5 Απρ 2016

Τα ιταλικά ΜΜΕ για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο



“……..στις 21 Μαρτίου είχε έρθει στην Ρώμη ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, για να εξεταστούν και να αποφασιστούν, σε απόλυτη εχεμύθεια, οι λεπτομέρειες του ταξιδίου του Αργεντινού Ποντίφικα.”
Τα ιταλικά ΜΜΕ για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο
Αναφορά στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο κάνουν τα ιταλικά ΜΜΕ.
«Μετά τη Λαμπεντούζα, ο Πάπας Φραγκίσκος επιστρέφει στην καρδιά της Μεσογείου, για να πορευθεί προς τις ροές ανθρώπων, παιδιών και γυναικών, οι οποίες, από την Μέση Ανατολή προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη διαμέσου της Ελλάδας», γράφει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι στις 21 Μαρτίου είχε έρθει στην Ρώμη ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, για να εξεταστούν και να αποφασιστούν, σε απόλυτη εχεμύθεια, οι λεπτομέρειες του ταξιδίου του Αργεντινού Ποντίφικα.
«Ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στη Λέσβο για να συναντήσει, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους πρόσφυγες και μετανάστες», γράφει στην έκδοσή της στο διαδίκτυο η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, προσθέτοντας ότι «οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες θα συνοδεύονται από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο».
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, επίσης, αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Βατικανού, ο οποίος περιορίστηκε να τονίσει ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο γίνεται αναφορά».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ -enikos.gr -amna.gr
Δείτε σχετικά και:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντέχονται!Τώρα τους έπιασε ο πόνος!Οι σφαγές στη Συρία και τα άσχημα παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής σιωπή,μισόλογα.Τους ιερείς που σφαγιάστηκαν στη Συρία άφωνοι!Το κατ΄εξακολούθηση έγκλημα στην Ελλάδα άλλα λόγια να αγαπιώμαστε!Πού τους βρήκαμε αυτούς;Στα γαριδάκια;Κύριε Θεέ των δυνάμεων,μεθ΄ημών γενού άλλον γαρ εκτός σου ουκ έχομεν,απομάκρυνον αυτούς από τας εστίας ημών και οδήγησον ημάς εις τόπον αναψύξεως,δώσον Κύριε αληθείς ποιμένας εις τον οίκον υμών,και σώσε μας από λύκους.

Unknown είπε...

Γιατι δεν πανε στην συρια στην πηγη του πολεμου και του πονου να παιξουν το θεατρο τους?εχει δηλαδη μεγαλυτερη βαρυτητα ο τουρκος ΔΕΑ πεζικου τουρκιας δηλαδη ο ακατανομαστος οικουμενικος απο τον ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ που λεει ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ και αμεσως τρεχει ο ιερωνυμος στο μαξιμου να συναινεση ενοχικα στην αποφαση του τσιπρα (σοβαρος ποιημενας και ο ιερωνυμος ανατριχιασα απο περηφανεια)ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΗΣ.ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ερήμην της βουλήσεως του πιστού λαού, τον οποίον όμως προσφωνούν στις εγκυκλίους που εξαπολύουν κάθε τόσο ως "τέκνα του Κυρίου αγαπητά", και την οποία, εν προκειμένω, κάθε άλλο παρά διερμηνεύουν, και σε καταφανή αντίθεση προς αυτήν, οι συνοδικοί με την επιεικώς άφρονα επιλογή τους ρίχνουν νερό στο μύλο του οικουμενιστικού συγκρητισμού και της "πολυπολιτισμικότητας" που υπονομεύουν τη θρησκευτική και εθνική μας ταυτότητα. Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι του Θεού, της Εκκλησίας, του Έθνους, της Ιστορίας και της κοινωνίας για την ολέθρια απόφασή τους που συντελεί στο περαιτέρω ροκάνισμα των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών. Ο λαός του Θεού καλείται να αποδοκιμάσει το συγκεκριμένο αίσχος στεντορεία τη φωνή. Καμία δουλειά δεν έχει ο δίκερως γίγας της Ρώμης στην αιματοπότιστη πατρίδα μας με οποιοδήποτε πρόσχημα και οιαδήποτε δικαιολογία. Στιλέττο στην καρδιά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού έμπηξαν οι συνοδικοί με τη θλιβερότατη ενέργειά τους που προκάλεσε όχι μόνο βαθειά θλίψη στις τάξεις του ψυχικώς αλγούντος ποιμνίου αλλά και ιερή αγανάκτηση και δεινό σκανδαλισμό στις συνειδήσεις των πιστών.
Οι συνοδικοί, για μία ακόμη φορά, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων αλλά και των προσδοκιών του εκκλησιαστικού σώματος. Με τη ληφθείσα, από την πλευρά τους, απόφαση προσέφεραν άριστες υπηρεσίες στην "πολιτική ορθότητα", τη νέα θεότητα του αιώνα μας, που λυμαίνεται το σύγχρονο κοινωνικό βίο. Αντί η Εκκλησία της Ελλάδος να αποτελέσει ανάχωμα στη λυσσώδη επιχείρηση της θρησκευτικής, εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ισοπεδώσεως της πατρίδας μας, η οποία έχει εξαπολυθεί από τους νεοταξίτικους και νεοεποχίτικους κύκλους, αυτή με τις επιλογές της δίδει την εντύπωση ότι σύρεται από τις εξελίξεις και προβαίνει σε ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Η Σύνοδος με την αχαρακτήριστη απόφασή της αποξενώθηκε έτι περαιτέρω από το ποίμνιο αφού προτίμησε να ενεργήσει, εν προκειμένω, με πολιτικά-επικοινωνιακά-κοσμικά κριτήρια παρά με αμιγώς εκκλησιαστικά-πνευματικά.
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com