23 Απρ 2014

Τώρα και οικουμενιστικές συμπροσευχές στη μνήμη των μαρτύρων που θυσίασαν τη ζωή τους για το Χριστό

Ρώμη- Τρίτη 15/04/2014
Στις 15 Απριλίου στη Βασιλική της Santa Maria in Trastevere τελέσθηκε Εσπερινός στη μνήμη των μαρτύρων που θυσίασαν τη ζωή τους για το Χριστό σε όλο τον κόσμο τον τελευταίο αιώνα. Η συμπροσευχή  οργανώνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα από την Παπική  Κοινότητα  του Αγίου Αιγιδίου.

Ο Εσπερινός που τελέσθηκε με επικεφαλής τον Καρδινάλιο Pietro Parolin,  παρακολούθησαν ο ιδρυτής της Παπικής οικουμενιστικής Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, Καθηγητής Andrea Riccardi, ο Πρόεδρος της Κοινότητας καθηγητής Marco Impagliazzo και αντιπρόσωποι των Λουθηρανών, Αγγλικανών, και Μονοφυσιτών. 
Συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος (Sevryuk) και ο Ιερομόναχος Αμβρόσιος (Matsegora) καθώς και κληρικός της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο Παπικός  κληρικός του ναού Marco Nyavi διάβασε τα ονόματα εκείνων που τα τελευταία χρόνια θανατώθηκαν για την ομολογία της χριστιανικής πίστεως στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική. Ειδικότερα θυμήθηκε τον Πατριάρχη Τύχωνα και ένα πλήθος νέων μαρτύρων και ομολογητών της Ρωσικής Εκκλησίας.
Настоятель храма св. влкмц. Екатерины в Риме о. Антоний (Севрюк) в центре общины св. Эгидия — базилике Санта-Мария-ин-Трастевере на благотворительном обеде. Рядом с ним кардинал Эчегарай.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφασεις εν αμαρτιες.Το μονο που μενει ειναι να κανουν την περιβοητη ενωσι, για να ησυχαζουμε.
Τι αλλο περιμενουν;
Προς τι οι τοσοι εναγκαλισμοι

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δόθηκε το σύνθημα δια την εις όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου De facto εξουνιτοποιήσεως της Αγίας ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε. Χριστός Ανέστη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com