29 Απρ 2016

Υποχρεωτικά αλλάζουν οι ταυτότητες λόγω... πιέσεων




……Τα νέα δελτία ταυτότητας θα έχουν μικροτσίπ, στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ……
Τελικά όλα δείχνουν ότι δεν θα αποφύγουμε την ταλαιπωρία αλλαγής ταυτότητας, αφού οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αστυνομικών ταυτοτήτων μια και όπως υποστηρίζουν πλαστογραφούνται εύκολα. Δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος κάνει λόγο για «αφόρητες πιέσεις» της Ουάσιγκτον μια και οι... αδυναμίες των ελληνικών ταυτοτήτων προκαλούν αύξηση των ελέγχων στα σύνορα.

Ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει να τρέχει τη διαδικασία με τη σύσταση δύο επιτροπών, εκ των οποίων η μία ασχολείται με το νομοπαρασκευαστικό κομμάτι και η άλλη με τις τεχνικές προδιαγραφές. 
Η Ουάσιγκτον θέλει να γίνουν οι αλλαγές έως το 2017, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει αποπομπή της χώρας μας από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική.
Τα νέα δελτία ταυτότητας θα έχουν μικροτσίπ, στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά. Σε δεύτερο χρόνο θα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης των στοιχείων, καθώς τελικός στόχος είναι το μικροτσίπ να περιέχει πληροφορίες που σχετίζονται με το ιατρικό ιστορικό και την ασφάλιση του κατόχου, όπως και το ΑΦΜ. Το σενάριο οι νέες ταυτότητες να περιλαμβάνουν αποτύπωμα της ίριδας έχει αποκλειστεί. 
Οι πολίτες θα καταβάλλουν παράβολο 10 ευρώ για την απόκτηση των νέων εγγράφων.
pontos-news.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδατε τι κάνει ο μέγας αδελφός από τη πανοσιολογιότατη Βαβυλωνία;Θα φορέσετε θέλετε δε θέλετε βραχιόλι και θα χορεύετε σαν τις αρκούδες στο τσίρκο μου.

Στυλιανός είπε...

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κρατήσω την κλασική ταυτότητα, όπως έχει γίνει με τις παλιές ταυτότηες που έχουν ακόμα κάποιοι πολίτες.
Λογικά το πρόβλημα είναι με την αμερική και το εξωτερικό, ελπίζω να υπάρξει κάποια ανοχή στην Ελλάδα....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com