30 Σεπ 2014

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, Προσέγγιση στη φιλοσοφική σκέψη του Γιώργου Σαραντάρη*



Προσέγγιση στη φιλοσοφική σκέψη του Γιώργου Σαραντάρη*
            Ένας μη ειδικός, που εκτίμησε βαθιά την ψυχή και το έργο του ποιητή και στοχαστή Γιώργου  Σαραντάρη(1908-1941), όταν καλείται να μιλήσει για τη φιλοσοφική του σκέψη, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να την προσεγγίσει με επίγνωση της αναξιότητάς του.
            Η σκέψη του Σαραντάρη και η αυστηρή  κριτική του στη φιλοσοφία και στα ηδονιστικά βιώματα της Δύσης με είχαν εντυπωσιάσει, αλλά δεν τολμούσα να εκφραστώ δημόσια. Δεν είχα την εξειδίκευση για να γράψω περί των μοναδικών και ρηξικέλευθων φιλοσοφικών σκέψεων του.  Όμως ένας λόγος του πρώτου του εξαδέλφου, αρχιτέκτονα Παναγιώτη Σαραντάρη, προς τον  οποίο είμαι ευγνώμων, με ενθάρρυνε. Όταν με ρώτησε γιατί θέλω να ασχοληθώ και να γράψω για τον Γιώργο Σαραντάρη, του εξομολογήθηκα πως με έχει εντυπωσιάσει ο φιλοσοφικός του λόγος και το ήθος στη σκέψη και στα  βιώματά του . Τότε εκείνος μου είπε κάτι που δεν θα το λησμονήσω ποτέ:

Η επέκταση του Ισλάμ και η ελληνική Εκκλησία…



Η επέκταση του Ισλάμ και η ελληνική Εκκλησία…
Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
* Ο κίνδυνος μουσουλμανοποιήσεως της Ευρώπης είναι μέγας και ορατός. Από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στρατιές μουσουλμάνων έχουν καταφύγει προς εξεύρεση εργασίας στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και ιδιαιτέρως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία. Δυόμισι περίπου χιλιάδες γόνοι των μουσουλμάνων τούτων έχουν ήδη ενταχθεί στους τζιχαντιστές.

Οι «Τσάμηδες»…. αγκαλιά με τον Ράμα!


TSAMHDES SHMAIES

ΟΙ «ΤΣΑΜΗΔΕΣ»…ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΜΑ!
Στα «όπα-όπα» τους έχουν σήμερα τα Τίρανα και τους προτρέπουν να διεκδικούν ελληνικές περιουσίες και να μιλούν για Τσαμουριά (CAMERIA) 
Ξύπνησαν μνήμες κατά τις τριήμερες εκδηλώσεις για τα 71 χρόνια από την εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς
• Οι τριήμερες  εκδηλώσεις μνήμης  για τους 49 Ήρωες Πρόκριτους της Παραμυθιάς, που, πριν 71 χρόνια,  εκτελέστηκαν από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις με την συνεργασία των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων, ξύπνησαν μνήμες στην ακριτική και αιματοβαμμένη περιοχή της Ηπείρου. 

Νίκος Χειλαδάκης, Αίσχος.Τουρκική επιτροπή κατά της αναγνώρισης της γενοκτονίας συνδιαλέγεται με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ



ΑΙΣΧΟΣ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΚΕ
Στις 19 Σεπτεμβρίου είχαμε γράψει πως σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık, (17/9), μια τουρκική επιτροπή που μάλιστα έχει και το προκλητικό όνομα, «Επιτροπή Ταλαάτ Πασά»,  δηλαδή του αρχιγενοκτόνου των Αρμενίων και των χριστιανών της Μικρής Ασίας, πρόκειται να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα για να κάνει παρέμβαση σχετικά με το προσφάτως ψηφισθέν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Η επιτροπή αυτή λοιπόν, με όλο το τουρκικό της θράσος, όχι μόνο ήρθε στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθεί γιατί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κάνει μάλιστα αφηρημένη και όχι συγκεκριμένη νύξη για την διάπραξη των γενοκτονιών των χριστιανών της Ανατολής, αλλά είχε και συγκεκριμένες επαφές με εκπροσώπους ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Μάλιστα!

Δημήτριος Νατσιός, Χάνεται το αντρικό πρότυπο, ο δάσκαλος στα σχολεία



Χάνεται το αντρικό πρότυπο, ο δάσκαλος στα σχολεία
Στο εξαιρετικό βιβλίο του «Πίνδος» ο συγγραφέας Χρήστος Ζαλοκώστας, διασώζει ένα ηρωικό επεισόδιο από την γιγαντιμαχία του Σαράντα, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας δάσκαλος. Αντιγράφω:
«Η εχθρική αντεπίθεση των Ιταλών, του Μαρτίου του 1941 έχει εκδηλωθεί. Το ύψωμα 731 (σ.σ. το οποίο δικαίως χαρακτηρίστηκε «Θερμοπύλες της Πίνδου») έχει μεταβληθεί σε ηφαίστειο. Οι φαντάροι μας, πεσμένοι με την κοιλιά στους λάκκους των οβίδων, πυροβολούν, χωρίς διακοπή για να συγκρατήσουν το εχθρικό πεζικό. Ο δάσκαλος-έτσι έχει βαφτίσει τον διοικητή, του ο λόχος, γιατί δημοδιδάσκαλος είναι το επάγγελμά του-με προβιές και επιδέσμους, γύρω από τα κρυοπαγημένα πόδια του, αντί για παπούτσια, χωρίς να προφυλάγεται, τρέχει από διμοιρία σε διμοιρία και δίνει οδηγίες. Μην πυροβολείτε στα στραβά, παιδιά! Μην ξοδεύετε άσκοπα τις χειροβομβίδες σας, τους λέει.

Νίκος Χειλαδάκης, Το «φάντασμα» του διαμελισμού εμφανίστηκε ξανά στην Τουρκία



ΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Το άγχος του διαμελισμού της Τουρκίας επανέρχεται όπως φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο. Έτσι, άλλο ένα επώνυμο και πολύ γνωστό πρόσωπο στην Τουρκία βγήκε δημόσια να διακηρύξει ότι η χώρα του αναμένεται να διασπαστεί τα επόμενα χρόνια με όλες τις φοβερές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Πρόκειται για τον πολύ γνωστό και παλαίμαχο Τούρκο δημοσιογράφο, Fatih Altaylı, της εφημερίδας Habertürk, ο οποίος εκτός από την αρθογραφία του στην εφημερίδα έχει και πολιτική τηλεοπτική εκπομπή στο ομώνυμο ειδησεογραφικό τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι. Ο Fatih Altaylı σε ένα καινούργιο άρθρο του «φωτιά», υποστηρίζει ότι έχουν αρχίσει οι διαδικασίες διάσπασης και διαμελισμού της Τουρκίας, στην αρχή το λιγότερο σε δυο κομμάτια. Η αρχή αυτής της διαδικασίας που μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα χρόνια, όπως υποστήριξε ο Τούρκος αρθρογράφος, έγινε με την ντεφάκτο δημιουργία ανεξαρτήτου κουρδικού κράτους το οποίο είναι μια από τις «παράπλευρες επιπτώσεις» των πολεμικών συγκρούσεων  με τους Τζιχαντιστές.

Ἀπάντησις εἰς τὰς ἐπιθετικὰς δηλώσεις τοῦ Σεβ. Σύρου ἐναντίον τῶν πιστῶν, οἱ ὁποῖοι ἀντιδροῦν εἰς τὰς φιλοπαπικὰς καὶ φιλοοικουμενιστικὰς ἐνεργείας Σεβ. Μητροπολιτῶν



Ἀπάντησις εἰς τὰς ἐπιθετικὰς δηλώσεις τοῦ Σεβ. Σύρου ἐναντίον τῶν πιστῶν, οἱ ὁποῖοι ἀντιδροῦν εἰς τὰς φιλοπαπικὰς καὶ φιλοοικουμενιστικὰς ἐνεργείας Σεβ. Μητροπολιτῶν
Ο ΣΕΒ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος εἶναι ὁ Ὀρθόδοξος Ποιμενάρχης μιᾶς νησιωτικῆς περιφερείας μὲ ἔντονον τὸ Παπικὸν στοιχεῖον εἰς ὅλα τὰ ἐπίπεδα τῆς καθημερινότητος. Ἀναγνωρίζομεν τὰς δυσκολίας μιᾶς Ὀρθοδόξου Ποιμαντικῆς, ὅταν ἔχωμεν μεικτοὺς γάμους, ἐργαζομένους καὶ ἐπιχειρηματίας μὲ Ὀρθόδοξον καὶ Παπικὸν φρόνημα. Πρὸ ἀρκετῶν ἐτῶν ὁ «Ο.Τ.» εἶχεν ἀποκαλύψει μὲ πρωτοσέλιδον δημοσίευμά του (κύριον θέμα) ὅτι ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις τῆς Σύρου θὰ ἀποτελέση τὸν πιλότον διὰ τὴν συνύπαρξιν Ὀρθοδόξων - Παπικῶν, ὅταν θὰ γίνη ἡ ψευδοένωσις. 

29 Σεπ 2014

Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, Πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης των Σεκτών σε συνεργασία με την Πολιτεία

Πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης των Σεκτών σε συνεργασία με την Πολιτεία
ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΚΤΩΝ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου
Εκκλησία της Κύπρου
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να πω ότι το έργο της Εκκλησίας είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της Πολιτείας. Η Πολιτεία ενδιαφέρεται για την κατά κόσμο ευημερία του ανθρώπου, ενώ η Εκκλησία ενδιαφέρεται για την κατά Θεόν πνευματική ευημερία και ολοκλήρωση του ανθρώπου. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία βρίσκεται σε αντίθεση με το έργο της Πολιτείας. Όταν η Εκκλησία δημιουργεί αγίους ανθρώπους (πνευματικά ολοκληρωμένους, καλλιεργημένους και με εσωτερική ποιότητα) τότε συμβάλλει στην δημοκρατική και αρμονική λειτουργία του Κράτους.

Το κάλεσμα του ‘’Πατριάρχη’’ της Βαβυλώνας των Χαλδαίων Louis Raphael Ι Sako, προς τον ‘’Πατριάρχη’’ των Ασσυρίων Mar Dinkha IV, για ενότητα αποδεικνύει πόσο η αλήθεια για τους παπικούς είναι δευτερεύουσα

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ‘’ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ’’ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΔΑΙΩΝ LOUIS RAPHAEL I  SAKO, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ‘’ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ’’ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ MAR DINKHA IV,  ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ
«Τι ημίν και και τη οδώ Ασσυρίων;»*
Ο ‘’Πατριάρχης’’ της Βαβυλώνας των Χαλδαίων  Louis Raphael Ι Sako,  απέστειλε εόρτια επιστολή στον ‘’Πατριάρχη’’ των Ασσυρίων Mar Dinkha IV, με την οποία καλεί σε ενότητα την ‘’εκκλησία’’ των Ασσυρίων, λόγω των διωγμών από τους φανατικούς ισλαμιστές (Vatican insider ημερομηνίας 27 Σεπτεμβρίου 2014).  Η εόρτια επιστολή έχει σταλεί με την ευκαιρία των 78ων γενεθλίων του ‘’Πατριάρχη’’ της Βαβυλώνας των Χαλδαίων.

Ελάχιστον αντίδωρον στους πονεμένους και προδομένους Ορθοδόξους

ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΩΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
« Ὥσπερ αἱ ἡμέραι τοῦ Νῶε ».  Ἡ ἀποστασία τῶν ἐσχάτων.
ΑΒΡΑΑΜ  ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

Λυκούργος Νάνης, Πού θα πάει, άραγε, αυτή η κατάσταση;



Πού θα πάει, άραγε, αυτή η κατάσταση;
Σχόλιο από ΕΔΩ
"Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα τα ιερά" και αποτελεί τον κύριο εμψυχωτή, ως διαθέτουσα ακατάβλητη πνευματική δύναμη, του λαού στον εναντίον των θρασέων εισβολέων αγώνα του. Η Ιστορία του έθνους μας, παλαιότερη και σύγχρονη, τυγχάνει αψευδής μάρτυς της προαναφερθείσης πραγματικότητος. Η στάση αυτή της Ελλαδικής Εκκλησίας δικαίως μας κάνει υπερήφανους και σεμνυμόμεθα γι αυτή σε πείσμα ενίων συμπλεγματικών αντιφρονούντων θολοκουλτουριάρικης κοπής και προελεύσεως ως επί το πλείστον...

Δημήτριος Νατσιός, Τα καρκινώματα τα «ξηλώνουν», δεν τα αναζωογονούν



Τα καρκινώματα τα «ξηλώνουν», δεν τα αναζωογονούν
Γνωστή, πασίγνωστη η φράση του Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865), «μπορείς να τους εξαπατάς όλους γιά λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους γιά όλο τον καιρό». Κι όμως σε τούτη εδώ την χώρα «ποτέ τόσο λίγοι, δεν εξαπατούν τόσο πολλούς, όλο τον καιρό». Το «εξαπατούν» είναι ενεστώτας διαρκείας, όπως λέμε στην γραμματική, διότι διαρκεί και διαιωνίζεται η εξαπάτηση του λαού από το πυορρέον απόστημα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Χειλαδάκης, Πέντε στρατηγεία έχουν οι Τζιχαντιστές στην Τουρκία



ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η τουρκική υποκρισία και διπροσωπία σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ από την μια ο ίδιος ο Ερντογάν διατείνεται πως η Τουρκία συντάσσεται με τις δυνάμεις που μάχονται τους Τζιχαντιστές, από την άλλη ουσιαστικά έχει αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράση των Τζιχαντιστών μέσα στην Τουρκία όπου έχουν δημιουργήσει κυριολεκτικά κράτος εν κράτη με την σιωπηρή, αν όχι στήριξη τουλάχιστον ανοχή του ίδιου του Ερντογάν, που ξεπληρώνει παλιά γραμμάτια στήριξης του από τους δολοφόνους του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık, οι Τζιχαντιστές εκτός των άλλων διατηρούν πέντε μεγάλα στρατηγεία στην Τουρκία και συγκεκριμένα στις πόλεις Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Ικόνιο, Γκαζιαντέπ και Χατάι, στα σύνορα δηλαδή Τουρκίας Συρίας. 

O ιεράρχης Χρύσανθος, αγωνιστής για τα δίκαια των Ελλήνων

xrysanthos_tautotita_594946354.jpg
Η στάση του απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές το 1941 και η διαθήκη με την οποία υποχρέωνε τους συγγενείς του να μη ζητήσουν συντάξεις και επιδόματα από το κράτος. 

Ο Μοναχός Πορφύριος Φιλοθεΐτης προς βουλευτές για την ίδρυση κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών



Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Ταλιαδούρος διαβίβασε εν είδει Αναφοράς προς τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο Επιστολή του Μοναχού Πορφυρίου Φιλοθεΐτου την οποία απέστειλε προς τους βουλευτές της Ν.Δ. του Γ΄ θερινού τμήματος της Βουλής με θέμα την ψήφιση νόμο με τον οποίο θα συσταθεί κατεύθυνση Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολής του ΑΠΘ.
Δείτε την Επιστολή:

Ὁ ἅγιος μεγαλομάρτυς Γοβδελαὰς ὁ Πέρσης καὶ οἱ σὺν αὐτῷ



29 Σεπτεμβρίου
Κανεὶς δὲν περίμενε ὅτι κάποτε μέ­σα ἀπὸ τὸ ἀνάκτορο τοῦ βασιλιᾶ τῶν Περσῶν Σαβωρίου (310-379) ἡ Ἐκ­κλησία μας θὰ εἶχε τιμημένους τέσσερις ἁγίους Μάρτυρες, ἀπὸ τοὺς ὁποίους δύο θὰ ἦταν τὰ πριγ­κιπόπουλα ὁ Γοβδελαὰς καὶ ἡ ­Κασδόα.
Ὅλα ξεκίνησαν μετὰ ἀπὸ μιὰ ­ἀποκάλυψη: ὅτι ὁ Δάδας, ὁ συγγε­νὴς καὶ μυστικοφύλακας τοῦ βασιλιᾶ, ἦταν χριστιανός. Καὶ ὅτι ἀ­­­­­πὸ τὴν ἐπαρχιακὴ διοικητική του θέση, ποὺ μόλις εἶχε ἀναλάβει, διακήρυσσε ἄφοβα καὶ ἀπροκάλυπτα τὴ χριστιανική του πίστη.
Αὐτὴ τὴν προσβολὴ στὴν ἐμπιστοσύνη του ὁ βασιλιὰς ­Σαβώριος δὲν τὴν ἄντεξε. Γι’ αὐτὸ διέταξε τὸν Ἀ­­­­­­­­δρα­μέλεχ, ποὺ ἦταν ὁ πρῶτος ἀπὸ τοὺς μεγιστάνες του, νὰ ἐξοντώσει τὸν Δά­­­δα. Παρὼν στὸν τόπο τῆς ­συλλήψε­ως καὶ τῆς ἀνακρίσεως τοῦ Δάδα θὰ ἦταν ἐκτὸς ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸν Ἀδραμέλεχ καὶ ὁ Γοβδελαάς. 

28 Σεπ 2014

Μεσοποταμία: Η επόμενη μέρα




Μεσοποταμία: Η επόμενη μέρα
Σάββας Καλεντερίδης
Στο άρθρο μας της Παρασκευής   (Το Ισλαμικό Κράτος και η ολιγωρία της Δύσης) αναφερθήκαμε στο γενικό ιστορικό της ανάδειξης του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και στις εξελίξεις που οδήγησαν στη σύμπηξη της ευρείας συμμαχίας κρατών της Δύσης και του αραβικού κόσμου, για την πραγματοποίηση βομβαρδισμών και ενδεχομένως κάποιου τύπου επιχείρησης από εδάφους.
Στο σημερινό μας άρθρο θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στις πιθανές συνέπειες της επέμβασης της προαναφερθείσας συμμαχίας στην περιοχή και πώς αυτές θα επηρεάσουν τα σύνορα Ιράκ και Συρίας, το Κουρδικό και την Τουρκία.

Διαθρησκειακή Συνδιάσκεψη Κορυφής για την κλιματική αλλαγή (ΦΩΤΟ)

Νέα Υόρκη 21-22/09/2014. Διαθρησκειακή Συνδιάσκεψη Κορυφής για την κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε από τον ΟΗΕ σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο των “Εκκλησιών” πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη.Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Νίκος Χειλαδάκης, Και με… φερυμπότ της γραμμής προωθούν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα ;;



ΚΑΙ ΜΕ ..ΦΕΡΥΜΠΟΤ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;
Θα το περιμέναμε και αυτό να συμβεί! Ένα σοβαρό επεισόδιο που συνέβη πριν από λίγες μέρες και που εκ των υστέρων αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Aksam, στο κυριακάτικο της φύλο, δείχνει το πόσο μπορεί να έχει προχωρήσει η προώθηση των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην χώρα μας, που τώρα μπορεί να γίνεται ακόμα και με… τα φεριμπότ των γραμμών μικρασιατικών ακτών- ελληνικά νησιά.

Η Ορθόδοξη χριστιανική αγωγή στο εκπαιδευτικό έργο του Ιωάννη Καπποδίστρια

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Κυριάκου Η. Γεωργιάδη, Φιλολόγου
 Ἡ Ἑλληνικὴ Ἐπανάσταση τοῦ 1821, ἀφοῦ ἐπὶ ἑπταετία ἀντιμετώπισε τοὺς στρατοὺς καὶ τοὺς στόλους τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας, τῆς Αἰγύπτου καὶ τῆς Βερβερίας, ἀλλὰ καὶ τὴν ἐχθρότητα, ἰδιαίτερα κατὰ τὰ πρῶτα ἔτη, τῶν Εὐρωπαϊκῶν Δυνάμεων, ἀφοῦ γνώρισε θριάμβους καὶ συμφορές, ἀφοῦ ὑπερπήδησε μεγάλους κινδύνους, κατὰ τὰ μέσα τοῦ 1827, βρισκόταν πλέον στὸ χεῖλος τοῦ γκρεμοῦ!

Νίκος Χειλαδάκης, Πως «βαπτίζουμε» το άσπρο, μαύρο και το ιστορικό….ανιστόρητο



ΠΩΣ «ΒΑΠΤΙΖΟΥΜΕ» ΤΟ ΑΣΠΡΟ, ΜΑΥΡΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ …ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ
Κυριακή πρωί πριν πάμε στην εκκλησία έτυχε να παρακολουθήσουμε την γνωστή τηλεοπτική εκπομπή ιεράρχη μητρόπολης της κεντρικής Ελλάδας, που υποτίθεται πως προωθεί τις παραδοσιακές μας αξίες. Πρώτη δυσάρεστη έκπληξη. Στην εκπομπή απαγορεύεται ο όρος και ο χαρακτηρισμός «λαθρομετανάστης». Όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι που κατά εκατοντάδες εισέρχονται καθημερινά βάσει συγκεκριμένου σχεδίου στην χώρα μας, ταυτίζονται με τους Έλληνες μετανάστες που πήγαιναν μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους στην Γερμανία την δεκαετία του πενήντα και του εξήντα για να δουλέψουν στις γερμανικές φάμπρικες. Μάλιστα αναφέρθηκε πως δεν θα πρέπει όλοι αυτοί να αισθάνονται κανένα... «κόμπλεξ κατωτερότητας» από τους γηγενείς και ότι θα πρέπει να τους τονίζουμε πως και αυτά που πιστεύουν, (όπως ίσως και οι… Τζιχαντιστές), έχουν μεγάλη αξία και ότι θα πρέπει και εμείς να τα… γνωρίσουμε από αυτούς.

Η επιζητούμενη επανερμηνεία (παρερμηνεία) του Πρωτείου από τους παπικούς, καταδεικνύει τη Βατικάνειο δολιότητα



Η ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΕΠΑΝΕΡΜΗΝΕΙΑ (ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΊΑ) ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ
Πλήρης ήταν η αποτυχία της συνάντησης της Ολομέλειας της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής του Θεολογικού διαλόγου, μεταξύ Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ρωμαιοκαθολικής (Παπικής) εκκλησίας, με θέμα «Συνοδικότητα και Πρωτείο».  Τα λεχθέντα από τον Καρδινάλιο Kurt Koch (αναφορά από τον διαδικυακό ιστότοπο του Radio Vatican – 25/9/2014), επιστρέφοντας από το Αμμάν της Ιορδανίας, αντανακλούν το μέγεθος της «προόδου», ο οποίος εξ υπαρχής με βάση τη σκόπιμη θεματολογία του, ήταν καταδικασμένος να αποτύχει. Η ομοφωνία της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής, εις το γεγονός της διαφωνίας των εδράζεται.  «Το πρώτο σημάδι της προόδου», ανέφερε ο Καρδινάλιος Koch «είναι ότι όλοι είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να συνεχίσουμε το διάλογο και ότι θα αποτελέσει ένα νέο βήμα, με μια νέα συντονιστική επιτροπή, η οποία θα  προετοιμάσει τη νέα Ολομέλεια για το επόμενο έτος».  Δηλαδή το πρώτο (και το τελευταίο) σημάδι της «προόδου», είναι το γεγονός της προθυμίας να συνεχιστεί ο διάλογος; 

27 Σεπ 2014

Κυριακή Α΄ Λουκά - Ἔχουμε τὴν εὐλογία τοῦ Θεοῦ; (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Ἔχουμε τὴν εὐλογία τοῦ Θεοῦ;
Ἀκούσατε, ἀγαπητοί μου, τὸ ἱερὸ καὶ ἅγιο εὐαγγέλιο. Ἀλλὰ δὲν φτάνει μόνο νὰ τὸ ἀκοῦμε. Ὅπως τὸ χρυσάφι δὲν εἶνε πάνω στὴ φλούδα τῆς γῆς, ὥστε νὰ τὸ μαζεύουμε μὲ εὐκολία, ἀλλὰ εἶνε κρυμμένο καὶ πρέπει νὰ σκάψουμε γιὰ νὰ τὸ βροῦμε, ἔτσι καὶ μέσα στὸ Εὐαγγέλιο εἶνε κρυμμένος θησαυρός.

Λυκούργος Νάνης, "Αλεξιπτωτιστές" Αρχιμανδρίτες


"Αλεξιπτωτιστές" Αρχιμανδρίτες
Ο μέλλων να εκλεγεί αρχιερεύς θα πρέπει επί τη βάσει των όσων διαλαμβάνει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στο περισπούδαστο σύγγραμμά του που φέρει τον τίτλο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ να τυγχάνει ή Θεόκλητος ή Δημόκλητος και η εκλογή του να μην αποτελεί προιόν , προσυννενοήσεων,συναλλαγής και φατριαστικών δοσοληψιών. Ας "αφήσουν" οι άγιοι συνοδικοί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να μιλήσει το Άγιο Πνεύμα, του οποίου η προτίμηση δεν είναι δυνατό να έχει διαρρεύσει στις εφημερίδες και τα ΜΜΕ γενικότερα πολύ καιρό προ των μητροπολιτικών εκλογών!

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ἰερεμίας, Ο Δεύτερος Αποστολικός Κανόνας. Ἡ χειροτονία ὅλων τῶν κληρικῶν ἀπό τόν Ἐπίσκοπο

           ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
    ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΣ
Δημητσάνα - Μεγαλόπολη, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
1. Στά κηρύγματά μας, ἀδελφοί χριστιανοί, ἑρμηνεύουμε τούς ἱερούς Κανόνες τῶν ἁγίων Ἀποστόλων. Στό προηγούμενο κήρυγμα μιλήσαμε γιά τόν πρῶτο κανόνα, πού μᾶς ἔλεγε ὅτι ὁ Ἐπίσκοπος πρέπει νά χειροτονεῖται ὄχι μόνο ἀπό ἕναν Ἐπίσκοπο, ἀλλά ἀπό τρεῖς ἤ τοὐλάχιστον ἀπό δύο Ἐπισκόπους. Οἱ Διαταγές τῶν Ἀποστόλων διατάσσουν ὅτι ἐκεῖνος πού θά χειροτονηθεῖ Ἐπίσκοπος ἀπό ἕναν Ἐπίσκοπο νά καθαιρεῖται, ἐκτός μόνο ἄν ἔχουμε περίπτωση διωγμοῦ ἤ κάποια ἄλλη αἰτία, πού δέν μποροῦν νά συναχθοῦν ἄλλοι Ἐπίσκοποι. Ἀλλά καί στήν περίπτωση αὐτή πρέπει οἱ ἄλλοι Ἐπίσκοποι νά δηλώσουν ἐγγράφως τήν συγκατάθεσή τους νά γίνει ἡ χειροτονία τοῦ ἐκλεγέντος εἰς Ἐπίσκοπο ἀπό ἕναν Ἐπίσκοπο.

Έφοδος του ΣΔΟΕ στην Τεκτονική Στοά


Αποτέλεσμα εικόνας για Έφοδος του ΣΔΟΕ στην Τεκτονική Στοά

Έφοδος του ΣΔΟΕ στην Τεκτονική Στοά
Στο μικροσκόπιο το "Τεκτονικό Ίδρυμα Ελλάδος" με εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος
Του Γιώργου Λεβέντη
Φως στα μυστικά του τεκτονισμού στην Ελλάδα επιχειρούν να ρίξουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά την εντολή που πήραν από τον αντεισαγγελέα, Παναγιώτη Νικολούδη, να διερευνήσουν καταγγελίες για διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών χωρίς παραστατικά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ζητεί να γίνει έρευνα στο «Τεκτονικό Ιδρυμα», ώστε να διαπιστωθεί αν έχει διακινηθεί «μαύρο» χρήμα και για ποιους σκοπούς. Πρόκειται για το ίδρυμα μέσω του οποίου οι τέκτονες ανέπτυξαν τις τελευταίες δεκαετίες πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, στο οποίο έβαλε φρένο η οικονομική κρίση, φέρνοντας ταυτόχρονα γκρίνιες και αλληλοκατηγορίες στις τάξεις των τεκτόνων.

Αφιέρωμα του Περιοδικού “Ο ΣΤΑΥΡΟΣ” στον μακαριστό Νικόλαο Σωτηρόπουλο

Περιοδικό “Ο ΣΤΑΥΡΟΣ” Σεπτέμβριος 2014

Επιστολή - απάντηση Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού, σε απορία για την θεία κοινωνία παιδιών και ετεροδόξων

Αγαπητέ μου συμπατριώτη κ. Σ...,
Έλαβα το ηλεκτρονικό μήνυμά σου και εχάρηκα , αλλά και ελυπήθηκα πολύ.
1. Εχάρηκα, γιατί ο αιδ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, εφημέριος Καρδαμά, με την Ορθόδοξη χριστιανική συμπεριφορά του, έδειξε ότι δεν είναι «τυπολάτρης», ως εσύ τον κατηγορείς στο ηλεκτρονικό σου μήνυμα, αλλ’ ότι γνωρίζει καλά τα ορθόδοξα ιερατικά του καθήκοντα και έχει την δύναμι να τα εφαρμόζη.
Ο π. Νικόλαος ορθώς έπραξε και δεν εκοινώνησε τα παιδιά του αδελφού σου, ηλικίας 20 μηνών και 4 ετών αντίστοιχα.

Εγκύκλιος Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού, για την Θεία Κοινωνία μαθητών



ΕΓ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ
Προς τούς αιδ. Εφημερίους των Ιερών Ναών της Ι. Μητροπόλεως ημών
Αγαπητοί μου Πατέρες,
1. Με την παρούσαν Εγκύκλιόν μου θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στα εξής δύο ζητήματα:
Στα Σχολεία μας, κυρίως στα Δημοτικά, όπως και εσείς θα έχετε αντιληφθή, φοιτούν παιδιά αλλοδαπών, αγόρια και κορίτσια, που δεν είναι βαπτισμένα. Όμως κατά τους εκκλησιασμούς των Σχολείων τους, βλέποντας τους συμμαθητές τους η και βαπτισμένους συμπατριώτες τους να προσέρχωνται εις την θείαν κοινωνίαν, θέλουν και προσέρχονται και αυτά να κοινωνήσουν. Τούτο όμως δι’ ημάς είναι απαράδεκτον και πρέπει να μη συμβαίνη.

Το Ισλαμικό Κράτος και η ολιγωρία της Δύσης

Το Ισλαμικό Κράτος και η ολιγωρία της Δύσης
Σάββας Καλεντερίδης
Τελικώς, θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ευκολόπιστος ή αφελής για να δεχτεί ότι μια ομάδα εκτελεστών και δολοφόνων, που δρα στο όνομα του... Αλλάχ, που διαπράττει γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον των Ασσυρίων, των Γεζιντί και όλων όσοι αντιτίθενται στα σχέδιά τους για εγκαθίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, και που θέτει σε κίνδυνο τον διαμελισμό τουλάχιστον δύο κρατών, απλά ξέφυγε από τον σχεδιασμό εκείνων που προγραμμάτισαν την επέμβαση στην περιοχή.

26 Σεπ 2014

Κυριακή Α΄ Λουκά - «καὶ καταγαγόντες τὰ πλοῖα ἐπὶ τὴν γῆν, ἀφέντες ἅπαντα, ἠκολούθησαν αὐτῷ».

Ἀπόστολος: Β´ Κορ. στ´ 1-10
Εὐαγγέλιον: Λουκ. ε´ 1-11
Ἦχος: βαρύς.— Ἑωθινόν: Ε´
Ἡ σημερινὴ εὐαγγελικὴ περικοπὴ μᾶς παρουσιάζει τὴν κλήση τῶν πρώτων μαθητῶν καὶ ἀποστόλων ἀπὸ τὸν Κύριο. Σὲ μία καθημερινὴ στιγμὴ ὁ Κύριος συναντᾶ τὸν Σίμωνα Πέτρο καὶ τοὺς Ἰάκωβον καὶ Ἰωάννην, τοὺς υἱοὺς τοῦ Ζεβεδαίου, νὰ καταγίνονται μὲ τὸ ἐπάγγελμά τους. Ἦσαν ἁλιεῖς καὶ ἔρριχναν τὰ δίκτυά τους στὴν λίμνη Γεννησαρέτ, γνωστὴ ἄλλως καὶ ὡς λίμνη τῆς Γαλιλαίας ἢ λίμνη Τιβεριάδος. Ἐκεῖ τοὺς βρίσκει ὁ Κύριος πάνω στὴν ὥρα τῆς ἐργασίας καὶ τοῦ καθημερινοῦ μόχθου.

Ἀνοιχτή Ἐπιστολή πρός τόν Ἀρχιεπίσκοπον Ἱερώνυμον καί ἅπαντα τά μέλη τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Ἀνοιχτή Ἐπιστολή
Πρός τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν
καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμον
καί ἅπαντα τά μέλη τῆς Ἱεραρχίας
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
 Γρεβενά 25-9-2014
 Ἅγιοι Πατέρες
Ἐπικειμένης τῆς ἐκλογῆς τοῦ διαδόχου τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτη μας κυροῦ Σεργίου γιά τήν Μητρόπολη Γρεβενῶν  τά Μέλη τοῦ Συλλόγου Ἀλληλεγγύης καί Ἐθελοντισμοῦ Γρεβενῶν «ΕΛΠΙΔΑ», οἱ φίλοι καί πολίτες τῶν Γρεβενῶν, σᾶς ἀπευθύνουμε ὕστατη παράκληση, ὅπως λάβετε σοβαρά ὑπ᾽ ὄψη σας ὅλους τούς λόγους πού ἐπιβάλλουν νά εἶναι ἡ ἐκλογή σας αὐτή λελογισμένη και ἀρμόζουσα.

Οι Μουφτήδες Θράκης στο εποπτικό συμβούλιο Ιεροσπουδαστηρίων



ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι Μουφτήδες Θράκης στο εποπτικό συμβούλιο Ιεροσπουδαστηρίων
Το νομοσχέδιο προβλέπει την ίδρυση εποπτικού συμβουλίου μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων Θράκης, ως συμβουλευτικό όργανο του υπουργού για τα θέματα των ιεροσπουδαστηρίων της Θράκης Θα διατυπώνει απόψεις προς τον υπουργό για τα ζητήματα όπως η κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών
Συνέντευξη  Δήμος Μπακιρτζάκης
«Είχαμε μια εκκρεμότητα από ιδρύσεως τους ελληνικού κράτους όσον αφορά στις θρησκευτικές κοινότητες και αυτή επιλύεται», είπε ο Γιώργος Καλαντζής, γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας που φιλοξενήθηκε χθες στο ράδιο Χρόνος 87,5fm Εξήγησε πως η εκκρεμότητα τακτοποιείται με την υπερψήφιση υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου για τις θρησκευτικές κοινότητες. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές και για τα ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εισάγοντας το θεσμό του “εποπτικού συμβουλίου Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων”.

Πρωτοπρ. Βασίλειος Γεωργόπουλος, Ο νηπιοβαπτισμός. Ορθόδοξοι απαντήσεις εις προτεσταντικούς ισχυρισμούς



Ο νηπιοβαπτισμός
Ορθόδοξοι απαντήσεις εις προτεσταντικούς ισχυρισμούς
Το ζήτημα του νηπιοβαπτισμού αποτέλεσε πάντοτε αφορμή μόνιμης μομφής και κατηγορίας, στον ελληνικό χώρο, διαφόρων Προτεσταντικών κινήσεων κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η απόρριψη του νηπιοβαπτισμού από τους Έλληνες Προτεστάντες δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Μαρτυρείται ήδη από τον 19ο αι., από την πρώτη στιγμή δηλαδή της παρουσίας Προτεσταντικών κοινοτήτων στον ελλαδικό χώρο1.
Σύμφωνα, λοιπόν, με κάποιους από τους Έλληνες Διαμαρτυρόμενους ο νηπιοβαπτισμός απορρίπτεται ως αντιβιβλική διδασκαλία και ως ανθρώπινη επινόηση. Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «είναι ξεκάθαρο ότι το βάπτισμα των παιδιών είναι αντίθετο προς τη διδασκαλία της Καινής Διαθήκης. Δεν υπάρχει καμία εντολή, ούτε παράδειγμα, ούτε και καμία απολύτως νύξη, ότι εβαπτίσθη νήπιο υπό του Κυρίου ή των μαθητών του»2.

Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης, Ἡ πρὸς τὸν Θεὸν ἀγάπη



Ἡ πρὸς τὸν Θεὸν ἀγάπη
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ συχνά προβληματίζονται γιά πολλά πνευματικά θέματα καί ρωτοῦν τούς Γέροντες, γιά νά πάρουν ἀπαντήσεις σύμφωνες μέ τό θέλημα τοῦ Θεοῦ. Αὐτό δείχνει ὅτι ἐμπιστεύονται τήν πνευματική τους ἐμπειρία, ἡ ὁποία, ὅπως ὅλοι γνωρίζουμε, δέν ὑπάρχει σέ ὅλους τούς κληρικούς.
Κάποτε ρώτησε τόν ἅγιο Πορφύριο τόν Καυσοκαλυβίτη ἕνα πνευματικό του τέκνο πῶς πρέπει νά εἶναι ἡ πρός τόν Θεόν ἀγάπη τῶν χριστιανῶν κι ἐκεῖνος ἀπάντησε μέ σαφήνεια, χρησιμοποιώντας καί ἕνα παράδειγμα: «Ἡ ἀγάπη μας πρός τόν Θεόν πρέπει νά εἶναι πάρα πολύ μεγάλη καί χωρίς νά ὑπάρχει καμία διάσπαση σέ ἄλλα πράγματα. Σοῦ φέρνω σάν παράδειγμα τό ἑξῆς: Ὁ ἄνθρωπος μοιάζει νά ἔχει ἐντός του μιά μπαταρία μέ ὁρισμένη ἐνέργεια. Ὅταν αὐτή τήν ἐνέργεια τήν ξοδεύει σέ ἄλλα διάφορα πράγματα ἐκτός τῆς ἀγάπης πρός τό Θεόν, ἡ ἐνέργεια πού ἀπομένει μέσα του γι᾿ Αὐτόν εἶναι ἐλάχιστη καί ἴσως πολλές φορές μηδαμινή.

Ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός ὡς ἁγιορείτης


Ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός κηρύττων στόν λαό.

Ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός ὡς ἁγιορείτης
Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου
Ἀπομαγνητοφωνημένο κήρυγμα στό Ἀρχιερατικό Συλλείτουργο τήν ἡμέρα τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ, στό Θέρμο.
Κάθε χρόνο, τήν 24η Αὐγούστου, ἡ Ἐκκλησία ἑορτάζει τήν ἑορτή τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ, πού μαρτύρησε τό ἔτος 1779. Εἰδικά ἐφέτος ἑορτάζουμε καί τά τριακόσια χρόνια ἀπό τήν γέννησή του τό ἔτος 1714 μ.Χ.. Ἑπομένως, ἔχουμε δυό ἐπετείους, τήν γέννησή του καί τόν θάνατό του. Γέννηση και θάνατος, εἶναι αὐτό πού προσδιορίζει τόν ἄνθρωπο. Γεννιέται κανείς, ἔρχεται σέ αὐτήν τήν ζωή καί φεύγει ἀπό τόν κόσμο αὐτόν. Ὅπως λέγει ὁ ἱερός Νικόλαος Καβάσιλας, σέ ὅλη τήν ζωή μας κυοφορούμαστε σάν νά βρισκόμαστε σέ μιά μήτρα, ἕως ὅτου ἔρθει ἡ ὥρα νά φύγουμε ἀπό τόν κόσμο αὐτόν καί νά γεννηθοῦμε στήν ἄλλη ζωή. Γέννηση καί ἀναγέννηση, ζωή καί θάνατος.  Στό διάστημα μεταξύ τοῦ 1714, πού ἐγεννήθη ὁ ἅγιος Κοσμᾶς, καί τοῦ 1779 πού ἐτελειώθη μέ τό ἔνδοξο μαρτύριό του, σέ ἡλικία 65 ἐτῶν, κρύβεται μιά ὁλόκληρη ζωή, μιά ζωή ἁγιασμοῦ ἐν Πνεύματι Ἁγίῳ. 
Ἐπειδή σήμερα μᾶς κάλεσε ἐδῶ ὁ Σεβασμιώτατος, ὁ σεπτός Ποιμενάρχης σας, ὁ Μητροπολίτης Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. Κοσμᾶς, ὁ ὁποῖος ἅγει καί τά ὀνομαστήριά του καί μέ παρεκάλεσε νά ἀπευθύνω λόγους οἰκοδομῆς καί παρακλήσεως, ὅπως χθές ἔκανε ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως κ. Ἱερεμίας, θά ἤθελα νά μοῦ ἐπιτρέψη ἡ ἀγάπη σας νά ἀναφερθῶ στήν ζωή τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ ἀπό τήν γέννησή του μέχρι τόν θάνατό του, στά 65 του περίπου χρόνια πού ἔζησε σέ αὐτόν τόν μάταιο βίο, σέ αὐτήν τήν ματαία ζωή, ὅπως διασώζεται στήν διδασκαλία του καί στά κηρύγματά του.

Νίκος Χειλαδάκης, Πως ανατρέπεται το «σημαδεμένο» παιχνίδι


Nikos Hiladakis


ΠΩΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ «ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στην Ελλάδα το πολιτικό παιχνίδι ήταν σχεδόν πάντα σημαδεμένο. Δηλαδή διεξάγονταν βάσει ενός σχεδίου που είχε πάντα και τις εναλλακτικές του προτάσεις ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση ή καμία πιθανότητα να ξεφύγει η κατάσταση και το σύστημα να χάσει τον πολιτικό και συνεπώς και τον κοινωνικό και εθνικό έλεγχο. Όλο αυτό το σύστημα ελέγχονταν σχεδόν απόλυτα από εξωτερικούς παράγοντες, που ποτέ δεν έπαυσαν να θεωρούν την χώρα μας σαν προτεκτοράτο τους και σαν μια χρήσιμη, λόγω γεωστρατηγικής της θέσης, αποικία. Φυσικά αυτό το σύστημα για να εδραιώνει την εξουσία του είχε τους εγχώριους πιστούς υπηρέτες του, που στον μόνο «θεό» που πιστεύουν είναι ο «άρχοντας του κόσμου». 

«Διάλογος Ὀρθοδόξων καί Ρωμαιοκαθολικῶν»



«Διάλογος Ὀρθοδόξων καί Ρωμαιοκαθολικῶν»
τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου
Ὁ ὁμότιμος καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Θεσσαλονίκης Ἀντώνιος Παπαδόπουλος, γνωστός μου ἀπό τά φοιτητικά μου χρόνια, μέ τόν ὁποῖο διατηροῦμε συχνή ἐπικοινωνία καί ἀνταλλάσσουμε θεολογικές ἀπόψεις, μοῦ ἔστειλε τήν εἰσήγησή του τήν ὁποία ἔκανε πρόσφατα στήν συνάντηση «Ὀρθοδόξων καί Ρωμαιοκαθολικῶν» στήν Μονή Βλατάδων Θεσσσαλονίκης, ἡ ὁποία ἔχει τίτλο: «Ὁ Διάλογος Ὀρθοδόξων καί Ρωμαιοκαθολικῶν ὁδεύει πρός καταλλαγή;». Στήν εἰσήγηση αὐτή διερευνᾶ καί ἐξετάζει, ὅπως φαίνεται ἀπό τό ἐρωτηματικό πού θέτει, ἄν ὁ διάλογος αὐτός ὁδηγῆται πρός τήν καταλλαγή, τήν συμφιλίωση τῶν δύο πλευρῶν.

Το ζήτημα των λεγόμενων «Νέων χωρών» επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Το ζήτημα των λεγόμενων «Νέων χωρών» επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Φώτης Μιχαήλ, Υγειονομικό εμπάργκο εν Ελλάδι .Βιώνουμε κυριολεκτικά μια νέα απόπειρα γενοκτονίας εις βάρος μας!



Υγειονομικό εμπάργκο εν Ελλάδι
Βιώνουμε κυριολεκτικά
μια νέα απόπειρα γενοκτονίας εις βάρος μας!
Η υγεία, στον πολιτισμό τον δικό μας, δεν μπορεί να λογίζεται ως  προϊόν καταναλωτικό, εισηγμένο μάλιστα και στο χρηματιστήριο, κατά τα πρότυπα τα προτεστάντικα.
Η υγεία, για εμάς τους Ρωμηούς, είναι Αγαθό αυστηρά κοινωνικό. Αγαθό, που ανήκει αδιακρίτως σε όλους. Γι' αυτό και ως Ελληνορθόδοξοι, απορρίπτουμε και καταδικάζουμε κάθε αποκλεισμό και κάθε διάκριση στα ''ιερά'' του Ασκληπιού και των Αγίων Αναργύρων.

Οικουμενισμός στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης! Ο αιρετικός Πατριάρχης των Αρμενίων ασπάζεται την Αγ. Τράπεζα καθοδηγούμενος υπό του Θεσ/νίκης κ. Ανθίμου!

5.jpg
Οικουμενισμός στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης! Ο αιρετικός Πατριάρχης των Αρμενίων ασπάζεται την Αγ. Τράπεζα καθοδηγούμενος υπό του Θεσ/νίκης κ. Ανθίμου!
Ως γνωστόν, την Αγία Τράπεζα ενός Ορθοδόξου Ναού την ασπάζονται μετά προσκυνήσεως οι χειροτονημένοι ορθόδοξοι ιεροδιάκονοι, ιερείς και επίσκοποι της Εκκλησίας μας. Μοναχοί και λαϊκοί δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. 

25 Σεπ 2014

«Αγώνα ζωής» στα χωριά της Β. Ηπείρου!


ANASTASIOS ALBANIA LEITOYRGIA

Κύριο μέλημα η διατήρηση της Ελληνικής τους ταυτότητας
«ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ» ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ!
• Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ για τους Έλληνες που ζουν από την άλλη πλευρά των συνόρων, αυτούς της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι δίνουν μία διαρκή «μάχη» για το αυτονόητo: Tην διατήρηση της ελληνικότητάς τους, της ξεχωριστής εθνικής τους ταυτότητας! 
Η προσπάθεια αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη, αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ζουν σε μία χώρα που κάνει τα πάντα για να αλλοιώσει τον χαρακτήρα και την συμπαγή φυσιογνωμία της Ελληνικής Μειονότητας, όπως αποδεικνύει και η πιο πρόσφατη μεταρρύθμιση που ψήφισε η Αλβανική Βουλή, η οποία φέρνει μεγάλες αλλαγές στον διοικητικό «χάρτη» της χώρας.

Ιωάννης Τάτσης, Σύμπλευση ή αντίσταση στον οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση;



Σύμπλευσις ή αντίστασις εις τον οικουμενισμόν και την εκκοσμίκευσιν;
του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
Ιεράρχες τινές της Εκκλησίας της Ελλάδος, ευτυχώς ολιγιστοί σε αριθμό αλλά ικανοποιητικώς  θορυβούντες, πέραν των οικουμενιστικών τους απόψεων και δράσεων, πέραν των αλληλοασπασμών με ετεροδόξους και των συμπροσευχών με αυτούς, εναλλάσσουν ευκαίρως ακαίρως το χρώμα του ράσου τους από μαύρο σε γαλάζιο, κόκκινο, λευκό ή μώβ. Και δεν είναι παράδοξη η εκκοσμικευμένη αμφίεση των εν λόγω Ιεραρχών καθότι ως γνωστόν το ήθος, η συμπεριφορά και η βιωτή καθενός ακολουθεί την πίστη και τα πιστεύω του. Αλλοιωμένη οικουμενιστική νοοτροπία και πίστη αναπόδραστα οδηγεί σε εκκοσμικευμένη συμπεριφορά και τρόπους.

Ανθελληνική προπαγάνδα στα αλβανικά σχολεία: παρουσιάζονται εδάφη της Πατρίδας μας ως αλβανικά!


Ανθελληνική προπαγάνδα στα αλβανικά σχολεία: παρουσιάζονται εδάφη της Πατρίδας μας ως αλβανικά!

Ανθελληνική προπαγάνδα στα αλβανικά σχολεία: παρουσιάζονται εδάφη της Πατρίδας μας ως αλβανικά!
ΓΕΝΙΚΑ: Kαι όμως οι Αλβανοί επιμένουν να θεωρούν ελληνικές πόλεις δικές τους και αυτό διδάσκουν στα σχολικά βιβλία τα παιδιά τους. Έτσι, ακόμα και τα “φρέσκα” σχολικά βιβλία της όμορης χώρας βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών μέσα στην Ελλάδα που τους... ανήκουν.
ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ Α-ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ: Παρά το γεγονός ότι επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου η ομόλογός του υπουργός Παιδείας, Λιντίτα Νικόλα είχε συμφωνήσει να απαλειφθούν όλοι οι χαρακτηρισμοί από τα σχολικά βιβλία, τούτο φαίνεται πως έμεινε κενό γράμμα, όχι βέβαιώς για εμάς [που έχουμε μικρούς Αλβανούς ή και Πακιστανούς να πρωταγωνιστούν στα αναγνωστικά από την Ά Δημοτικού(!)], αλλά για ΄κείνους!

Νίκος Χειλαδάκης,Έρχεται ο «πόλεμος των πόλεων»



ΕΡΧΕΤΑΙ Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Το 2003 ο Γερμανός Udo Ulfkotte, καθηγητής πολιτικών επιστημών που ειδικεύεται στην counterespionage στο Πανεπιστήμιο του Lueneburg,  ένας από τους σημαντικότερους εμπειρογνώμονας για την ισλαμική τρομοκρατία είχε γράψει ένα χαρακτηριστικό βιβλίο με τον τίτλο, «Der Krieg im Unseren Staedten», δηλαδή, «Ο Πόλεμος Στις Πόλεις Μας». Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ο ολοένα και αυξανόμενος κίνδυνος από την ισλαμική «λαίλαπα» που απειλεί να κατακυριεύσει τις ευρωπαϊκές πόλεις με φοβερές συνέπειες ακόμα και με εσωτερικό πόλεμο. 

Κυκλοφορεῖ τό φύλλον τῆς 26.9.14 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»



Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
Ἐπιστολή - ὁμολογία πίστεως ὑπό Ἀγιορείτου Μοναχοῦ πρός τήν Ἱ. Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὄρους.
Ἀλήθεια, κύριε Τσίπρα;
«Ἑάλω ἡ Ὀρθόδοξος Ἑλλὰς» μὲ τὴν σύμφωνον γνώμην τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου. Τοῦ κ. Γ. Ζερβοῦ.

Συνελήφθηκε ο παπικός “αρχιεπίσκοπος” Wesolowski για παιδεραστία

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΙΚΟΣ ‘’ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ’’  WESOLOWSKI ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
Η Vatican insider ημερομηνίας 24 Σεπτεμβρίου 2014, σε άρθρο του Giacomo Galeazzi, που τιτλοφορείται (WESOLOWSKI RISCHIA  ANNI PER ABUSI E MATERIALE PEDOPORNOGRAFICO) και μεταφράζεται (Ο WESOLOWSKI ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 7 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ  ΚΑΙ  ΠΑΙΔΙΚΗ  ΚΑΙ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ), αναφέρεται ευθαρσώς στην πιθανή φυλάκιση   του πρώην παπικού νούντσιου.

24 Σεπ 2014

XIII Παγκόσμιο Συνέδριο Θρησκευτικών Ηγετών στο Καζακστάν (Φωτογραφίες)

Εικόνα
Στο Παλάτι της Ειρήνης της πρωτεύουσας του Καζακστάν, Αστάνα , πραγματοποιήθηκε  από  17 έως 18 Σεπτεμβρίου 2014  η XIII Συνεδρίαση της Γραμματείας του Συνεδρίου των ηγετών παραδοσιακών θρησκειών . Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπήθηκε από τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ.

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας : « Η σύγχρονη παγίδα για έναν ορθόδοξο Κληρικό είναι η παγίδα του οικουμενισμού.»



Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Μνήμης του Αγίου Ιωάννου του εκ Κονίτσης. Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητρ. Ανδρέα
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου του εκ Κονίτσης, στην γενέτειρά του Κόνιτσα, φέτος μάλιστα που συμπληρώνονται 200 χρόνια από το Μαρτύριό του (1814 – 2014).
Χθες 22 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Κόνιτσα, όπου είναι θησαυρισμένο τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου και υπάρχει και παρεκκλήσιο αφιερωμένο σ’ αυτόν, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου.

Βατικανό: Συνελήφθη αρχιεπίσκοπος για παιδεραστία


Γιόζεφ Βεσολόφσκ

Είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία προχωρά στην σύλληψη ιερέα της. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχολιαστών, η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στη νέα γραμμή που χαράσσει ο πάπας Φραγκίσκος
Για παιδεραστία συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι ενώ βρισκόταν μέσα στο κράτος του Βατικανού. Είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία προχωρά στην σύλληψη ιερέα της.

«Ἄρον ἄρον ἕνωσον αὐτούς» ( Πρεσβυτέρου Ἀθανασίου Μηνᾶ)



«Ἄρον ἄρον ἕνωσον αὐτούς» 
Ἐπανέρχεται στίς ἡμέρες μας καί ἀπό ἐπίσημα χείλη ἡ παλιά θεωρία περί τῆς δῆθεν ἀναγκαίας ἑνότητος τῶν Χριστιανῶν¨ἄρον ἄρον ἕνωσον αὐτούς¨, ἐξαιτίας τάχα τοῦ κινδύνου τῆς ἀπειλῆς γενικῆς σφαγῆς τῶν πιστῶν, ἀπό τούς ἐχθρούς τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ. Βλέπε Συρία. Βεβαίως ὅμως καί πρόκειται γιά ἑνότητα ἐκτός τῆς ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι Ἀληθείας. Πῶς νά ἑνωθοῦν Ὀρθόδοξοι μέ αἱρετικούς, τό Φῶς μέ τό σκοτάδι, ὁ Χριστός μέ τόν Βελίαλ, ὁ πιστός μέ τόν κατ᾿ οὐσίαν ἄπιστο, ἀφοῦ διαστρέφει τό δόγμα; (Β΄Κορ. στ΄, 14-15).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com