съзнание като се доверят на своето свещеноначалие и заедно с българската общественост не се поддават на излишни и недостойни манипулации.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία πέρασε μέσα από τα μαρτύρια και τους διωγμούς του άθεου Κομμουνισμού, και καθαρίστηκε από τα ανθρώπινα πάθη και της ανθρώπινες αδυναμίες της.

Καθαρισμένη τώρα από τα ανθρώπινα πάθη της, η Εκκλησία της Βουλγαρίας βάζει τον Θεό και την αληθινή Ορθόδοξη πίστη, ΠΑΝΩ από τα επίγεια και χωματένια προσωπικά "συμφέροντα" των Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της.

Αυτός ακριβώς είναι ένας από τους κυριότερους λόγους υπάρξεως του πόνου, στη ζωή των καλοπροαίρετων ανθρώπων: να τους ανυψώνει από τα χαμερπή επίγεια προς τον ζώντα Θεό.

Στέλιος Γεγάκης είπε...

Δόξα τω Θεώ. Η Βουλγαρική Εκκλησία συγκάλεσε πραγματική Αγία και Μεγάλη Σύνοδο γιατί και την Αλήθεια εκφράζει και το θάρρος έχει να την ομολογεί. Οι Οικουμενιστές που ως επί το πλείστων θα συγκροτήσουν την Σύνοδο στην Κρήτη φαίνεται βάσει των προσυνοδικών κειμένων ότι κινούνται στη σκιά του Αιρεσιάρχη Ποντίφικα και των υπολοίπων Εξουσιαστών της Δύσεως και επηρεάζονται δυστυχώς από διάφορα θέλγητρα ή φόβητρα των σκοτεινών δυνάμεων του κοσμοκράτορος του Αιώνος τούτου και όχι από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση. Η Ελλαδική Εκκλησία έχει μπροστά της λαμπρή ευκαιρία να δοξάσει το Όνομα του Κυρίου παραμένοντας στη γραμμή των Αγίων Πατέρων και συντασσόμενη με το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ή αντιθέτως να ταπεινωθεί και ντροπιαστεί συρόμενη στη Σύνοδο της Κρήτης και υποτασσόμενη στις όποιες αποφάσεις της οικουμενιστικής πλειοψηφίας. Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα αλλά συντασσόμενος με τους συγχρόνους Αγίους μας Πατέρες και Ομολογητές φρονώ ότι εάν τελικά γίνει η περιβόητη ''Αγία και Μεγάλη'' Σύνοδος θα επιτύχει μία συγκλονιστική και ανεπανάληπτη, πρωτοφανή στα χρονικά, μία λέγω τεραστίων διαστάσεων τρύπα στο νερό, τόσο μεγάλη που θα συζητηθεί για πάρα πολλές μέρες, ίσως και μία εβδομάδα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Συγχαρητήρια στην Εκκλησία της Βουλγαρίας! Κρατάει ψηλά την Ορθοδοξία. Η ομολογία της "λίαν εύφρανε τους ορθοδόξους και κατήσχυνε τους κακοδόξους" Οικουμενιστές του σβησμένου Φαναρίου (και όχι μόνο).
Μακάρι το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν και άλλες Εκκλησίες και να ακυρωθεί η ληστρική ψευτοσύνοδος της Κρήτης.

Βασίλης Κερμενιώτης,
Υπαγόμενος στην Ι.μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Εις ώτα Ακουόντων είπε...

Χριστός Ανέστη
Αδελφοί του Βουλγαρικού Πατριαρχείου, αν όλοι ήταν σαν και σας, θα σκέπτονταν πολύ κάποιοι... να παίζουν τον ρόλο του "πάπα" στην Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν.
Χαίρετε εν Κυρίω.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί μας Πατέρες της Βουλγαρίας.
Από την Ελλάδα μας, ήρθε και σας επισκέφτηκε ο Πατέρας μας, Θεόδωρος Ζήσης.
Αυτός και μερικοί άλλοι από τη χώρα μας παραμένουν πιστοί σε όσα μας δίδαξαν οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες.
Ήρθε η ώρα να μας προστατέψετε εσείς αφού η δική μας Σύνοδος είναι άτολμη.
Ευχαριστούμε για την στάση που κρατήσατε.Μείνετε πιστοί μέχρι τέλους.
Το ιστολόγιο Ακτίνες ας γράψει ένα άρθρο ευχαριστίας για το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας.
Και να το υπογράψουμε χιλιάδες Έλληνες Ορθόδοξοι μέσα από τα σχόλιά μας.
Να δουν και οι δικοί μας εδώ μέσα σε αυτήν την άμοιρη χώρα πως ο Θεός δεν θα μας εγκαταλήψει έστω και άν αυτοί σαν πατέρες μας φοβούνται να το πράξουν.
Φωνάζουμε υβριστηκά συνθήματα για τους Βούλγαρους μια ζωή.
Τώρα μας επιστρέφουν αγάπη.
Ένα ευχαριστώ από όλους τους Έλληνες χρειάζεται.
Χριστός Ανέστη.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Σας ευχαριστούμε από καρδίας Πατέρες και αδελφοί."Επόμενοι τοις αγίοις Πατράσιν", μας αναπαύσατε με την ομολογιακή στάση σας.

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια στην εκκλησια της Βουλγαρίας;;; Κόβεστε λοιπόν αδελφοί μου απο την απόφαση της Ιεράς συνόδου της Ελλάδας; Έχετε μικρη μνήμη και κοντόφθαλμους στόχους . Ξεκινήστε την έρευνα σας απο τα αίτηματα των μητροπόλεων Σερρών και Δράμας σχετικά με τα λείψανα που κλάπηκαν και την επιστροφή τους. Συνεχίστε με την αναζητηση μοναστικών κοινοτήτων

Ανώνυμος είπε...

Προς 8:15 5/6: τι σχέση έχουν τα λείψανα με τα προδοτικά προσυνοδικά κείμενα;
Πώς τα κρίνεις εσύ;

Unknown είπε...

Κρίνω οτι οι πράξεις και οι αποφάσεις της Βουλγαρικής εκκλησίας ολες απεικονίζουν πνεύμα και πνευματική κατασταση . Όσο για τα κείμενα ακουω και διαβάζω πολλα. Αυτο που για μενα ειχε πολυ μεγαλη σημασία ειναι η Ορθόδοξη εκκλησια να συγκεντρωθεί ως μια αποστολική. Οποίος θελει να εκφράσει τις αντιρρήσεις του πρεπει να το κανει μεσα στους κόλπους της εκκλησίας μας. Οι Άγιοι μας παντα πήγαιναν για να δείξουν την αληθεια .

Ανώνυμος είπε...

Τασσομαι, ως πρεπει, με την Ιερα σύνοδο και θα προσεύχομαι

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com