5 Ιουν 2014

Εκοιμήθη ο π.Νικόδημος Μπιλάλης



Εκοιμήθη το απόγευμα της Τετάρτης ο Αγιορείτης μοναχός π. Νικόδημος Μπιλάλης σε ηλικία 85 ετών. Η αδόκητη απώλειά του οφείλεται σε δυστύχημα, καθώς ο μακαριστός αγιορείτης μοναχός την ώρα που ήταν ανεβασμένος σε μία σκάλα στο Κελί Υπαπαντής στην Καψάλα έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό. Κατά σύμπτωση, αντίστοιχες ήταν οι συνθήκες συνέπεια των οποίων εκοιμήθη και ο Αγ.Αθανάσιος ο Αθωνίτης, του οποίου τον βίο συνέγραψε ο μακαριστός, πλέον, π. Νικόδημος Μπιλάλης.
Ο Μακαριστός π. Νικόδημος Μπιλάλης ήταν Θεολόγος – Φιλόλογος με πλούσιο συγγραφικό έργο και δράση με ομιλίες για πολλά θέματα. 

Ήταν από τους εμπνευστές και δημιουργούς της Π.Ε.ΦΙ.Π (Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων), που μέχρι σήμερα επιτελεί τεράστιο έργο στην βοήθεια και στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, καθώς και στην αποφυγή των εκτρώσεων.

 του Αντώνη Τριανταφύλλου -Πηγή:amen.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή του π. Νικόδημου. Όλη του η ζωή υπήρξε μία συνεχής προσφορά για τον πλησίον. Αλλά και στα θέματα της Πίστεως δεν υστέρησε, λόγω και έργω. Εκτός από τους εξαιρετικούς λόγους του, πάντοτε υπέρ της Ορθοδοξίας, σε προσωπικό επίπεδο από ετών δεν ανήκε στους μνημονευτές των Οικουμενιστών, αλλά στις τάξεις των αληθινών Ορθοδόξων. Ας έχουμε την ευχή Του και ας μιμηθούμε το παράδειγμά Του

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

Ανώνυμος είπε...

αγωνιστηκε με κοπο πολυ για κατι ομορφο και πολυ δυνατο:την οικογενεια!ασ ειναι αιωνια ημνημη του1

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΜΙΜΗΣΗ!

ΧΡ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com