11 Σεπ 2015

Λυκούργος Νάνης, " Οικουμενιστική, μεικτή και διομολογιακή μοναστική κοινότητα του Bose της Ιταλίας".

" Οικουμενιστική, μεικτή και διομολογιακή μοναστική κοινότητα του Bose της Ιταλίας".
" Οικουμενιστική, μεικτή και διομολογιακή μοναστική κοινότητα του Bose της Ιταλίας". Δηλαδή "μείξις άμεικτος, τέρας αλλόκοτον". 
Μία εκτρωματική, αγνώριστη, παραμορφωμένη, αλλοτριωμένη και παραφθαρμένη, ανιστορική "μορφή", μάλλον μόρφωμα, μοναχισμού.
Όχημα καλλιέργειας και προωθήσεως του πνεύματος του οικουμενιστικού συγκρητισμού που δίκην κακοήθους νεοπλάσματος και χωροκατακτητικής εξεργασίας εξαπλώνεται ταχέως στο σώμα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας απειλώντας τη συνοχή της και συνιστώντας θανάσιμη πνευματική απειλή για το Ορθόδοξο φρόνημα των πιστών.

Μετά πολλής της λύπης παριστάμεθα, εδώ και καιρό, μάρτυρες μιας "χρησιμοποιήσεως" του μοναχισμού και των εκπροσώπων του στην υπηρεσία του δαιμονοκίνητου και επάρατου οικουμενισμού με ό,τι, μία οπωσδήποτε απευκταία αυτή εξέλιξη, συνεπάγεται για την ποιότητα του μοναχικού ήθους και για το κύρος του μοναχισμού και των θεραπόντων του.
Συμμετοχή αγιορειτών μοναχών σε οικουμενιστικές εκδηλώσεις με αφορμή ιερά λείψανα, προσλαλιά από ηγουμένη γυναικείας μονής στον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως με την οποία τον καλεί "να συνεχίσει να ορθοτομεί τον λόγον της Αληθείας" sic, επιχείρηση δικαιολογήσεως "κατ οικονομίαν" των συμπροσευχών από ηγούμενο αγιορείτικης μονής, σκανδαλώδης παρουσία μοναζουσών σε οικουμενιστικές εκδηλώσεις στο Ταιζέ και φιλοπατριαρχικές δηλώσεις που προκαλούν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του πιστού λαού μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
Ο μοναχισμός υπήρξε πάντοτε μπροστάρης στο θεοφιλή αγώνα για την προάσπιση του δεινώς βαλλομένου Ορθοδόξου Δόγματος. Υπήρξε,υπάρχει και, όσο ο Κύριος το επιτρέψει, θα υπάρξει και στο μέλλον το Παλλάδιο και η Ακρόπολη της Ορθοδοξίας με πρώτο και καλύτερο το Αγιώνυμο Όρος.
Τι σόι, όμως, μετάλλαξη είναι αυτή που αντικρύζει ο λαός του Θεού από κάποιες μονές και κάποιους εκπροσώπους τους; 
Λ.Ν.
υ.γ. Η ιδεολογική ταυτότητα ενίων των συμμετεχόντων στο συνέδριο της ανομίας στο Bose τυγχάνει γνωστή σε όσους παρακολουθούν επισταμένως τα εκκλησιαστικά μας πράγματα. Ουδόλως μας ξενίζει η συμμετοχή τους σ αυτό. Αυτοί είναι οι άνθρωποι των "ανοιχτών οριζόντων", οι "κοσμοπολίτες", οι υπέρμαχοι του "διαλόγου, της ανοιχτότητας sic, της διαφορετικότητας, της πρόσληψης του κόσμου". Οι αντιφρονούντες είναι οι "φοβικοί", οι "επαρχιώτες", οι "θιασώτες της εσωστρέφειας και του απομονωτισμού" κ.τ.ό.
Λέξεις καινές αλλά κενές. Λόγια παχειά για εντυπωσιαμό και από ουσία ένα πελώριο ΜΗΔΕΝ! "Ξύλινος" οικουμενιστικός λόγος...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:
-22ο Διεθνές Οικουμενιστικό Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας στο μοναστήρι του Μπόζε της Ιταλίας (ΦΩΤΟ) http://aktines.blogspot.gr/2014/09/12.html
-Το Βαβέλειο συνοθύλευμα του Bose, είναι απλά «ιδιωτική ένωση πιστών» και όχι μοναστική κοινότητα http://aktines.blogspot.gr/2014/10/bose.html

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πηγαν στο Μποζε και στο Ταϊζε να αγορασουν διαπιστευτηρια υποταγης στον ρωμαιο ποντιφικα.
Πηγαν να αγορασουν την ευννοια πατριαρχων επομενων του Βεκκου και του Καλεκα.
Πηγαν οι μεταπατερες να δηλωσουν την οικουμενιστικη τους αρνηση της αγιας Ορθοδοξιας.
Σαν να μην μας εφτανε το σχισμα των παλιοημερολογιτων, εχουμε τωρα τα αζυμητικα εκγονα του Αθηναγωρα να απειλουν την ενοτητα της Ορθοδοξιας.

Ανώνυμος είπε...

Οταν εχεις σκελετους στην ντουλαπα σου, δεν ειναι σοφο, να πας σαν την αλεπου στο παζαρι.
Ο σεβ. Ειρηναιος Μπουλοβιτς , ο επιλησμων δυο αγιων, του αγιου Ιουστινου Ποποβιτς και του αγιου Πορφυριου του Καυσοκαλυβιτου, για ποια ακριβως Ορθοδοξη πνευματικοτητα πηγε στο Μποζε?
Μηπως εκεινης ενος μονοϋποστατου Θεου, τον οποιον ομολογησε δια της αφης της επταλυχνου στην Ιουδαϊκη συναγωγη?
Τον θυμαμαι Ορθοδοξο ,τοσο σε εκεινη την σλαβα στην Σερβια με ενα δυο Ελληνες αλλα και οταν μαζι με το καλογερο του τον π. Παχωμιο συλλειτουργουσε με τον αγιο Πορφυριο...
Τωρα, τον λυπαμαι οικουμενιστη...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως υπάρχει περίπτωση να είστε εσείς λάθος και όχι ΟΛΟΣ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ μιας και τα βάλλατε με τους πάντες!!!!!!!!!!!
Μήπως σας πέρασε ποτέ από τον μυαλό αυτό;;;;;;;;
Αλλά μάλλον θεωρείτε τις ιδεοληψίες σας αλάνθαστη θρησκευτικότητα!

Ανώνυμος είπε...

Ο αγιος Μαξιμος ο Ομολογητης ειχε μπροστα του 4 αιρετικα πατριαρχεια.
Προφανως ηταν και αυτος ιδεοληπτικος.
Οπως προφανως ειναι και ο αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος οταν λεγει "μηδεν νοθον δογμα τω της αγαπης προσχηματι παραδεχεσθε" PG 62,191

Εχεις αντιληφθει φιλε ποσα νοθα δογματα προβαλουν οι εξ Ορθοδοξιας οικουμενιστες?

Καθημερινη εργασια ετων δεν αρκει για την αναιρεση των.

Ανώνυμος είπε...

Μακρια απο τους αιρετικους και απο τους Οικουμενιστες και οι Αρειανοι τοτε ηθελαν να ονομαζονται Χριστιανοι αλλα δεν τους περασε η μπογια ο Μ.Αθανασιος και πολλοι Αγιοι τους τα ψαλλαν διαβαστε Ελληνες Πατερες απο Μ.Αθανασιο μεχρι Μ.Χρυσοστομο τα εργα τους και τα συγγραματα τους μηπως τοτε εσφαλλαν και αυτοι εισαν μισαλοδοξοι και κακοι ? οχι αλλα τα επραπταν απο αγαπη.

Ανώνυμος είπε...

Με "ποιους πάντες SIC" τα βάλαμε; Ποιοι είναι αυτοί "οι πάντες"; Διαβάσατε προσεκτικά το σχόλιό μου; Μίλησα "για ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ"!
Ποιος είναι "ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"; Μήπως οι συμπαθούντες το Μπόζε και οι συμμετέχοντες στις οικουμενιστικές του εκδηλώσεις;
Από πότε οι λεγάμενοι είναι "ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ";
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4:51 μ.μ,το να λέμε "όλος ο κόσμος", δε σημαίνει ότι εκεί βρίσκεται το σωστό. Διάβασα σ` ένα τοιχογράφημα:"Φάτε σκ..ά, εκατομμύρια μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος". Ακραίο βέβαια,αλλά θα μπορούσε να εκληφθεί ως απάντηση. Είναι αλήθεια όμως, πως δεν είναι ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, αλλά ΚΑΠΟΙΟΙ προβαλλόμενοι υψηλά ιστάμενοι και συν αυτοίς οι παρατρεχάμενοι,με συγκεκριμένη πορεία, προσχεδιασμένη, χωρίς να έχουν ιδέα ο πολύς κόσμος. Μακάρι να είχε ενημέρωση, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, για τις θέσεις των ανά τους αιώνες Αγίων μας. Τότε θα ήταν πράγματι κριτήριο ισχυρό, ακόμη και αλάνθαστο. Υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις; Ας είμαστε ειλικρινείς. Όχι.
Λοιπόν, κάποιοι αδελφοί, γνωρίζοντας πέντε πράγματα, αγωνιούν και μιλάνε. Αν βρίζουν ή προσβάλλουν πρόσωπα, κακώς. Αν ελέγχει ο λόγος τους, χωρίς εμπάθεια, καλώς. Απλά πράγματα. Συγχώρησον.
Η.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:09 μ.μ. (Συγνώμη για τον λάθος παραλήπτη)
Η.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε και συμπροσευχή στο Μποζέ 5:39. Κατά τα άλλα φταίνε οι "ιδεολοπτικοί" που τους κριτικάρουν!

Ανώνυμος είπε...

Οταν ενας βαπτισμενος (Ορθοδοξως ) συμπροσευχεται με αιρετικους και αβαπτιστους ειδωλολατρες, αρνειται τον Χριστον και συνομολογει την δαιμονικη διδαχη της ειδωλολατρειας.
Αυτο καποιοι με απολυτη αγνοια της Καινης Διαθηκης το λενε ιδιοληψια για να εξορκισουν την αντιχριστο επιλογη τους.
Το μεν προσωπο τους το σεβωμεθα και το αγαπουμε, καθως ο Χριστος εσταυρωθει και αναστηθει για ολους.
Την αποστασια τους, την κατακρινουμε , αλλα και αυτο ακομα, με αγαπη.
Στην Ορθοδοξια ζουμε την σωτηρια της Εκκλησιας, την σωτηρια ολων μαζι.
Ο Οικουμενισμος ,η αρνησις της θειας Οικονομιας, στερει την σωτηρια απο τον αδελφο του ενος και μονου βαπτισματος και της μιας αποικιλου πιστεως.
Αυτο το πομπωδες περι του ολου κοσμου που νομιζει την Ορθοδοξια ως οικουμενισμο ,και τους Ορθοδοξους ως φανατικους ιδιοληπτικους,δειχνει το δαιμονικο αιτιο του πνευματικου παθους του.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Στον επίλογο του συνέδριου, ένας από τους συνέδρους αναφέρει στο βιβλίο της Εξόδου, 34, 5-7, και λέγει ότι "το πρώτο όνομα Του που ο Θεός αποκαλυψε στον Μωυσή ηταν "Θεός οικτιρμών και ελεήμων". Όποιος όμως διαβάσει αυτό το χορείο, βρίσκει και το υπόλοιπο της φράσης: "...και δεν καθαριεί τον ένοχον, επάγων ανομίας πατέρων επί τέκνα και επί τέκνα τέκνων, επί τρίτην και τέταρτην γενεάν" (στίχος 7).

Όλο αυτό το συνέδριο στο ίδιο πνεύμα της εκλείψεως της Θειας δικαιοσύνης και δηλαδή της μισής αλήθειας έγινε. Θυμίζει τους ψευδοπροφήτες εις τους οποίους αναφέρουν τα βιβλία των προφητών Ιερεμίας και Ιεζεκιήλ, που στις προειδοποιήσεις του Θεού δια μέσο των προφητών Του για καταστροφή και εκτόπιση προς Βαβυλώνα και ερήμωση της Ιερουσαλήμ εάν οι Εβραίοι δεν μετανοούν, απάντησαν λέγοντας στο λαό: "Μην τους πιστέψετε, ψέματα λένε. Ο Θεός είναι ελεήμον και συγχωρεί. Ο Θεός είναι μαζί μας" (Ιερ κεφ. 33-36, Ιεζ κεφ. 13-14). Η Ιστορία έδειχνε ότι οι αληθινοί προφήτες του Θεού την αλήθεια έλεγαν και ότι τα λόγια των ψευδοπροφητών ήταν απλώς ανθρώπινη αυταπάτη. Με τις καθησυχάσαντες κουβέντες οι ψευδοπροφήτες εμπόδισαν την μετάνοια των Εβραίων και έτσι έγιναν οι κύριοι υπεύθυνοι της καταστροφής που ακολούθησε. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με τους οικουμενιστές!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com