17 Ιουν 2016

Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος: Ήλπιζα ότι η Εκκλησία της Ρωσίας θα είχε αποκτήσει υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα..


Taufgedächtnis

Ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο δήλωσε πως:
«Εμείς στη Χάλκη διδαχθήκαμε βιωματικά το βάθος της αρετής της εκκλησιαστικής αυτοσυνειδησίας.  Γι’ αυτό και ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι, η Εκκλησία της Ρωσίας η οποία έλαβε, όπως έλαβε, την πολυδιαφημιζόμενη αυτοκεφαλία της από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, θα είχε αποκτήσει ύστερα από πέντε και πλέον αιώνες και μάλιστα μετά από τα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης αθεΐας αν μη τι άλλο, τουλάχιστον υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα και θα είχε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Βεβαίως, τα ύψη είναι για τους γενναίους στο φρόνημα και όχι στους λόγους και για τους μεγάλους στην πίστη και όχι στους αριθμούς. 

Η προβαλλόμενη πρόφαση ήταν αναμενόμενη από πολλούς και ήδη μέσω των γνωστών σε όλους μεθοδεύσεων ναρκοθέτησε αρκετά το προσυνοδικό έδαφος με προσχηματικές και παράλογες κωλυσιεργίες, στοχεύοντας ουσιαστικά στην ματαίωση και όχι στην αναβολή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Εθεσαν το κακώς νοούμενο προσωπικό συμφέρον το οποίο εδράζεται σε εθνοφυλετικές επιδιώξεις και πρωτοκαθεδρίες υπεράνω του υψίστου συμφέροντος της ενότητος της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ούτε και αυτό όμως πρέπει να μας φαίνεται παράξενο, όταν μια Εκκλησία πολιτεύεται με λογική και φρόνημα κοσμικής εξουσίας. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αναθεωρήσουν την στάση τους και να πράξουν σύμφωνα με το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας μας».
ekirikas.com,16/06/2016

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος πια.Το να χρησιμοποιείται η εκκλησία όχημα για πολιτικοοικονομικές επιδιώξεις είναι βλασφημία.Τι άλλο θα ακούσουμε,εθνοφυλετικές επιδιώξεις και πρωτοκαθεδρείες!Δηλαδή να τα κάνουμε όλα πανθρησκεία γιατί θα κατηγορηθούμε εθνοφυλετιστές!Κοίτα να δεις ο πονηρός πόσο μαέστρος είναι!Τούμπα όλα τα κάνει,τα φέρνει έτσι τα φέρνει αλλιώς γίνεσαι και φταίχτης αν δε προσέξεις!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ελπίζαμε ότι δεν θα υπήρχαν ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έχουν παγιδευτεί μέσα στις δαιμονικές πλάνες του Οικουμενισμού.

Γιώργος είπε...

Η φωτογραφία απαντά πολύ εύγλωττα.

Ανώνυμος είπε...

«Εμείς στη Χάλκη [το σπήλαιον του Οικουμενισμού] διδαχθήκαμε βιωματικά το βάθος της αρετής της εκκλησιαστικής αυτοσυνειδησίας. Γι’ αυτό και ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι, η Εκκλησία της Ρωσίας η οποία έλαβε, όπως έλαβε, την πολυδιαφημιζόμενη αυτοκεφαλία της από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως [Μητέρα Εκκλησία, αν πρόκειται να χαρακτηρισθεί έτσι μια τοπική Εκκλησία, είναι αυτή των Ιεροσολύμων.], θα είχε αποκτήσει ύστερα από πέντε και πλέον αιώνες και μάλιστα μετά από τα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης αθεΐας αν μη τι άλλο, τουλάχιστον υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα [Δεν ξέρω κατά πόσον η Εκκλησία της Ρωσίας έχει αποκτήσει “υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα”, πάντως ένα είναι το βέβαιο, ότι εσείς οι Χαλκίτες και Φαναριώτες το έχετε χάσει προ πολλού.] και θα είχε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Βεβαίως, τα ύψη είναι για τους γενναίους στο φρόνημα και όχι στους λόγους και για τους μεγάλους στην πίστη και όχι στους αριθμούς. [Να, που αποκαλεί τον εαυτό του και γενναίο στο φρόνημα (το οποίο έχει χάσει, αν το είχε ποτέ), και μεγάλο στην πίστη! (στην οίηση, ίσως).]

Η προβαλλόμενη πρόφαση ήταν αναμενόμενη από πολλούς και ήδη μέσω των γνωστών σε όλους μεθοδεύσεων ναρκοθέτησε αρκετά το προσυνοδικό έδαφος με προσχηματικές και παράλογες κωλυσιεργίες, στοχεύοντας ουσιαστικά στην ματαίωση και όχι στην αναβολή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Εθεσαν το κακώς νοούμενο προσωπικό συμφέρον το οποίο εδράζεται σε εθνοφυλετικές επιδιώξεις και πρωτοκαθεδρίες [με συγχωρεἰτε, αλλά θα χρησιμοποιήσω την έκφραση του λαού, “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”. Είναι ακριβώς το πάθος της πρωτοκαθεδρίας που διέπει τον πρωτόθρονο της Ορθοδοξίας που έχει ήδη πέσει όπως και ο της πρώτης Ρώμης, καθώς και της τρίτης.] υπεράνω του υψίστου συμφέροντος της ενότητος της Αγίας μας [της Μίας Αγίας, την οποία προδίδετε στο ΠΣΕ. Δεν είναι δική σας, γιατί την έχετε προδώσει. Η Εκκλησία σας είναι το ΠΣΕ.] Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ούτε και αυτό όμως πρέπει να μας φαίνεται παράξενο, όταν μια Εκκλησία πολιτεύεται με λογική και φρόνημα κοσμικής εξουσίας. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αναθεωρήσουν την στάση τους και να πράξουν σύμφωνα με το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας μας».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΓΑΚΗΣ είπε...

Αυτό που διδαχθήκατε στη Χάλκη Δέσποτα, το βλέπουμε ξεκάθαρα στη φωτογραφία.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com