2 Σεπ 2014

Λυκούργος Νάνης, Επέστη ο καιρός οι επιβαλλόντες και διατηρούντες τον ανυπόστατο αφορισμό να εκζητήσουν τη συγγνώμη του πιστού λαού για το σκανδαλισμό που του προκάλεσαν



Επέστη ο καιρός οι επιβαλλόντες και διατηρούντες τον ανυπόστατο αφορισμό να εκζητήσουν τη συγγνώμη του πιστού λαού για το σκανδαλισμό που του προκάλεσαν
Από σχόλιο  ΕΔΩ
Οι υπέροχες δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς, σαφείς και σταράτες, αποτελούν κόλαφο για τα περί "εγκύρου αφορισμού" φληναφήματα και φαντασιοκοπήματα.
Μάλλον επέστη ο καιρός οι επιβαλλόντες και διατηρούντες τον ανυπόστατο αυτόν αφορισμό να εκζητήσουν τη συγγνώμη του πιστού λαού για το σκανδαλισμό που του προκάλεσαν με επιεικώς άφρονες ενέργειές τους όπως η συγκεκριμένη. Έστω και μετά την κοίμηση του μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου καλούνται να ανανήψουν. Αρκετή καθίζηση έχει υποστεί το κύρος τους με τα οικουμενιστικά τους "κατορθώματα".
Τα τελευταία γεγονότα, τα σχετικά με την είδηση της κοιμήσεως του μακαριστού και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν οι πιστοί στο άκουσμά της, αποκάλυψαν πανηγυρικά ότι ο έντιμος κλήρος και πιστός λαός ανέγραψε στα καττύματα των υποδημάτων του τον ψευτο-αφορισμό του ομολογητή θεολόγου. Ας ελπίσουμε ότι οι εν Φαναρίω και Αυστραλία έλαβαν το μήνυμα.

Δείτε σχετικά και:
Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Ο περιβόητος αφορισμός μου http://aktines.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3560.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κε Νάνη συγγνώμη πρέπει να ζητήσουν και όσοι επίσκοποι και πρεσβύτεροι αποδέχτηκαν σαν έγκυρο τον "αφοριμό" και δεν τον κοινωνούσαν. Επίσης και κάποιοι λασπολόγοι θεολόγοι και ιστολόγοι που τόσο άδικα τον λάσπωσαν.

Ανώνυμος είπε...

Η συγγνώμη γιατρέ μου απαιτεί πριν απ όλα ταπείνωση.

Ανώνυμος είπε...

Η συγνωμη απαιτει και κατι αλλο.

Ομοπιστια.

Η πιστις του εκλειπωντος Ομολογητου της αγιας εκ Θεου πιστεως της μιας και ολης Ορθοδοξου Εκκλησιας, και η πιστις των αφωρισαντων αυτον, ειναι αντικειμενες αλληλων.

Επωμενως ειναι αδυνατον να ευρεθουν εις τον ευλογημενον κοινον τοπον της Εκκλησιας, εκεινον της συγχωρησεως και της συγνωμης.

Δεν συνιστα πιστιν της Εκκλησιας, η συμπροσευχη και συνιεροπραξια με συνοδικως κατεγνωσμενους αιρετικους ως οι λατινοι του Ρωμαιου Ποντιφικος.

Δεν συνιστα πιστι της Εκκλησιας, η υπαρξις ετερας αδελφης Εκκλησιας εν ποικιλια πιστεως.


Να συνεχισω;

Γερασιμος Θηκαρας.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο ιστολόγιο που πολέμησε λυσσωδώς το μακαριστό Νικόλαο Σωτηρόπουλο εν ζωή εξακολουθεί να τον λασπώνει και μετά θάνατον! Κατάντια!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com