29 Ιαν 2015

Λυκούργος Νάνης, Επίσκοποι διατελούν τραγικά ανυποψίαστοι για τους ποιμαντικούς κινδύνους που συνεπάγεται η παναίρεση του οικουμενισμού.



Επίσκοποι διατελούν τραγικά ανυποψίαστοι για τους ποιμαντικούς κινδύνους που συνεπάγεται η παναίρεση του οικουμενισμού.
Σχόλιο από ΕΔΩ
Σε πρόσφατη, απαντητική επιστολή του μητροπολίτη Αργολίδος προς τον κο Τελεβάντο που αναδημοσιεύτηκε και σχολιάζεται ευρέως σε διάφορα ιστολόγια ο εν λόγω επίσκοπος ισχυρίζεται ότι ο επάρατος οικουμενισμός δε συνιστά ουσιώδες ποιμαντικό πρόβλημα. Το συμπέρασμα που προκύπτει απ την ανάγνωση των επισκοπικών δηλώσεων εστιάζεται, κατά τη γνώμη μου, στο προφανές γεγονός ότι ο οικουμενισμός αργά αλλά σταθερά πετυχαίνει το σκοπό του!

Η μεγαλύτερη επιτυχία του συνίσταται , κατά τη γνώμη μου, στο γεγονός ότι έχει πείσει μία μερίδα επισκόπων ότι δεν αποτελεί αντικείμενο ουσιώδους ποιμαντικής φροντίδας απ την πλευρά τους. Γι αυτό και όταν κατηχούν τον όντως ακατήχητο λαό δεν περιστρέφουν τη θεματολογία τους γύρω απ αυτόν αλλά τον αγνοούν ή/και τον παραθεωρούν.
Πάντως απ την προβληματική του μητροπολίτη Αργολίδος πάνω στο υπό συζήτηση θέμα προκύπτει ότι υφίσταται πελώριο ποιμαντικό ζήτημα. Και αυτό αφορά στους επισκόπους που διατελούν τραγικά ανυποψίαστοι για τους ποιμαντικούς κινδύνους που συνεπάγεται η παναίρεση του οικουμενισμού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com