7 Μαΐ 2016

Τι δουλειά έχουν στην ορθόδοξη ιεραποστολή οι «Γεδεωνίτες»;


Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν's photo.

Η Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ –Γκαμπόν παραβλέποντας!!!!! ανακοινώσεις τόσο της Ιεράς Συνόδου όσο και πολλών Μητροπόλεων για την προσηλυτιστι­κή δραστηριότητα των «Γεδεωνίτων» ή «Φίλων της Αγίας Γραφής» (Gideons International), μοιράζει την Καινή Διαθήκη των «Γεδεωνίτων» σε όλες τις Ενοριακές Κοινότητες και τα ευαγή ιδρύματα αυτής.
Οι  «Γεδεωνίτες» ανήκουν  σ’  ένα υπερδογματικό Χριστιανικό σύνδεσμο και προσπαθούν να συνδέσουν τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς με τον Προτεσταντισμό στον οποίο ανήκουν.  “Τυπώνουν τη διεύθυνσή τους, το τηλέφωνό τους και το σήμα της οργάνωσής τους (τον πυρ­φόρο αμφορέα, μέσα σε κύκλο), στις πρώτες σελίδες του εν λόγω κειμένου της Καινής Διαθήκης και το διανέμουν δωρεάν. Έτσι, ο καθένας θα μπορούσε να απευθυνθεί σ' αυτούς για πληροφορίες, εκλαμβάνοντας την οργάνωση αυτή ως Ορθόδοξη. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσηλυτιστι­κή δραστηριότητα,καθόσον έτσι αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα από τους παραλήπτες του κειμένου”.
Ακολουθεί η  ανακοίνωση της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

 ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ  ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Η Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, δοξολογώντας το Όνομα του Παναγίου Θεού, ανακοινώνει την έναρξη διανομής αντιτύπων της Καινής Διαθήκης στην γαλλική γλώσσα προς όλες τις Ενοριακές Κοινότητες και τα ευαγή ιδρύματα αυτής. 
 Στόχος της τοπικής Εκκλησίας είναι κάθε γηγενής ορθόδοξος πιστός να λάβει δωρεάν ένα μικρού μεγέθους αντίτυπο της Κ.Δ. προς διαρκή μελέτη και πνευματική προαγωγή.(ΕΔΩ)& (ΕΔΩ)
Η Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ –Γκαμπόν ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και Επίσκοπος είναι ο κ.Παντελεήμων (Αράθυμος) (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του :
Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 2000 και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 2001 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο A' (1965-2001), ενώ διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ καί Διευθυντής Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, πλησίον του Σεβ.Μητροπολίτου Σύρου κ.Δωροθέου Β’ (2001- ).
Μετακληθείς τον Σεπτέμβριο του έτους 2006 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας διετέλεσε διαδοχικώς Διευθυντής Αναπτυξιακών Έργων, Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Επίσης, τυγχάνει Μέλος της Πατριαρχικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, ως και της Διορθοδόξου Επιτροπής Βιοηθικής και του Συμβουλευτικού Σώματος του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου KAICIID (King Abdullah bin Abdulaziz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue), εκπροσωπών την Πρεσβυγενή Εκκλησία των Αλεξανδρέων.
Συνώδευσε τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’ σε επίσημες επισκέψεις και ιεραποστολικές οδοιπορείες, ενώ εξεπροσώπησε τον Πατριαρχικό Θρόνο Αλεξανδρείας σε διορθόδοξες, διεκκλησιαστικές, διαθρησκειακές, διεθνείς και επιστημονικές συναντήσεις.
Την 21η Νοεμβρίου 2012, τη προτάσει της ΑΘΜ του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, εξελέγη παμφηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου πρώτος Επίσκοπος της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, χειροτονηθείς εις Αρχιερέα την 2α Δεκεμβρίου 2012 υπό του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όπου διηκόνισε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος κατά τά έτη 2006-2012.
Δείτε σχετικά και :
-Η Ιερά Σύνοδος ζητά να αποφεύγεται η διανομή της Καινής Διαθήκης μη ορθοδόξων οργανισμώνhttp://aktines.blogspot.gr/2015/10/blog-post_80.html
-Αντιαιρετική Ανακοίνωση για τους «Γεδεωνίτες» ή «Φίλους της Αγίας Γραφής» από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσηςhttp://aktines.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9730.html
-Μητρόπολη Κιλκισίου: Διανομή της Καινής Διαθήκης στα σχολεία σε συνεργασία με τους Γεδεωνίτες

-Γεδεωνίτες έστειλαν στο Νεπάλ αεροσκάφος με 100.000 Βίβλους – Εξοργισμένος ο Πρωθυπουργός της χώρας http://aktines.blogspot.gr/2015/04/100000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com