8 Νοε 2015

Για να φορέσεις φουστανέλα χρειάζεται «μπόι» και «μέση».


AGIA-EIRHNH2

Για να φορέσεις φουστανέλα χρειάζεται «μπόι» και «μέση».
Γράφτηκε από τον Νίκο Μελιανό
Συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο στις 6 Νοεμβρίου με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ως συνήθως συμβαίνει υπήρχαν και 2 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης με σοβαρότερο το ένα εξ αυτών, που δεν ήταν άλλο από τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με αφορμή την παραχώρηση ορθόδοξου ναού στους καθολικούς.
 Ως συνήθως για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε άγνοια και όπως φάνηκε καθόλου προετοιμασία. Δεν αναφέρθηκαν οι επιπτώσεις – κάποιοι νομίζουν ότι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, αφού ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται – και όπως φαίνεται κάποια συντεχνιακά και όχι μόνο συμφέροντα εξυπηρετούνται στο βωμό πάντα του κέρδους.

Και ήδη είναι γνωστό ότι ο ηγούμενος υφίσταται φορτικές πιέσεις από πλευράς Πατριαρχείου να κάνει κάτι που δεν επιθυμεί.
Άραγε ο πρόεδρος του Δ.Σ το γνωρίζει αυτό: Πως λοιπόν εισηγήθηκε στο σώμα το οποίο πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση να στηρίξει την όποια θέση του ηγουμένου; Δεν είναι αόριστο και επικίνδυνα δεσμευτικό ; Και εν πάσει περιπτώσει αφού θέλει άγνωστο γιατί να παρέμβει ο Δήμος , γιατί δεν προσκαλούσε εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής για τα περαιτέρω; Ή γιατί δεν έβαζε το θέμα σε τακτική συνεδρίαση; Μήπως γνωρίζει ότι με αυτή την πίεση του Πατριαρχείου, ξαναμπαίνει πόδι στην Πάτμο και στην Ορθοδοξία μετά το σκάνδαλο των αγοραπωλησιών και την εκβιαστική αλλαγή του κανονισμού της Μονής για την οποία ούτε ο λαλίστατος κ. πρόεδρος ούτε οι υπόλοιποι Δημοτικοί σύμβουλοι πήραν θέση;
Άραγε δεν αντιλαμβάνονται αυτές τις συνέπειες των πράξεων τους;
Συμφωνούν ή όχι με αυτές τις παρεμβάσεις. Φαίνεται ότι περνώντας τα χρόνια δεν μπορεί κάποιος να φορέσει φουστανέλα επειδή η σωματική του διάπλαση δεν το επιτρέπει . Με λίγη γυμναστική όμως όλα είναι πιθανά.
Θα ακολουθήσει εκτενέστερο άρθρο με το παρασκήνιο αυτών των δοσοληψιών. Και θεωρείται σωστή η άποψη του δημάρχου που εκφράστηκε ότι σε αυτή τη φάση δεν έχει δουλειά ο Δήμος να ασχοληθεί με τα θέματα της Μονής γιατί ούτε και η Mονή ασχολείται με του Δήμου. Οι ρόλοι είναι διακριτοί τόνισε.
Και αν θέλουν να κάνουν τις λατρευτικές τους ανάγκες γιατί ο Δήμος δεν δίνει οικόπεδο να φτιάξουν οι καθολικοί εκκλησία παρά μόνο θέλουν σώνει και καλά ορθόδοξο ναό;
patmostimes,8/11/2015
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com