15 Ιουν 2016

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για Ισλάμ, Μεγάλη Σύνοδο και Πατριαρχείο



Ἐν Πειραιεῖ τῇ 15ῃ Ἰουνίου 2016
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Η σύγχρονη βεβήλωσι του Πανιέρου Ναού της Του Θεού Σοφίας στην Βασιλίδα των Πόλεων με την καθημερινή ανάγνωσι του Κορανίου και την τηλεοπτική κάλυψί της σε όλη την Τουρκία καθ’ όλη την περίοδο του μουσουλμανικού Ραμαζανίου και η μετατροπή περιπύστων Ναών της Κωνσταντινουπόλεως και των περιχώρων σε τεμένη όπως οι Άγιοι Σέργιος και Βάκχος, που έγινε Kücük Aya Sofya (Hüssein Aga) Camii, η Θεοτόκος Κυριώτισσα ή Μονή Ακαταλήπτου Χριστού, που έγινε Kalenderhane Camii, ο Άγιος Θεόδωρος Τήρων ή Άγιοι Θεόδωροι, που έγινε Vefa Kilise Camii, η Μονή Παντοκράτορος, που έγινε Zeyrek Camii, η Μονή Μυρελαίου, που έγινε Bodrum ή Mesih Pasa Camii, και η Μονή Αγίου Ιωάννη Στουδίου, που έγινε Imrahor Camii.
Επίσης, η Παμμακάριστος, που έγινε Fethiye Camii, η Μονή της Χώρας ή του Σωτήρος Χριστού, που έγινε Kariye Camii, οι Άγιοι Απόστολοι του Φατίχ (ισοπεδωμένος σήμερα), που έγινε Fatih Camii, η Μονή Θεοτόκου Παναχράντου ή του Λιβός, που έγινε Fenari Isa Camii, η Αγία Θεοδοσία εν τοις Δεξιοκράτους (Μονή του Χριστού του Ευεργέτου, ναός χτισμένος στην ακτή του Κεράτιου κόλπου, 500 μέτρα περίπου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κοντά στην καστρόπορτα Aya Kapou), που έγινε Gül Camii,

 ο Άγιος Ανδρέας ο εν Κρίσει, που έγινε Koca Mustafa Paşa Camii, η Αγία Θέκλα του Παλατίου των Βλαχερνών, που έγινε Atik Mustafa Paşa Camii ή Hazreti Cabir Camii (κατ’ άλλους, το τζαμί αυτό είναι ο Ναός των Αγίων Πέτρου και Μάρκου), και ο παλιός ορθόδοξος ναός στο Φατίχ (συνοικία Salmatomruk, στο Kasap Sokak), άγνωστο προς τιμήν ποίου αγίου, που αργότερα παραχωρήθηκε στους ρωμαιοκαθολικούς και ονομάστηκε Άγιος Νικόλαος και ο οποίος σήμερα είναι το Kefeli Camii καθώς και των 9 Ι. Ναών στο όνομα της Του Θεού Σοφίας (Τραπεζούντα, Νίκαια, Ηράκλεια κλπ) αποδεικνύει περίτρανα την λανθασμένη πολιτική του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου τον 20ο και 21ο αιώνες και ειδικώτερα επί της Πατριαρχίας των τριών τελευταίων Πατριαρχών, που συνάπτεται αρρήκτως με την λεγομένη «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο».
Παρά τις ενδεικτικές του ήθους των και της πιστότητός τους στον Πανάγιο Θεό ύβρεις, συκοφαντίες και βλασφημίες των λογοπλόκων και ιδεοληπτικών δήθεν εκσυγχρονιστών και «συναφειακών» οπαδών των Ιωάννου Βέκκου, Ιωάννου Καλέκα και Γρηγορίου Μάμα, που γέμει το διαδίκτυο το τραγικό ιστορικό αποτέλεσμα είναι ότι μπροστά σε όλη αυτή την τραγωδία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, η μόνη κίνησι «συμπαραστάσεως» ήταν μία έκφρασι αντίθεσης των ΗΠΑ από τον αναπλ. εκπρόσωπο του Στέητ Ντηπάρτμεντ κ. Μαρκ Τόνερ που περιορίστηκε απλώς να καλέσει την Κυβέρνηση της Τουρκίας «να διατηρήσει την Αγία Σοφία με τρόπο που θα σέβεται την παράδοση και την πολύπλοκη ιστορία της» και του εκπροσώπου του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Μάρτιν Σέφερ, που εμφανίστηκε σε ρόλο «επιτηδείου ουδετέρου» καθώς δήλωσε «η χρήσι της Αγ. Σοφίας αποτελεί υπόθεση της Τουρκίας». Πέραν αυτών των φαιδρών δηλώσεων ουδέν!!!
Ερωτάται που είναι οι αντιδράσεις, οι ουσιώδεις βέβαια, της «αδελφής Εκκλησίας» της παλαιάς Ρώμης και του «αδελφού Αγιωτάτου Πάπα Ρώμης κ. Φραγκίσκου» όπως τον αποκαλεί η Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο πρόσφατο ανακοινωθέν της για την πρόσκλησί του στην Λέσβο. Που είναι οι παρεμβάσεις στα παγκόσμια fora του λεγομένου Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), που του γίνεται η ιδιαιτάτη τιμή να περιλαμβάνεται στο υπό ψήφισι κείμενο της λεγομένης «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» (Σχέσεις της Εκκλησίας προς τον λοιπό Χριστιανικό κόσμο) ως δήθεν πολυσήμαντη πραγματικότης; Η αφωνία τους συνειρμικά μας υπενθυμίζει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Κεμάλ Ατατούρκ από τον καταληψία του Πατριαρχείου της Δύσεως, για την καταστροφή των Χριστιανικών πληθυσμών της Μ. Ασίας.
Αλυσιτελής πλήρως η πολιτική του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου με αδιάσειστα γεγονότα και όχι με τις αδρά πληρωμένες και κατευθυνόμενες και χειραγωγούμενες γραφίδες μισθάρνων οργάνων των διεθνιστικού συστήματος. Ο αοίδιμος Πατριάρχης κυρός Αθηναγόρας που από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής βρέθηκε με το προσωπικό αεροπλάνο του Προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινουπόλεως, όπου πήρε την τουρκική υπηκοότητα άρχισε την Πατριαρχία του με ποίμνιο 300.000 Ελλήνων και την τελείωσε, μεταστάς προς Κύριον με ποίμνιο 2.500 Ελλήνων. Τα εξυμνούμενα «ανοίγματά» του προς την ετεροδοξία και τον διεθνιστικό παράγοντα δεν μπόρεσαν να σταματήσουν ούτε την Κυβέρνηση Μεντερές, και και Σεπτεμβριανά του 1955, ούτε τις απελάσεις του 1965. Οι δύο επόμενοι Πατριάρχες παρά την «κινητικότητά» τους ούτε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης κατόρθωσαν να ανοίξουν, ούτε το διεθνές status του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου να αναγνωρισθεί από την Τουρκική Πολιτεία που εξακολουθεί να το θεωρεί απλό Τουρκικό Ίδρυμα υπό τον Νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως και που απαιτεί την Τουρκική υπηκοότητα ως προϋπόθεση διοικήσεως Του.
Επομένως αντί να στήνεται το σκηνικό στο Κολυμβάρι της Κρήτης μετά την αποτυχία των λεγομένων θεολογικών διαλόγων που οφείλεται στις εσφαλμένες προϋποθέσεις διεξαγωγής τους, προσδόσεως «εκκλησιαστικότητος» στους ετεροδόξους με την κατ’ αρχάς αναγνώριση του υποστατού του «Βαπτίσματός» τους και σε επόμενη φάση, με άλλη «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο» τ.ε. διευρυμένη όπως και η παρούσα Σύνοδος Προκαθημένων, αναγνώρισι της «Ευχαριστίας» τους ώστε ως «ώριμος καρπός» να προκύψει η διακοινωνία-intercomunio και ο εξουνιτισμός της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να υλοποιηθεί ο μύχιος πόθος του Ρωμαιοκαθολικού περιπαίγματος της επιβολής της ληστρικής ψευδοοικουμενικής συνόδου της Φεράρας-Φλωρεντίας και όλα αυτά «πασπαλισμένα» με πολύ «εκσυγχρονισμό» και «άπειρη αγαπολογία» και «πνευματολογία» ερειδομένη στον γνωστό Κυριακό λόγιο περί του ανέμου που «όπου θέλει πνεί» και που όμως παραχαράσσεται και πλαστογραφείται και μεταβάλλεται από αέρα σε Πνεύμα Άγιο!!! με κεφαλαίο Π ενώ στο Γραφικό κείμενο είναι με μικρό π (Ιω. 3,8), θα έπρεπε να καταγνωσθούν οι υφιστάμενες σήμερα αιρέσεις και ψευδοθρησκείες των ανθρώπων και των δαιμόνων και να ανιδρυθεί ένα παγκόσμιο Ορθόδοξο τόξο που θα ξεκινά από την Βασιλίδα των πόλεων με πνευματικό Πατέρα και Ηγέτη Πρώτο μεταξύ ίσων, τον Σεπτό Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, θα συνεχίζει στην μεγάλη Ρωσσική Ομοσπονδία και εν συνεχεία στις ομόδοξες χώρες Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ελλάδα και Κύπρο και θα εξακτινώνεται μέσα από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία και τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και την Ορθόδοξη Διασπορά και τις ανιδρυθησόμενες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες στην Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία σε όλο τον πλανήτη.
Τότε θα έβλεπε ο κόσμος τι σημαίνει Ορθοδοξία, που είναι ο αληθινός Χριστός παρατεινόμενος στους αιώνες. Τώρα, είναι αποκαλυπτικά το όσα εξέθεσε η Δρ. Ελισάβετ Προδρόμου, τ. αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Θρησκευτικών Ελευθεριών της Αμερικανικής Βουλής, μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο», στο Orthodox Christian Laity το 2007 στο Ιλλινόις των Η.Π.Α με θέμα: «Η ανάγκη για μία Αγία και Μεγάλη Σύνοδο γιατί; Γιατί όχι ακόμη; Και πότε;» όπου αναφέρει χαρακτηριστικά «...μία τέτοια σύνοδος πρέπει να βοηθήσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ώστε να κατανοήσουν, να συμβιβαστούν και ενεργά να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση της πραγματικότητας της παγκόσμιας θρησκευτικής ετερότητας...». Η πρόσδεσι στο διεθνιστικό σύστημα των Ορθοδόξων Προκαθημένων, ισοδυναμεί με άρνησι της Πίστεως και βέβαια δεν μπορεί να αναμένει κανείς την σύμπραξη σε αυτό το ανοσιούργημα εκείνων που «φοβούνται για τη σωτηρία των ψυχών τους» και που δε υπόκεινται στον γνωστό κανόνα «φαύλος βίος-φαύλα δόγματα», ούτε βέβαια να περιμένει κανείς από την μεγάλη Ρωσσική Εκκλησία την πνευματική της υποδούλωσι στο Αμερικανοεβραικό σύστημα παγκόσμιας εξουσίας.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι όποιος και αν εκλεγεί στις επόμενες Αμερικανικές εκλογές το Εβραικό Λόμπυ θα έχει τον άνθρωπό του γιατί και η θυγατέρα Κλίντον των Δημοκρατικών και η θυγατέρα Τράμπ των Ρεμπουμπλικάνων παντρεύτηκαν Εβραίους μεγιστάνες και ασπάστηκαν τον Ιουδαισμό!!! Επομένως τα πράγμα είναι πολύ απλά και μόνο εκείνοι που πληρώνονται καλά για να πουλήσουν την αθάνατη ψυχή τους για λίγα χρόνια γήινης καλοπέρασης στον παρόντα κόσμο των εμποδίων, των χρωμάτων και των σχημάτων κάνουν δήθεν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Πως επομένως μετά από αυτά να ζητήσει το Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο από την Ρωσσική Πολιτεία να στείλει στο Βόσπορο δύο αεροπλανοφόρα για να δούμε σε πόσα δευτερόλεπτα θα σταματήσει ο τελάλης του σατανικού Κορανίου την βεβήλωσι του πανιέρου Ναού της Του Θεού Σοφίας και την ανάγνωσι των «ανδραγαθημάτων» που σκανδαλιστικά αναφέρονται στις σούρες του Κορανίου «Οι συνασπισμένες φυλές-Αλ Αχ Ζαμπ» στ. 47, 50, 51 κλπ για τον φαυλεπίφαυλο ψευδοπροφήτη Μωάμεθ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΟΙΜΗΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ.ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com