3 Νοε 2015

Δήλωση - ντροπή από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν ήταν γενοκτονία (Βίντεο)

Φίλης για την γενοκτονία των Ποντίων
Σφοδρές αντιδράσεις έχει ήδη προκαλέσει η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων - Ακολουθεί το δρόμο της Ρεπούση τονίζουν οι Σύλλογοι Ποντίων.
Ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή του «στον Ενικό» στο Star, δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά:«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας».
Ο υπουργός συμπλήρωσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια».
Ενώ συνέχισε, λέγοντας πως «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι, και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα».
Έντονες αντιδράσεις από τους Συλλόγους Ποντίων
Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των προσφύγων, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, Χαράλαμπο Αποστολίδη, να συγκρίνει τον υπουργό Παιδείας με τη Μαρία Ρεπούση και να κάνει λόγο για κίνηση «στα όρια της εθνικής προδοσίας».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης 103,6, ο κ. Αποστολίδης χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ως «προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη», συμπληρώνοντας ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό».
Ο κ. Αποστολίδης δήλωσε ότι «ο Νίκος Φίλης κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας», συμπληρώνοντας ότι τη γενοκτονία των Ποντίων την έχουν αναγνωρίσει μεταξύ άλλων τόσο ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όσο και αμερικανικές πολιτείες.
Πρόεδρος Ποντιακών Συλλόγων: «Νέα Ρεπούση ο Φίλης»
Σκληρή ήταν η απάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, για τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική του δήλωση με την οποία χαρακτήρισε «εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία» τη θηριωδία των Τούρκων.
«Νέα Ρεπούση» χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, Χαράλαμπος Αποστολίδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Φιλοξενούμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης 103,6, ο κ. Αποστολίδης χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ως «προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη» και συμπλήρωσε ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό».
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, πρόσθεσε ότι «ο Νίκος Φίλης κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας», συμπληρώνοντας ότι τη γενοκτονία των Ποντίων την έχουν αναγνωρίσει μεταξύ άλλων τόσο ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όσο και αμερικανικές πολιτείες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να αποπεμφθεί αμέσως απ την κυβέρνηση ο κύριος αυτός που προσέβαλλε, κατά τρόπο βάναυσο, την εθνική ιστορική μας μνήμη.
Ηγείται, τρομάρα μας!!!, και του υπουργείου της Εθνικής μας Παιδείας!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com