12 Ιουλ 2015

Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης για την προσηλυτιστική δράση με την επωνυμία «Κάθε Σπίτι» από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»



Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
Τις τελευταίες ημέρες στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής μας παρατηρείται μία έντονη προσηλυτιστική δράση με την επωνυμία «Κάθε Σπίτι» από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», η οποία ιδρύθηκε στο τέλος του 20 αιώνα. Προκειμένου να προσελκύσει νέους οπαδούς, η ομάδα αυτή διανέμει δωρεάν την Καινή Διαθήκη σε όλα τα σπίτια. Παράλληλα βέβαια διανέμει και δικά της φυλλάδια, προκειμένου να καθοδηγήσει προς αυτήν τους αποδέκτες του δώρου.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει εκδώσει δελτίο τύπου για την δράση αυτή,  σύμφωνα με το οποίο η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνικη Ιεραποστολική Ένωση» έχει προγραμματίσει ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική Δραστηριότητα κατά το χρονικό διάστημα 8-16 Ιουλίου 2015 στους Νομούς Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας. Αυτή η κίνηση, με πρόσχημα την προσφορά της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Αυτή η οργάνωση: 
1. Αν και θέλει να εμφανίζεται φιλική προς την Ορθοδοξία, θεωρεί την Πίστη μας ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως έχει δηλώσει. Υποστηρίζει επίσης, ότι στην πατρίδα μας επικρατεί «πνευματικό σκοτάδι και απιστία».
2. Αν και εμφανίζει το Σύμβολο της Πίστεως στα φυλλάδιά της, δεν δέχεται καμία Οικουμενική Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο.
3. Αν και διατείνεται ότι δεν έχει σχέση με αιρέσεις, απορρίπτει την τιμή των αγίων εικόνων χρησιμοποιώντας ιουδαϊκά και μουσουλμανικά επιχειρήματα. Αυτό κάνουν όλα τα προτεσταντικά μορφώματα και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
4. Αν και υποστηρίζει ότι τιμά τον Σταυρό του Χριστού, οι οπαδοί της δεν κάνουν το σημείο του Σταυρού. Το σημείο του Σταυρού θεωρείται από αυτούς κίνηση «επουσιώδης» και «ήσσονος σημασίας».
5. Αν και εκφράζει «σεβασμό και αγάπη στον Ορθόδοξο κλήρο και τον λαό», απορρίπτει απόλυτα το μυστήριο της ιερωσύνης καθώς και όλα τα μυστήρια της Εκκλησίας.
Για αυτόν τον λόγο η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας συνιστά σε όλους τους πιστούς να βρίσκονται σε εγρήγορση. Όλα όσα μας εμφανίζουν ως καινούρια τέτοιου είδους προσηλυτιστικές προσπάθειες, τα γνωρίζουμε ήδη σε όλο το βάθος και τις διαστάσεις τους. Δεν έχουμε ανάγκη τις προκρούστιες και παραπλανητικές ερμηνείες τους. Είναι γεμάτη η ιστορία της Εκκλησίας μας από παρόμοιες πλάνες, οι οποίες απέτυχαν ευτυχώς να διαστρέψουν την αλήθεια του Ευαγγελίου.
Τις Καινές Διαθήκες (σε μετάφραση) που διακινούν, μπορούμε να τις κρατήσουμε και να τις μελετήσουμε. Καλό θα μας κάνει. Είναι άλλωστε εγκεκριμένες από την Ορθόδοξη Εκκλησία.  Ας αποφύγουμε όμως την παγίδα της αιρέσεως που κρύβεται πίσω από αυτήν την υστερόβουλη και προσχεδιασμένη δωρεά.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ, ιδιαίτερα σε εποχές γενικευμένης κρίσης, όπως η σημερινή, τα λόγια του Κυρίου: «Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισιν λύκοι άρπαγες.» (Μθ. 7,15) Δηλαδή: «Φυλαχτείτε από τους ψευδοπροφήτες, που σας έρχονται ντυμένοι σαν πρόβατα, από μέσα τους όμως είναι λύκοι αρπακτικοί».
Δείτε σχετικά και :
-Η Ιερά Σύνοδος ξαναπροειδοποιεί για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''.http://aktines.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7907.html
-Εγκύκλιος Μητροπολίτη Μαρωνείας για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''. http://aktines.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6940.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com