18 Απρ 2016

"Ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή, που κάλεσαν τον πάπα στο Ελληνικό νησί".

Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος -Ιστορική επίσκεψη για το προσφυγικό
"ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ"
(Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)
Χρειάστηκαν 400 χρόνια τουρκοκρατίας περίπου (1453 - 1821) και 500 (1453 - 1912) για τη Μακεδονία, για να ξεπλύνουμε την οργή του Θεού από την παπική λειτουργία που επέτρεψε να γίνει στην Αγιά - Σοφιά στις 12/12/1452 ο μακάριος Κων/νος Παλαιολόγος, προκειμένου να ανταποκριθεί στις συνέπειες της Ψευδο-ένωσης της Φερράρας - Φλωρεντίας (1438 - 1439) και με την ψεύτικη ελπίδα ότι θα στείλει βοήθεια ο πάντοτε ψευδόμενος πάπας. Η αίρεση μπαίνει με το τσουβάλι και βγαίνει με το βελόνι.

Χρειάστηκαν λοιπόν αιώνες για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος της προσχωρήσεώς μας στον παπισμό. Σημειωτέον ότι το Βατικανό δεν έστειλε βοήθεια ούτε τότε ούτε στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Από μόνοι τους βοήθησαν κάποιοι φιλέλληνες και υπέστησαν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Ο Θεός μας θέλει Ορθοδόξους. Στο Ιόνιο, στα Επτάνησα, υπάρχουν ακοίμητοι φρουροί οι άφθαρτοι και ολόσωμοι άγιοι Σπυρίδωνας, Διονύσιος και Γεράσιμος, τείχος απόρθητον κατά του καθολικισμού.
Ακόμη το σπουδαιότερο είναι ότι ο άγιος Σπυρίδωνας δεν άφησε να χτιστεί παπικό αλτάριο (=αγία Τράπεζα) δίπλα στο ναό του στην Κέρκυρα και κατακεραύνωσε και τον διοικητή και το παλάτι του. " Ο άγιος Σπυρίδωνας στίς 12 Νοεμβρίου 1716, ανετίναξε τήν Ἀκρόπολιν της Κερκύρας καί τόν Ἐνετό ηγεμόνα Ἀντρέα Πιζάνι, γιά νά μήν κατασκευάσει θυσιασθήριον (αλτάριον) τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς παρασυναγωγῆς στόν εν Κερκύρα Ἱερόν Ναόν του (Ἁγίου Ἀθανασίου Παρίου, Οὐρανου Κρίσις ἐν Λειψίᾳ Σαξωνίας 1805).
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, θεόσταλτος αυτός ιεραπόστολος της Ελλάδας, το είπε ξεκάθαρα, "τον πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία". Ποιόν πάπα; Εκείνον που ζούσε τότε μόνο; Εκείνον να καταριώνται οι Ορθόδοξοι διά παντός; Όχι μόνο εκείνο το πρόσωπο, αλλά τον παπισμό γενικώς, τον θεσμό. Δηλαδή, να μη άρωμε τα αναθέματα και τους εκκλησιαστικούς αφορισμούς. Δυστυχώς το κάναμε, και δυστυχώς, έρχονται σήμερα υψηλά ιστάμενοι και αγνοούν και περιφρονούν τις φωνές των αγίων. Βλέπουν με άλλο μάτι την Ορθοδοξία.
Γι αυτό και όσοι κάλεσαν τον Πάπα υπέγραψαν το τέλος τους. Την πνευματική τους καταδίκη, ενίοτε και στην βιολογική τους πορεία. Η αλήθεια είναι πάνω από όλα. Μπορεί να είμαστε οι χειρότεροι αμαρτωλοί, "αλλά ου διεπετάσαμεν χείρας προς Θεόν αλλότριον". Και δεν ξεχνάμε: ότι τρείς είναι οι πτώσεις στην ανθρωπότητα: το προπατορικό αμάρτημα του Αδάμ, η προδοσία του Ιούδα και η πτώση του Πάπα.
Όσοι λοιπόν ερωτοτροπούν με τους αιρετικούς και δεν μετανοούν αμέσως, τους τρώει το σκοτάδι, γιατί δεν θέλει ο Θεός να συμπαρασύρεται ο λαός Του στην κακοδοξία.
"Ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή, που κάλεσαν τον πάπα στο Ελληνικό νησί".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρό!Όχι ότι υπάρχει μίσος,το αντίθετο,έχουμε χρέος να τους αγαπάμε.Αλλά στα θέματα της πίστεως δεν κάνουμε συμβιβασμούς!Διάβασα σε σας ότι ο μητροπολίτης της περιοχής Νέας Ιωνίας Αθηνών εχέμυθα(γιατί άραγε να είναι μυστικό να έρχεται ένας προκαθήμενος άλλου δόγματος;)ήταν αυτός που οργάνωσε την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα,και αναρωτιέμαι,γίνεται να πατάμε σε δύο βάρκες οι οποίες άλλος κουνάει στη μία το κουπί κι άλλος στην άλλη;

Ανώνυμος είπε...

Χθες πήγα στον εσπερινό εκκλησίας του Περισσού εκεί χοροστατούσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και είχε κεντρικό ομιλητή έναν αγιορίτη μοναχό,Βαρθολομαίος αν δε απατώμαι,ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου.Εξαιρετικά όσα είπε αλλά με ξένισε το γεγονός ότι αναφέρθηκε στον άγιο Γρηγόριο Παλαμά της Θεσσαλονίκης,τη γνωστή διαφωνία του αγίου με τον Βαρλαάμ.Το Βαρλαάμ ο οποίος φέρει αντιορθόδοξες δοξασίες,τις οποίες ενστερνίζονται στον καθολικισμό και στις προτεσταντικές αιρέσεις.Αφού χριστιανοί μου είστε υπερασπιστές του ορθόδοξου ιεράρχη μας Γρηγορίου του Παλαμά τί σχέση έχετε σεις με αιρετικούς και μάλιστα τα κάνετε ρώσικη σαλάτα για να μπερδεύετε το σιωπηρό και εν πολλοίς εν αγνοία ποίμνιο;Ξεκαθαρίστε με ποιόν είστε!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΠΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ, ΔΙΕΚΟΨΕ 'ΜΑΧΑΙΡΙ' ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, ΤΟ 1972, ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ ΜΑΣΟΝΟΣ, ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΜΕΤΑΞΥ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ 19 !!!
ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΥΤΕ 1 ΣΤΟ ...ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΙΕΡΟ ΝΑΟ, ΕΝΩΠΙΟΝ "ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΟΥ" ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ!
ΑΛΛΑ,Ο ΝΥΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΘΟΔΙΟΣ!!!
ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ "ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ" ΑΓΡΙΩΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΑΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΛΕΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ!
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, ΙΣΩΣ ΣΑΣ "ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ" ΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟ ΔΙΑΔΟΧΟ, ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΩΣ "ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΪΜΟΥ" ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗ, ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ, ΤΩΝ 4 - 5 ΜΟΝΑΧΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΛΕΙ ΔΟΛΙΑ "ΣΦΗΝΑ" Ο ΝΥΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΑΠΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com