1 Σεπ 2015

Σε ποια "μαρτυρία της Ορθοδόξου πίστεως" στα πλαίσια της "οικουμενικής κινήσεως" και των "θεολογικών διαλόγων" αναφέρεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος;

Σε ποια "μαρτυρία της Ορθοδόξου πίστεως" στα πλαίσια της "οικουμενικής κινήσεως" και των "θεολογικών διαλόγων" αναφέρεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος;
 " Ἀντιθέτως, διὰ τῆς συμμετοχῆς ἡμῶν εἰς τὴν Οἰκουμενικὴν Κίνησιν καὶ ἰδίᾳ διὰ τῶν θεολογικῶν διαλόγων δίδεται ἡ μαρτυρία τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως καὶ καταδεικνύεται ἡ ὑπεροχὴ τῆς Ὀρθοδοξίας, ὁ σεβασμὸς πρὸς τὴν ὁποίαν ἔχει ἐμφανῶς αὐξηθῆ εἰς τὴν ἐποχήν μας ἐν τῇ Δύσει ἀκριβῶς λόγῳ τῆς προβολῆς αὐτῆς διὰ τῆς συμμετοχῆς ταύτης".
    Σε ποια "μαρτυρία της Ορθοδόξου πίστεως" στα πλαίσια της "οικουμενικής κινήσεως" και των "θεολογικών διαλόγων" αναφέρεται ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως;

Μήπως στις επαίσχυντες και προδοτικές συμφωνίες του Μπάλαμαντ και του Σαμπεζύ; Ή μήπως στην υπογραφή, απ την πλευρά Ορθοδόξων(;) αντιπροσώπων, καταλυτικών του Οθοδόξου Δόγματος κειμένων όπως αυτό του Πόρτο Αλέγκρε και του Πουσάν;
 Μήπως αναφέρεται στις αντικανονικές και σφόδρα σκανδαλίζουσες το πιστό ποίμνιο συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλοθρήσκους (βλέπε την επιεικώς φαιδρή διαθρησκειακή τύπου Ασσίζης); Ή στα "κατορθώματα" κάποιων υυψηλόβαθμων εκκλησιαστικών αξιωματούχων στην Καμπέρρα;
Ευτυχώς που το ποίμνιο δεν απαρτίζεται από λωτοφάγους που δέχονται άκριτα τις συγκεκριμένες και παρόμοιες με αυτές δηλώσεις υπεροχικών εκκλησιαστικών προσώπων!
Υ.Γ.Με ενδιαφέρον αναμένουμε να μάΘουμε εάν υπήρξαν αντιδράσεις από τη μεριά τω παραστάντων ιεραρχών επί τω ακούσματι των πατριαρχικών "αρρήτων ρημάτων".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γυρισε μηπως κανενας Παπας Φραντζισκος η κανας προκατοχος του ή μηπως φεραν κανα Καρδιναλιο οταν συλλειτουργουσαν και συμπροσευχονταν ?
Ας μας αποδειξουν εστω εναν απο αυτους που μετειχαν στην Οικουμενικη Κινηση και στους Διαλογους.Σωστο το Θεμα και η ερωτηση που τεθεκε καιρος να ξυπνησουν απο τον ληθαρχο της απατης και του εγωισμου και οι αλλοι να δουμε ολοι στον καθερπτη αμα τους ακολουθουμε αυτους (Οικουμενιστες) αν οντως αρμοζει να ονομαζομαστε Χριστιανοι.
Ολοι οι Αγιοι Πατερες ηταν εναντια ολων των αιρεσεων εμεις που ανηκουμε?
Ας ερωτηθη ο καθενας μας και ας πραξει οτι τον φωτηση ο Θεος.

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε: Με ενδιαφέρον αναμένουμε να μάθουμε εάν υπήρξαν αντιδράσεις από τη μεριά των παραστάντων ιεραρχών επί τω ακούσματι των πατριαρχικών "αρρήτων ρημάτων".
Η απάντηση είναι η γνωστή των τηλεφωνικών γραμμών:"Παρακαλούμε αναμείνατε στο ακουστικό σας".
Τα πάντα υπό έλεγχο. Δεν κινείται τίποτε. "Όλα καλά", κατά το ευρέως κυκλοφορήσαν σλόγκαν στην περίοδο των παχιών αγελάδων.
Εμείς ξέρουμε τι κάνουμε. Οι υπολοιποι"σσσσς", αλλιώς "αποσυναγώγους ποιήσωμεν υμάς".
Έως πότε, όμως; Τις οίδεν;
Η.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Λίαν ορθή η παρατήρησή σας αγαπητέ Η.Σ. Υπάρχει και το έτερο σλόγκαν "έχουν γνώσιν οι φύλακες" το οποίο λανσάρουν, συνήθως, οι πρωταγωνιστές των οικουμενιστικών "κατορθωμάτων".
Προσωπικά εικάζω ότι δε βρέθηκε κανείς "νεοχωρίτης", (άλλος και τούτος όρος, εθνικά απαράδεκτος και επικίνδυνος),που να τόλμησε να ανακαλέσει τον πατριάρχη στην εκκλησιαστική τάξη για τα όσα ασύστατα και απόβλητα είπε στη θλιβερή του ομιλία.
Κατά μία άποψη, που διαθέτει υπέρ εαυτής ισχυρότατα επιχειρήματα, δε θα έπρεπε καν να παραστούν για λόγους που σχετίζονται με την αυτοτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας σε σχέση με το Φανάρι.
Αφού, όμως, αποφάσισαν να παραστούν και εφ όσον διαφωνούν, και είμαι βέβαιος ότι οι πλείστοι διαφωνούν με την πατριαρχική ομιλία, όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και απευθυνόμενοι στον ομιλητή να του πουν το "ουκ έξεστι σοι λαλείν ρήματα προδοτικά της Ορθοδοξίας", επόμενοι τοις αγίοις πατράσι.
Αλλά πού κάτι τέτοιο!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com