18 Ιαν 2016

Στη συναγωγή της Ρώμης ο Πάπας Φραγκίσκος

Τη συναγωγή της Ρώμης επισκέπτεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο πάπας Φραγκίσκος. Η σημαντική αυτή κίνηση πραγματοποιείται 30 χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη ενός ποντίφικα, του Ιωάννη Παύλου του Β΄, στο εβραϊκό τέμενος της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Είστε, σε ό,τι αφορά την πίστη, τα μεγαλύτερα αδέλφια μας» τόνισε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος προς τους Εβραίους της Αιώνιας Πόλης. «Όλοι μας ανήκουμε σε μια και μόνον οικογένεια, την οικογένεια του Θεού, ο οποίος μας συνοδεύει και μας προστατεύει, ως λαό του».
Στην περιοχή γύρω από την συναγωγή της Ρώμης, πάνω από 800 καραμπινιέροι και αστυνομικοί εγγυώνται την ασφάλεια του ποντίφικα
. Στην σημερινή αυτή συνάντηση, είναι παρόντες και εκπρόσωποι πολλών εβραϊκών κοινοτήτων άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και χωρών.
Πριν έξι χρόνια είχε επισκεφθεί το εβραϊκό τέμενος της Ρώμης, ο τότε πάπας Βενέδικτος, ο οποίος παραιτήθηκε των καθηκόντων του στις 28 Φεβρουαρίου του 2013.
Ο πρόεδρος των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ιταλίας, Ρέντσο Γκατένια, ζήτησε να γίνει μία περαιτέρω, κοινή προσπάθεια, ώστε να καταπολεμηθούν «προλήψεις και προσεγγίσεις οι οποίες προσβάλλουν όλους τους Εβραίους».
naftemporiki.gr,17/01/2016

1 σχόλιο:

Efstathios Efstathios είπε...

Δεν προσβάλλουν οι προλήψεις, αλλά η Ιστορία!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com