30 Νοε 2013

Ηρακλής Ρεράκης , Το Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών:Κατήχηση στις θρησκείες

Ο καθηγητής της Παιδαγωγικής - Χριστιανικής Παιδαγωγικής στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Ρεράκης, στην εκπομπή του Δημήτρη Νατσιού "Γράμματα Σπουδάματα" . Θέμα: Το Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών:Κατήχηση στις θρησκείες

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης

Ο Σεβασμιώτατος  μίλησε το πρωί της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2013 στο ραδιόφωνο του ALPHA και στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Χαριτάτου για το πρόσφατο ανακοινωθέν περί του συμφώνου συμβίωσης.

Σουηδία- Αδιανόητο. Έφθασαν μέχρι εκεί ! Επέτρεψαν σε παιδόφιλο να υιοθετήσει παιδί



Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Σουηδίας, μετά την απόφαση των αρχών να επιτρέψουν να γίνει υιοθεσία ενός παιδιού από παιδόφιλο, ο οποίος μάλιστα έχει καταδικαστεί.
Οι αρχές έδωσαν το πράσινο φως, ισχυριζόμενες ότι ο άντρας αυτός από την πόλη Helsingborg  που τώρα είναι 60 χρονών, λόγω της προχωρημένης του ηλικίας δεν θα μπορέσει να παρενοχλήσει σεξουαλικά το παιδί! 
Μάλιστα είχε καταδικαστεί παλαιότερα, το 2004, λόγω της σεξουαλικής του επίθεσης σε πεντάχρονο κοριτσάκι.
Σύμφωνα μάλιστα με τα τοπικά μέσα έχει θεωρηθεί ύποπτος και για τον βιασμό μίας έφηβης, κάτι που δεν φαίνεται ότι γνώριζαν τα μέλη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων του δήμου που ψήφισαν θετικά προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Όσο για το παιδί που θέλει να υιοθετήσει ο 60χρονος; 
Όπως αναφέρει η Helsingborgs Dagblad, πρόκειται για τον 10χρονο θετό γιο του. Το 2009 παντρεύτηκε τη μητέρα του ο 60χρονος, όπου πριν πεθάνει, μετά από σύμφωνη απόφαση και του βιολογικού του πατέρα, δέχθηκαν να υιοθετηθεί.

Ἐπιστολὴ Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου πρὸς τὸν Ἀρχιμ. π. Χαράλαμπον Βασιλόπουλον



Ἀγαπητὲ ἐν Κυρίῳ ἀδελφὲ καὶ συλλειτουργὲ Χαράλαμπε. Ἐπειδὴ ἔφθασα εἰς βαθύτατον γῆρας, ζητῶ παρὰ τοῦ Οὐρανίου Πατρὸς ἡμῶν τὴν ἀπόλυσιν. Ἐπὶ 82 ἔτη παιδιόθεν, ἐν Ἐκκλησίαις καὶ παντὶ καιρῷ ὕμνουν καὶ ηὐλόγουν τὸν Θεὸν ἐν ὕμνοις καὶ ὠδαῖς πνευματικαῖς.
Ἐπὶ 78 ἔτη ὑπηρέτησα τὸν Θεὸν καὶ τὴν Ἁγίαν καὶ Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν ὡς Μοναχός, Ἱεροδιάκονος, Ἱερομόναχος, Ἱεροκῆρυξ, Πνευματικὸς καὶ Ἡγούμενος.  Ἀκούων τὸν ἠγαπημένον Μαθητὴν τοῦ Κυρίου Ἰωάννην τὸν Θεολόγον λέγοντα· «Ἐὰν εἴπωμεν ὅτι ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν, ἑαυτοὺς πλανῶμεν... Καὶ ἐὰν εἴπωμεν ὅτι οὐχ ἡμαρτήκαμεν, ψεύστην ποιοῦμεν αὐτόν» (Ἰωάν. Α´ Καθολ. 1, 8-10).
Ταῦτα ἀναγινώσκων καὶ ἀκούων, ἐξετάζων ἐμαυτὸν καλὰ καλὰ καὶ βαθειά, εὑρίσκω καὶ γνωρίζω καλῶς ὅτι οὔτε ἀρχὴν μετανοίας οὔτε ἀγαθόν τι ἐποίησα ἐπὶ τῆς γῆς. Εἰ δὲ καὶ ἐποίησα κάποιον ἀγαθόν, τοῦτο οὐκ ἔστιν ἐμόν, ἒστι ξένον, τῆς χάριτος τοῦ Θεοῦ. Συναισθανόμενος ὅτι πρῶτος καὶ μεγαλύτερος ἁμαρτωλὸς εἶμαι ἐγώ, ὁ μὴ ποιήσας οὐ δὲν ἀγαθὸν ἐπὶ τῆς γῆς, πρὸς στιγμὴν ἀπελπίσθην καὶ εἶπον οὐκ ἔστιν ἐν ἐμοὶ σωτηρία.

Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, Εγκύκλιος διά την παρουσία των φωτογράφων εις τα Ιερά Μυστήρια

Προς τους Αιδ. Εφημερίους των Ι. Ναών της Ι. Μητροπόλεως ημών.
Αγαπητοί μου Πατέρες και Αδελφοί,
Δια της παρούσης σας γνωρίζω ότι ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «ΦΩΤΑΚΤΙΣ» με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 17/7-11-2013 έγγραφόν του μου αναφέρει, ότι κατά την τέλεσι των Μυστηρίων Βαπτίσεως ή Γάμου ο φωτογράφος - μέλος του Συλλόγου των θα πρέπη να τηρή τον Κώδικα Δεοντολογίας του Κατασταστικού των, που μεταξύ άλλων ορίζει: «Στις περιπτώσεις φωτογραφήσεων ιερών μυστηρίων, οι φωτογράφοι θα πρέπει να συμμορφώνονται γενικά με τους Κανόνες της Εκκλησίας. Κατά την είσοδό τους σε Ιερούς Ναούς για φωτογράφηση Ιερών Μυστηρίων πρέπει να φέρουν την επαγγελματική ταυτότητα εμφανώς και να την επιδεικνύουν στον Προϊστάμενο ιερέα για την επαλήθευση των προσωπικών τους στοιχείων.... Η εν γένει συμπεριφορά των φωτογράφων έναντι του Κλήρου και των παρισταμένων προσώπων κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους πρέπει να είναι χρηστή και η ένδυσή τους ενδεδειγμένη για την περίσταση, στο πλαίσιο του σεβασμού στον χώρο και τα τιμώμενα πρόσωπα».

H Νέα Αποστολική Μεταρρύθμιση (NAR)



H Νέα Αποστολική Μεταρρύθμιση (NAR)
του Αρχιμ. Γρηγορίου Κωνσταντίνου, Διδάκτορος Θεολογίας
Η προέλευση της ονομασίας
Νέοι ασκοί – Νέα Αποστολική Μεταρρύθμιση (The New Apostolic Reformation) είναι ένα κίνημα που προέρχεται από τον προτεσταντικό κόσμο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με την Εκκλησία της Πεντηκοστής και την Χαρισματική Κίνηση. Θεμελιώδης θέση της αποτελεί το γεγονός ότι ο Θεός αποκαθιστά στις ημέρες μας την απολυμένη ιεροσύνη, δηλαδή το θεσμό του προφήτη και του Αποστόλου...

Ο όσιος Γέρων Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης (2 Δεκεμβρίου)



Μικρό ευλαβικό (και δοξολογικό πια) μνημόσυνο
(1906 έως 2 Δεκεμβρίου 1991)
Στη διεθνή πια ορθοδοξία το όνομα του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, και προ ολίγων μόλις ημερών νέου επισήμου οσίου της Εκκλησίας μας, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, ως αυθεντικός όρος φανέρωσης της ορθόδοξης πνευματικής ζωής, ως επί πλέον απόδειξη ορατής παρουσίας σήμερα εν τω κόσμω του αγίου Πνεύματος. Αυτός, όπως και οι σύγχρονοί του Γέρων Παΐσιος Αγιορείτης, Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης, Γέρων Σωφρόνιος Σαχάρωφ, θεωρούνται από εκείνους που η Εκκλησία μας έχει χαρακτηρίσει «Γέροντες», πνευματικούς δηλαδή καθοδηγητές, οι οποίοι ζώντας τον συνάνθρωπο μέσα στην καρδιά τους ως οργανικό στοιχείο της ύπαρξής τους, άνοιγαν σ’  αυτόν προοπτικές ελπίδας και ζωής, εκεί που όλα φάνταζαν σ’  αυτόν αδιέξοδα. 

Αλβανία: Νέα επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

Με τον τίτλο «Η αποστολή του Αναστάσιου είναι διασπαστική και αντι-αλβανική στα Τίρανα- στην υπηρεσία του φαντάσματος της Βορείου Ηπείρου», η εφημερίδα «Sot» της Αλβανίας, στην έντυπη έκδοσή της, καταφέρεται κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου (Γιαννουλάτου) και θέτει ερωτήματα γιατί δεν έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή ένας Αλβανός.

«Πιο Ελληνας» με το τέμενος!



«Νιώθω πιο Ελληνας με την ανέγερση του τεμένους» είπε με στόμφο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός που -κατά δήλωσίν του- ψήφισε το Μνημόνιο δίχως να το διαβάσει. Διαθέτοντας μια παχυλή άγνοια της έννοιας της ελληνικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποπειράθηκε να δικαιολογήσει την εμμονή του να ενισχύσει τη συστηματική προσπάθεια για τον εξισλαμισμό της χώρας, με φληναφήματα και ασυναρτησίες. Φυσικά οι διαθέτοντες στοιχειώδη σοβαρότητα δεν θα έδιναν καμία αξία στα λόγια του κ. Χρυσοχοΐδη, αν εκείνος δεν είχε θέση-κλειδί στην εκτελεστική εξουσία. Είναι ο ίδιος πολιτικός που είχε δηλώσει στη Βουλή (τον Φεβρουάριο του 2010) ότι οι ΗΠΑ έχουν μουσουλμάνο πρόεδρο, με αποτέλεσμα ο πανικόβλητος -τότε- πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Πετσάλνικος να ζητήσει την άδεια του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε διαπληκτισμό με τον κ. Χρυσοχοΐδη, για να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα από τα πρακτικά!

Νίκος Χειλαδάκης, Η Ελλάδα κλείνει νοσοκομεία, η Τουρκία ανοίγει καινουργια



Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ
Την ίδια περίοδο που στην Ελλάδα οι κ. Άδωνης και Σια κατεδαφίζουν  εκ θεμέλιων το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κλείνουν νοσοκομεία και η υγεία γίνεται είδος πολυτελείας για τους προνομιούχους, οι Τούρκοι προωθούν και προβάλλουν με όλα τα μέσα τον  «Ιατρικό Τουρισμό» και καλούν τους ξένους που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας να έρθουν στην χώρα τους για να βρουν την.. υγειά τους.
Όπως αναφέρεται σε ένα σχετικό και πραγματικά εντυπωσιακό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, HaberTürk, μόνο τους πρώτους δέκα μήνες του 2013 διακόσιες χιλιάδες ξένοι, (και Έλληνες), ασθενείς ήρθαν στην Τουρκία για να βρουν περίθαλψη σε ένα άριστο, όπως το διαφημίζουν οι Τούρκοι, σύστημα υγείας, που παρέχει όλες τις ανέσεις και ευκολίες για την αποκατάσταση στη υγείας τους. Οι περισσότεροι ξένοι ασθενείς, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, είναι παιδιά και ασθενείς που έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα. 

Κυριακή ΙΔ’ Λουκά- Πίστεως θαυματουργία



(Λουκ. ιη΄ 35-43)
(Εφες. β΄ 4-10)
Πίστεως θαυματουργία
Οι θαυματουργικές ενέργειες του Κυρίου αποκαλύπτονται ως ισχυρά σημεία της νέας πραγματικότητας που εγκαινιάζει, με βαθύτερα μηνύματα και νοήματα. Αποκαθιστούν την κατά φύση κατάσταση του ανθρώπου και φανερώνουν τη δυναμική της δημιουργικής ενέργειας του Θεού στον κόσμο. Η σημερινή ευαγγελική περικοπή αναφέρεται συγκεκριμένα στο θαύμα της θεραπείας του τυφλού στην Ιεριχώ.  Ο τυφλός διέθετε πίστη, η ρίζα της οποίας όμως σε καμιά περίπτωση δεν στηριζόταν στη ψυχρή λογική και σε στείρες ορθολογιστικές προσεγγίσεις, αλλά στο γόνιμο έδαφος της καρδιάς του.

Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Μνήμες και ευλαβικόν μνημόσυνον



ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΙΚΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ
Μία τιμητικὴ ἀναφορὰ στοὺς ἀγῶνες τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου» μὲ τὴν συμπλήρωση 2000 φύλλων δὲν εἶναι μόνο εὐκαιρία ἐγκωμιασμῶν καὶ αὐτοδοξασμοῦ, ἀλλὰ κυρίως ἀποτιμήσεως τῆς προσφορᾶς τῶν μακρῶν αὐτῶν ἀγώνων διὰ τὴν Ὀρθοδοξία καὶ τὸν Ἑλληνισμό μας, τὰ δύο κύρια συστατικὰ τῆς Ρωμαίϊκης – Ἑλληνορθόδοξης Ταυτότητός μας. Εἶναι ὅμως καὶ γιὰ μᾶς, ποὺ συναγωνιστικὰ μετέχουμε σ᾽ αὐτὴ τὴν ἀναπόληση, δυνατότητα καταθέσεως ἐμπειριῶν καὶ μνημῶν ἀπὸ τὴ συνεργασία μας μαζί του. Καὶ εἶμαι εὐγνώμων, διότι οἱ δύο μεγάλες ἡγετικὲς Μορφὲς τοῦ «Ο.Τ.», ὁ ἀείμνηστος π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος ὁ καὶ ἱδρυτής του, ἀλλὰ καὶ ὁ μακαριστὸς π. Μᾶρκος Μανώλης, συναγωνιστὴς καὶ συνόμιλος ἀπὸ τὰ φοιτητικά μας χρόνια, ἀγκάλιασαν μὲ ἀγάπη τὴν ταπεινὴ συνεργασία μας, ποὺ διεξαγόταν πάντοτε μὲ ἀπόλυτη ἑνότητα στὰ θέματα Ὀρθοδοξίας καὶ Ἔθνους καὶ μὲ κοινοὺς πνευματικοὺς στόχους.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης - Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας, εισαγωγή (Μέρος 2ον)

π. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ -  Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2013 

29 Νοε 2013

Κυριακή ΙΔ’ Λουκά- Η θεραπεία του τυφλού της Ιεριχούς



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ- ΚΓ΄ Κυριακῆς: Ἐφ. β΄ 4-10
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ - Τῆς Κυριακῆς: Λουκ. ιη΄ 35-43
Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΟΥΣ
Κόσμος πολὺς ἀκολουθοῦσε τὸν Κύριο ποὺ ἤδη πλησίαζε ἔξω ἀπὸ τὴν Ἱεριχώ. Καθὼς προχωροῦσε  ὅλος αὐτὸς ὁ λαός, ἕνας τυφλὸς ζητιάνος, ποὺ καθόταν στὴν ἄκρη τοῦ δρόμου, ἄκουσε τὸν θόρυβο, ρώτησε τί συμβαίνει καὶ ὅταν ἔμαθε ὅτι θὰ περνοῦσε ἀπὸ ἐκεῖ ὁ Χριστός, ἄρχισε νὰ φωνάζει δυνατά:
–Ἰησοῦ, ἔνδοξε ἀπόγονε τοῦ Δαβίδ, σπλαχνίσου με, ἐλέησέ με!Τότε αὐτοὶ ποὺ προπορεύονταν, «ἐπετίμων αὐτῷ ἵνα σιωπήσῃ»· μὲ τόνο αὐστηρὸ τοῦ ἔλεγαν νὰ σωπάσει, διότι νόμιζαν ὅτι μὲ τὶς φωνές του θὰ ἐνοχλοῦνταν ὁ Κύριος.

Μητροπολίτης Βολοκαλάμσκ Ιλαρίωνας, Με τους Ρωμαιοκαθολικούς “Έχουμε ένα κοινό ιεραποστολικό πεδίο, αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις, έχουμε μια κοινή πίστη στο Χριστό ως Θεό και Σωτήρα.“


00800_12112013

27.11.2013
Συνέντευξη στην Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» παραχώρησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας
- Τι αναμένει η Ρωσική Εκκλησία από την επίσκεψη του Β. Πούτιν στο Βατικανό στις 25 Νοεμβρίου 2013; Κατά πόσον ο Πρόεδρος Πούτιν είναι σε θέση να συμβάλει στην προσέγγιση μεταξύ των δυο Εκκλησιών; Ποια είναι η γνώμη Σας για το Γράμμα του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου στον Β. Πούτιν υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης της καταστάσεως στη Συρία, το οποίο απέστειλε κατά τη Σύνοδο Κορυφής του G 20;  
- Η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν στο Βατικανό θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της ανάπτυξης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, δηλαδή της Ρωσίας και του Βατικανού (Αγίας Έδρας).
Στα πλαίσια της περίπλοκης καταστάσεως διεθνώς ελπίζουμε ότι η εν λόγῳ επίσκεψη και η συνάντηση κορυφής θα συνεισφέρουν πρωτίστως στην αναζήτηση της ειρηνικής διευθέτησης της συνεχιζόμενης πολεμικής συγκρούσεως στη Συρία. Ο πόλεμος στη χώρα αυτή στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες φιλήσυχους πολίτες. Επίσης παρουσιάζει απειλή στη χριστιανική παρουσία τόσο στην ίδια τη Συρία, όσο και στη Μέση Ανατολή εν γένει.

Σύμφωνο συμβίωσης και ιδεολογίες


[Ε0fog.jpg]


Μέσα στην κρίση, στην κατήφεια, υπό συνθήκες πλήρους διάλυσης της οικονομίας, οι πολιτικές δυνάμεις κατορθώνουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους σε ζητήματα που δεν αφορούν το κοινό μέλλον, αλλά τις επιδιώξεις καλά οργανωμένων μειονοτήτων. Ενα από τα ήσσονος πρακτικής σημασίας θέματα είναι το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο, ως δυνατότητα, εισέρχεται και εξέρχεται του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εν ριπή οφθαλμού. Η δυνατότητα σύναψης «επίσημης» και νομικά «αποδεδειγμένης» σχέσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου υφίστατο σε μια τροπολογία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Εξόδιος ακολουθία μακαριστού Μητροπολίτη Νευροκοπίου (Βουλγαρίας) Ναθαναήλ. (Βίντεο)

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ (19 11 2013)

Νίκος Χειλαδάκης, Άθλιοι και τιποτένιοι σε χώρα αγίων



ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ  ΣΕ ΧΩΡΑ ΑΓΙΩΝ
Φαίνεται πως το πρώτο μέλημα μόλις σηκωθούν το πρωί από τα «μαλακά» τους κρεβάτια όλοι όσοι σήμερα κυβερνούν αυτόν τον τόπο είναι να βρουν, συχνά με άγχος και αγωνία, τι άλλο θα πρέπει να καταστρέψουν σε αυτή την χώρα που την απομυζούν με όλα τα μέσα προς χάριν των ξένων αφεντικών τους.
Οικονομία, υγεία, εθνική άμυνα, παιδεία, οι βασικοί πυλώνες λειτουργίας ενός έθνους έπρεπε να διαλυθούν και να καταστραφούν. Αλλά δεν έφταναν όλα αυτά. Δεν έφτανε η απελπισία που έσπειραν. Έπρεπε να χτυπήσουν πιο βαθιά. Να χτυπήσουν το βαθύ ριζωμένο θρησκευτικό αίσθημα και όλες εκείνες τις «αναχρονιστικές» αντιλήψεις για την φύση της οικογένειας, το μοναδικό ακόμα στήριγμα που στέκεται ορθό και ακόμα διασώζει όπως όπως την ελληνική κοινωνία.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Μας ετοιμάζουν κακήν ένωσιν



ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΚΗΝ ΕΝΩΣΙΝ
Ἀνθίστανται ἐπὶ ἔτη ὁ «Ο.Τ.» καὶ οἱ συνεργάται του
1. Ἀρχαγγελικὸ φρόνημα εἶχαν οἱ Γέροντες Χαράλαμπος καὶ Μᾶρκος
Ὁ «Ὀρθόδοξος Τύπος» ἱδρύθηκε τὸ 1961 ἀπὸ τὸν ἀείμνηστο Ἅγιο Γέροντα Χαράλαμπο Βασιλόπουλο. Τὸ 2011 συνεπλήρωσε πενήντα ἔτη ἀπὸ τὴν ἵδρυσή του. Τὴν ἐπέτειο αὐτὴ ἑόρτασε μὲ κατάλληλες ἐκδηλώσεις ἡ «Πανελλήνιος Ὀρθόδοξος Ἕνωσις» (Π.Ο.Ε), τῆς ὁποίας εἶναι ὄργανο.
Ἐπὶ μισὸ αἰώνα τὸ εὐλογημένο αὐτὸ ἔντυπο ὑπῆρξε καὶ ἐξακολουθεῖ νὰ εἶναι ἡ ναυαρχίδα τῶν ὀρθοδόξων ἐντύπων, γιατὶ ἀγωνίζεται μὲ συνέπεια καὶ παρρησία παραδειγματική, χωρὶς νὰ ἀλλάξει γραμμὴ πλεύσεως, ὑπὲρ τῆς διατηρήσεως καὶ κατισχύσεως τῆςὈρθοδόξου πίστεως, ἐναντίον τῶν πλανῶν καὶ τῶν αἱρέσεων ἀλλὰ καὶ ἐναντίον ὅσων ἐπιχειροῦν ἐκ τῶν ἔσω νὰ ἀλλοιώσουν τὸ ὀρθόδοξο φρόνημα, νὰ νοθεύσουν τὴν δογματικὴ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας.

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, Ο Χρυσόστομος προς Ιουδαίους (Γ)

Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ (γ)
1. Σᾶς παρουσιάζω, ἀδελφοί μου χριστιανοί, μία χριστολογική ὁμιλία τοῦ ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου. Μία ὁμιλία δηλαδή τοῦ μεγάλου αὐτοῦ πατέρα τῆς Ἐκκλησίας μας, στήν ὁποία μᾶς παρουσιάζει προφητεῖες τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης ἀναφερόμενες στόν Μεσσία. Τήν ὁμιλία αὐτή ὁ ἅγιος πατέρας τήν ἀφιερώνει στούς Ἰουδαίους καί παρουσιάζει σ᾽ αὐτούς ἀπό τίς Ἅγιες Γραφές – τήν Παλαιά δηλαδή Διαθήκη – ὅτι ὁ Ἰησοῦς Χριστός εἶναι ὁ Μεσσίας· γιατί ὅσα προφήτευσαν οἱ προφῆτες γιά τόν Μεσσία ἐφαρμόζονται ἀπόλυτα, ἀκριβῶς ἀπόλυτα, στό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Στό προηγούμενο κήρυγμα μᾶς εἶπε ὁ ἅγιος Χρυσόστομος τήν προφητεία τοῦ Ἠσαΐου, ὅτι ὁ Μεσσίας θά εἶναι Θεός καί θά γεννηθεῖ ἀπό Παρθένο (Ἠσ. 7,14.15). Ἡ προφητεία αὐτή, ἀγαπητοί μου, ἐκπληρώθηκε στό Πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὁ Ὁποῖος γεννήθηκε παρθενικά ἀπό τήν Παρθένο Μαρία, τήν Παναγία μας. Αλλά παίρνω ἀφορμή ἀπό τόν ἅγιο πατέρα γιά νά πῶ στό σημερινό μου κήρυγμα καί τά παρακάτω: 

Πρωτοπρ. Βασίλειος Ἀ. Γεωργόπουλος, Το έθνος του Γιαχβὲ.


Yahweh

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ
Μιά σέκτα μέ ἐγκληματική δραστηριότητα
Τή δεκαετία τοῦ 1980, τήν οἰκονομική εὐθύνη τοῦ «Ναοῦ» τήν εἶχε ἡ Linda Gaines, σέ συνδυασμό μέ μιά ὁμάδα ἐπιχειρήσεων, πού λειτουργοῦσαν στήν περιοχή τοῦ «Ναοῦ». Ἡ ἀρχική πίστη τῆς Σέκτας ἀναφερόταν στή μοναδικότητα τοῦ Θεοῦ τῆς Βίβλου καί τόν ὀνόμαζε «φῶς καί ὁδηγό τῆς πίστης».
Ἡ κίνηση δίδασκε τήν ἀνορθολογική καί παράδοξη θέση ὅτι ὁ Γιαχβέ εἶναι ὁ φοβερός μαῦρος θεός καί ὅτι ὁ Ἰησοῦς Χριστός ἦταν ἐπίσης μαῦρος. Ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ εἶχε ἔλθει στή γῆ νά λυτρώσει τούς Ἀφροαμερικανούς, ὅπου σύμφωνα μέ τά παραδοξολογήματα τῆς κινήσεως, συγκρότησαν τίς χαμένες φυλές τοῦ Ἰσραήλ καί νά τούς ἀπελευθερώσει ἀπό 400 χρόνια λευκῆς κατοχῆς. Ταυτοχρόνως ἰσχυρίζονταν ὅτι ἡ λευκή Ἀμερική εἶναι καταραμένη ἀπό τό Θεό.

28 Νοε 2013

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, Συμπόσιον τῶν δέκα παρθένων ἤ περί Ἁγνείας, τοῦ Μεθοδίου Ὀλύμπου (5)

Δημητσάνα - Μεγαλόπολη, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
Συμπόσιον τῶν δέκα παρθένωνπερί Ἁγνείας
τοῦ Μεθοδίου Ὀλύμπου (5)
Δ´ Λόγος. Ὁμιλεῖ ἡ παρθένος Θεοπάτρα
1. Μελετῶντες, ἀδελφοί μου χριστιανοί, τό ὡραῖο ἔργο τοῦ ἁγίου Μεθοδίου Ἐπισκόπου Ὀλύμπου, Συμπόσιο τῶν δέκα παρθένων, βρισκόμαστε στόν τέταρτο λόγο περί παρθενίας, τόν ὁποῖο ἐκφωνεῖ ἡ παρθένος Θεοπάτρα. Στήν ἀρχή τοῦ λόγου της ἡ Θεοπάτρα ὡς νά ἐκφράζει τήν δυσκολία νά ὁμιλήσει γι᾽ αὐτό τό μεγάλο θέμα. Μέ τήν ἐλπίδα ὅμως στήν φώτιση τοῦ Θεοῦ, ἀλλά καί στόν μεγάλο πλοῦτο πού ἔχει τό θέμα τῆς παρθενίας, ἡ Θεοπάτρα τολμάει νά συνθέσει καί αὐτή τό ἐγκώμιο τῆς παρθενίας. Στό ἐγκώμιό της αὐτό γενικά ἡ ὁμιλήτρια λέγει τά ἑξῆς: Ἡ παρθενία εἶναι τό ἀνώτερο ἀπό ὅλα τά χαρίσματα, εἶναι τό φωτεινότερο ἀπό ὅλα τά ἀστέρια. 

Επιστολή – Διαμαρτυρία πολιτών προς τον Υπουργό Παιδείας για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά



Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ἀπευθύνει Διαμαρτυρία
πρός τόν Ὑπουργό Παιδείας, διά βίου Μάθησης καί
Θρησκευμάτων
κ. Κωνσταντῖνον Ἀρβανιτόπουλον
Καί καλεῖ τούς Ἕλληνες Πολῖτες νά τήν συνυπογράψουν
Κατόπιν τῶν ἐνεργειῶν τοῦ ἐκλεκτοῦ ἐπιστήμονος Θεολόγου Δρ. Λέοντος Μπράνγκ καί τοῦ Περιοδικοῦ μας, οἱ ὁποῖες παρ’ ὅτι ἦσαν καίριες, ἔπεσαν εἰς «ὦτα μή ἀκουόντων», ἡ Ἐνορία μας ἀπο­φάσισε νά ἀπευθύνη ἀνοικτή ἐπιστολή Διαμαρτυρίας πρός τόν Ὑπουργό Παιδείας καί καλεῖ τόν Ὀρθόδοξο λαό μας νά τήν προσυπογράψη.

Λέων Μπράνγκ, Ο Υπουργός Παιδείας ακύρωσε την εγκύκλιό του για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά;

Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕ  ΤΗΝ  ΕΓΚΥΚΛΙΟ  ΤΟΥ;
Στό προηγούμενο τεῦχος τῆς «Ἐνοριακῆς Εὐλογίας» μέ τίτλο «Κράτος ἐν κράτει» (http://www.agnikolaos.gr/images/stories/ee/2013/135.pdf#page=19) εἶχε δημοσιευθεῖ ἡ αἴτηση - διαμαρτυρία μου, τήν ὁποία εἶχα ὑπο­βάλει στίς 10-10-2013 στήν Διεύθυνση Δ/βάθμιας Ἐκπαίδευσης.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος για το αντιρατσιστικό και το Σύμφωνο Συμβίωσης. "Γίναμε Σόδομα και Γόμορρα;"


Με τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια το Σύμφωνο Συμβίωσης στην Ελλάδα.

Ιωάννης Τάτσης, Μάθημα Θρησκευτικών μέσα στην τάξη



ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝ
του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
Πολυάριθμες είναι οι αναφορές που γίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για το μάθημα των Θρησκευτικών, το καθεστώς των απαλλαγών από αυτό και το χαρακτήρα που θέλουμε να έχει. Οι αρθρογράφοι πολλές φορές είναι άνθρωποι που δεν διδάσκουν το μάθημα στα σχολεία και για τούτο αγνοούν βασικά στοιχεία του μαθήματος στην πράξη ή καλύτερα μέσα στην τάξη.

Κατάχρηση ή απάτη;




Κατάχρηση ή απάτη;
Το ένα το θέλουμε ως υποκατάστατο. Το άλλο το επιδιώκουμε ως αυθεντική αναζήτηση. Το ένα είναι η διαρκής ενασχόληση πολλών λειτουργών (επισκόπων και πρεσβυτέρων) με μεταφορά λειψάνων και εικόνων. Μερικοί το κάνουν σχεδόν επί καθημερινής βάσης. Κάποιος π.χ: μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος φιγουράρει μέρα παρά μέρα σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα, υποδεχόμενος ή μεταφέρων λείψανα ή εικόνες.
Για κάθε μετακίνηση καλούνται τοπικές αρχές, δίνουν υποχρεωτικά το «παρών» εν παρατάξει όλοι οι κληρικοί, επιστρατεύονται τα σχολιάρικα παιδιά και οι πρόσκοποι. Οπωσδήποτε δε και πάνω από πέντε δεσποτάδες λαμπρύνουν με την παρουσία τους το όλο «σόου», με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα.

Οικουμενιστικό προσκύνημα ή περί Βασούλας Ρύντεν ( Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς)

Φωτογραφίες από παλαιότερη επίσκεψη της Βασούλας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 25ῃ Νοεμβρίου 2013

Κυκλοφορεί το φύλλον της 29.11.2013 του «Ορθοδόξου Τύπου»



Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
2000 φύλλα ἀνελλιποῦς ἐκδόσεως τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου».
Τὴν ἁγιοκατάταξιν τοῦ Γέροντος Πορφυρίου ἀνεκοίνωσε τὸ Φανάρι.
 Κανονικὴ Ἐκκλησία ὁ παπισμός. Συμφώνως πρός τόν Σεβ. Δημητριάδος κ. Ἰγνάτιον.

27 Νοε 2013

Περί της αγωγής των παιδιών (Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου)



Απόσπασμα από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου Βίος και Λόγοι» Εκδ. Ι.Μ. Χρυσοπηγής, Χανιά, Κρήτη, 2003
1.   Η αγωγή των παιδιών αρχίζει απ’ την ώρα της συλλήψεώς τους.
Το έμβρυο ακούει κι αισθάνεται μέσα στην κοιλιά της μητέρας του. Ναι, ακούει και βλέπει με τα μάτια της μητέρας του. Αντιλαμβάνεται τις κινήσεις και τα συναισθήματά της, παρόλο που ο νους του δεν έχει αναπτυχθεί. Σκοτεινιάζει το πρόσωπο της μάνας, σκοτεινιάζει κι αυτό. Νευριάζει η μάνα, νευριάζει κι αυτό. Ό,τι αισθάνεται η μητέρα, λύπη, πόνο, φόβο, άγχος κ.λπ., τα ζει κι αυτό. Αν η μάνα δεν το θέλει το έμβρυο, αν δεν το αγαπάει, αυτό το αισθάνεται και δημιουργούνται τραύματα στην ψυχούλα του, που το συνοδεύουν σ’ όλη του τη ζωή. Το αντίθετο συμβαίνει με τ’ άγια συναισθήματα της μάνας. Όταν έχει χαρά, ειρήνη, αγάπη στο έμβρυο, τα μεταδίδει σ’ αυτό μυστικά, όπως συμβαίνει με τα γεννημένα παιδιά.
Γι’ αυτό πρέπει η μητέρα να προσεύχεται πολύ κατά την περίοδο της κυήσεως και ν’ αγαπάει το έμβρυο, να χαϊδεύει την κοιλιά της, να διαβάζει ψαλμούς, να ψάλλει τροπάρια, να ζει ζωή αγία. Αυτό είναι δική της ωφέλεια· αλλά κάνει θυσίες και για χάρη του εμβρύου, για να γίνει και το παιδί πιο άγιο, ν’ αποκτήσει απ’ την αρχή άγιες καταβολές. Είδατε πόσο λεπτό πράγμα είναι για την γυναίκα να κυοφορεί παιδί; Πόση ευθύνη και πόση τιμή!

Αγιοκατάταξη Γέροντος Πορφυρίου



Ἀνακοινωθέν (27/11/2013)
Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Τετάρτην, 27ην Νοεμβρίου 2013 πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατ' αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἀποδεχθεῖσα:
α) εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τούς Ἱερομόναχον Πορφύριον, τόν Καυσοκαλυβίτην, καί Ἱερομόναχον Μελέτιον τόν ἐν Ὑψενῇ Ρόδου, και
β) τήν οἰκειοθελῆ παραίτησιν τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Βελγίου κ. Παντελεήμονος ἀπό τῆς διαποιμάνσεως τῆς ἐπαρχίας αὐτοῦ,  προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, εἰς τήν οὑτωσί κενωθεῖσαν Μητρόπολιν Βελγίου ἐξελέξατο παμψηψεί τόν Θεοφιλέστατον Ἐπίσκοπον Σινώπης κύριον Ἀθηναγόραν. 
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας
τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για την κατάθεση πρότασης Νόμου από ΣΥΡΙΖΑ καί ΔΗΜΑΡ «περί συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης»


peiraivw serafeim.PNG
    Ἐν Πειραιεῖ τῇ 27ῃ Νοεμβρίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ἡ κατάθεση πρότασης Νόμου ἀπό τόν «ΣΥΡΙΖΑ Ἑνωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» καί τήν ΔΗΜΑΡ γιά τήν ἐπέκταση τοῦ ἰσχῦοντος δυστυχῶς Νόμου «περί συμφώνου ἐλεύθερης συμβίωσης» πού μετατρέπει τό ἀνθρώπινο πρόσωπο σέ χρηστικό ἀντικείμενο καί μάλιστα ὑποκείμενο δικαιοπρακτικῆς ἐνέργειας στά λεγόμενα «ὁμόφυλα ζευγάρια» ἐπειδή τό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο γιά τά δικαιώματα τοῦ ἀνθρώπου (ΕΔΔΑ) κατεδίκασε τήν χῶρα μας νά καταβάλη 5.000 Εὐρώ στούς προσφεύγοντες ἐπειδή δέν ἀναγνωρίζεται θεσμικά συμβίωση μεταξύ ὁμοφύλων προσώπων καί ἡ δηλωθείσα πρόθεση τῆς συγκυβέρνησης ΝΔ καί ΠΑΣΟΚ νά προωθήση στόν λεγόμενο ἀντιρατσιστικό Νόμο σχετική τροπολογία θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στή χῶρα μας τήν θεσμοθέτηση τῆς ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί φυσιολογίας καί τήν κατοχύρωση τῆς ψυχοπαθολογικῆς ἐκτροπῆς τῆς ὁμοφυλοφιλίας.

Εἰσόδια τῆς Θεοτόκου.Τὰ παιδιὰ στὴν Ἐκκλησία, τὰ παιδιὰ στὸ Θεό! (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Τὰ παιδιὰ στὴν Ἐκκλησία, τὰ παιδιὰ στὸ Θεό!

Είναι πιθανή η Τζιχάντ στη Δύση;



Οι ηγέτες μιας σειράς δυτικών μυστικών υπηρεσιών εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι κάτοικοι των χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίοι συμμετέχουν με τους αντάρτες στον πόλεμο της Συρίας, όταν θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους θα αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της.
Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube, οι αντάρτες υπόσχονται ότι μετά τη Συρία επόμενος στόχος τους θα είναι οι χώρες που κάποτε έδωσαν καταφύγιο στους γονείς τους. 

Τουρκία: Αγία Σοφιά και Μονή Στουδίου τα «όπλα» της κυβέρνησης ενόψει των δημοτικών εκλογών

Η μετατροπή των ερειπίων της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Στουδίου σε τζαμί και η εξελισσόμενη φιλολογία για τη μετατροπή και της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, προβάλλονται στην Τουρκία ως εξελίξεις που ενθουσιάζουν τα συντηρητικά στρώματα της τουρκικής κοινωνίας.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης - Μάθημα περί Θείας Λειτουργίας ( Mέρος 1ον )

π. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ -  Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2013 

Επιτέλους ... ένα τζαμί κάτω απ' την Ακρόπολη!!



Επιτέλους ... ένα τζαμί κάτω απ' την Ακρόπολη!!
Oι Έλληνες πεινούν, φτωχαίνουν, λοιμοκτονούν, αυτοκτονούν, όμως η αποικία χρέους που λέγεται Ελλάς, και πιό συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση του προτεκτοράτου των μνημονίων, έχει χρήματα για τζαμιά! "Η κατασκευή του τζαμιού συνάδει με την πολιτική μιας χώρας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα", είχε δηλώσει πιό παλιά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εντέλει, μετά από πέντε άγονους διαγωνισμούς, το τέμενος στο Βοτανικό, σημειωτέον σε έκταση που διατάχθηκε να παραχωρήσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα ανεγερθεί τελικά, και μάλιστα το έργο κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία των εταιρειών που είναι οι “παραδοσιακοί” εθνικοί εργολάβοι: Άβαξ (όμιλος Ιωάννου), ΤΕΡΝΑ (όμιλος Περιστέρη), ΑΚΤΩΡ (όμιλος Μπόμπολα) και ΙΝΤΡΑΚΑΤ (όμιλος Κόκκαλη).

26 Νοε 2013

Απάντηση της Ιεράς Συνόδου σε ανακριβές δημοσίευμα Εφημερίδος



Πρός τόν Ἀξιότιμον κ. Νικόλαον Βουλέλην Διευθυντήν τῆς Ἐφημερίδος «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»
Πρωτ. 4937
Ἀριθμ. Διεκπ. 2246
Ἀθήνῃσι 26 Νοεμβρίου 2013
Ἀξιότιμε κ. Διευθυντά,
Περιῆλθε σέ γνώση μας τό δημοσίευμα τῆς Δημοσιογράφου κ. Ἄντας Ψαρρᾶ στήν Ἐφημερίδα σας μέ τίτλο «Ἄβατο στά ταμεῖα τῆς Ἐκκλησίας» (25.11.2013, σελ. 5), στό ὁποῖο ἀναφέρονται χονδροειδεῖς καί εἰρωνικές ἀναφορές τῆς συντάκτριας γιά τήν ἐν Ἑλλάδι Ὀρθόδοξη Ἀνατολική Ἐκκλησία, ἀκόμα καί γιά τόν Θεό. Καθιστοῦν δέ προφανεῖς τόσο τίς ἰδεολογικές δεσμεύσεις καί ἀφετηρίες της, ὅσο καί τήν ἔλλειψη ψυχραιμίας καί γνώσης ἀπέναντι στό ἀντικείμενο τῆς ἔρευνάς της (π.χ. δέν ἔχει κἄν ἀντιληφθεῖ ὅτι ἡ νομοθεσία γιά τήν «Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος» δέν ἀφορᾶ στίς Ἱερές Μονές τοῦ Ἁγίου Ὅρους, οἱ ὁποῖες δέν ὑπάγονται στή δικαιοδοσία της καί ἔχουν δικό τους νομοθετικό καθεστώς) καί, ἐπιπλέον, τήν στόχευσή της, δηλαδή τήν πρόθεση νά προκαλέσει συναισθήματα ἐχθρότητας καί ἀγανακτήσεως στόν ἀναγνώστη ἐναντίον τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας καί θά ἀρκοῦσαν καθ’ ἑαυτές νά καταστήσουν περιττή καί τήν οἱαδήποτε ἐνασχόληση κατά σοβαρό τρόπο μέ τό δημοσίευμα.

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας,Επιστολή προς τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο κ. Νικόλαο

«……Άλλά ούτε, ως ορθόδοξος έγω θεολόγος, μπορώ νά πώ γιά Σάς τούς Παπικούς οτι άποτελείτε Εκκλησία. Σείς βέβαια στήν έπιστολή Σας πρός τόν Μητροπολίτην Πειραιώς κ. Σεραφείμ γράφετε καί λέγετε μέ ισχύ οτι άποτελείτε τήν «Μίαν, Άγίαν, Καθολικήν καί Άποστολικήν Έκκλησίαν» μέ τήν προσθήκη μάλιστα «οσο καί άν αυτό κοστίζει εις σάς», δηλαδή εις ήμάς τούς 'Ορθοδόξους. Έγω ομως Σάς λέγω, μετά άπό θεολογική μελέτη καί σπουδή, οτι Σείς οι Παπικοί δέν είστε Εκκλησία……..»
«………Όχι, Άρχιεπίσκοπε τών Καθολικών κ. Νικόλαε! Ή Όρθόδοξη Έκκλησία αυτή είναι ή μόνη άληθής Έκκλησία τοΰ Χριστοΰ. Καί είναι ετσι, διότι ήμείς οι Όρθόδοξοι κρατοΰμε τήν διδασκαλία τοΰ Ιησοΰ Χριστοΰ καί τών άγίων Άποστόλων καί τίς παρα­δόσεις τών Οικουμενικών Συνόδων, ένώ Σείς οι Καθολικοί τίς παραλλάξατε.»
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι Πολυνήσιοι έκλεισαν τζαμί μία μέρα μετά το άνοιγμα του.

Πριν από την Αγκόλα  και τη , Βιρμανία  η Ταϊτινοί είχαν αντιδράσει στον εξισλαμισμό της μικρής χώρας τους αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν το τζαμί που μόλις είχε ανοίξει στη πρωτεύουσα. 

Νίκος Χειλαδάκης, Ανάμεσα σε Δύση και Ισλάμ

Benny Hinn
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ
Πέντε Βιωματικές Σκηνές
1) Το μεγάλο κλειστό στάδιο, «Philios Arena»,  στην Atlanta της  Georgia των ΗΠΑ, είναι γεμάτο από χιλιάδες πιστούς που έχουν τα χέρια ψηλά και μια μεγάλη χορωδία ντυμένη στα κόκκινα ψάλλει διαφόρους ύμνους «μαγεύοντας» το πλήθος. Ο «μεγάλος δάσκαλος του Χριστού», ο περίφημος «θεραπευτής», ντυμένος με ένα άσπρο πανάκριβο και αστραφτερό κουστούμι με κλειστό λαιμό, «ευλογεί» τους πιστούς του «πελάτες». Η επιδερμίδα του πρόσωπου του «λάμπει» από την καλοπέραση. Ο κόσμος είναι  ενθουσιασμένος που τον αντικρίζει  και πολλοί κλαίνε από την συγκίνηση. Την ορχήστρα πάνω στην κεντρική σκηνή διευθύνει ένα χονδρός κονφερασιέ που είναι και ο παρουσιαστής του μεγάλου «Δασκάλου». 

Καθοδηγητής της Νέας Τάξης και οικουμενιστικής προπαγάνδας ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Καθοδηγητής της Νέας Τάξης και οικουμενιστικής προπαγάνδας ο Πατριάρχης Αντιοχείας.
Συνταχθέν υπό των διαχειριστών του Ιστολογίου katanixis.gr 
Σε μέγα πρόμαχο και καθοδηγητή της Νέας Τάξης και οικουμενιστικής προπαγάνδας, εξελίσσεται η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας τε και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης.
Είναι βέβαιον πως το Πατριαρχείο Αντιοχείας, τις τελευταίες δεκαετίες, με την πολιτική του μακαριστού πατριάρχου Ιγνατίου, έχει απεμπολήσει το γνήσιο ορθόδοξο φρόνημα της αγιοπατερικής παράδοσης και το έχει αντικαταστήσει με το αλλότριο πνεύμα της αιρέσεως, της πλάνης και της κακοδοξίας. Συναγωνίζεται ακόμη και αυτό το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε συμπροσευχές με τους πάσης φύσεως αιρετικούς, σε κοινωνία Ενώσεως με τους αχαρίτωτους παπικούς και τους βλάσφημους Μονοφυσίτες. Ιδίως η πολιτική του Πατριαρχείου Αντιοχείας με τους Κόπτες, τους Συροϊακωβίτες και όλους τους υπόλοιπους αιρετικούς Μονοφυσίτες, το αναδεικνύουν σε Πατριαρχείο πρώτης γραμμής σε πρακτικές υποδούλωσης της Ορθοδοξίας στα σχέδια της πανθρησκείας και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών – Αιρέσεων.

Κωνσταντίνος Χολέβας, Το ιστορικό δίδαγμα για την εθνική επιβίωση



Το ιστορικό δίδαγμα για την εθνική επιβίωση!
Πώς επιβιώνει ο Ελληνισμός σε δύσκολες περιόδους; Από πού αντλούν οι Ελληνες διδάγματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε εποχές κρίσης ή υποδούλωσης;
Ποια η πολιτιστική, εκπαιδευτική και φιλανθρωπική δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια των αιώνων; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντήθηκαν από εκλεκτούς επιστήμονες κατά το Β' Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Μονής Πεντέλης,  στις 22 και τις 23 Νοεμβρίου. Εντάσσεται στη σειρά 10 συνεδρίων που ανέλαβε να οργανώσει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος,ένα κάθε χρόνο, ώστε το δέκατο να συμπέσει με τα 200 χρόνια από τη Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση (1821-2021).

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η Αγία Σοφία στην ψυχή των Ελλήνων



Η Αγία Σοφία στην ψυχή των Ελλήνων
            Ο βάρβαρος και βέβηλος λόγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ερντογκάν κ. Μπαγίς, να γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί, προκάλεσε τους Έλληνες, που διαχρονικά έχουν στην καρδιά τους τη "Μεγάλη Εκκλησιά". Από τα πολλά που έχουν γραφτεί γι' Αυτήν  (μελέτες, δημοτικά και άλλα ποιήματα, θρύλοι, περιγραφές, εντυπώσεις κ.α.) θα αναφερθούν εντυπώσεις για την Αγιά Σοφιά Ελλήνων διαφόρων επαγγελματικών απασχολήσεων, από το 1852 έως το 1996.

25 Νοε 2013

Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο «Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρησκειών για την Ειρήνη» στη Βιέννη

Βιέννη- Την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε στο «Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρησκειών για την Ειρήνη». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο του  Βασιλιά Αμπντουλάχ για το... Διαθρησκευτικό Διάλογο».

Η Βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, για την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.



25-11-2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:  τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
            τον κ. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
ΘΕΜΑ: Το Ισλαμικό Τέμενος και ο δημόσιος ή κοινωφελής σκοπός.
Κύριοι Υπουργοί,
σε συνέχεια της με Αρ. Πρωτ. 434 /1-8-2013 ερώτησή μου, για την οποία δεν έλαβα απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων -αν και παρήλθε ο επιτρεπόμενος από τον κανονισμό της Βουλής χρόνος-, επανέρχομαι στο θέμα της ανέγερσης Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.
Το άρθρο 3 του ν. 3512/2006, που ορίζει ότι «η ανέγερση του Τεμένους θα γίνει …με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε έκταση που θα παραχωρηθεί από το Δημόσιο»,  βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 106 παρ. 6 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο: «Νόμος μπορεί να ορίσει τα σχετικά με τη συμμετοχή  στη δαπάνη του Δημοσίου αυτών που ωφελούνται από την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας ή γενικότερης σημασίας, για την γενικότερη ανάπτυξη της Χώρας».

Η Βιρμανία αρνείται την ιθαγένεια σε 800.000 μουσουλμάνους: «Δεν σέβονται τους νόμους μας»

Ούτε σαρία, ούτε ΟΙΣ (Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας)
Η Βιρμανία αρνείται την ιθαγένεια σε 800.000 μουσουλμάνους: «Δεν σέβονται τους νόμους μας»

Τάμα ή τάγμα;



Τάμα ή τάγμα;
- Κάτι θα μου δώσης, για να σου κάνω το παιδί σου καλά! Έτσι κάνουν όλοι! Εσύ γιατί, δηλαδή, ν' αποτελέσης εξαίρεσι;
- Μα, έρχεται η απάντησις της πονεμένης μάνας, όπως βλέπεις δεν έχω.
Είμαι φτωχειά!
- Φτωχειά ξεφτωχειά, κάτι θα μου τάξης και τότε εγώ θα φροντίσω!
Ο διάλογος δεν είναι ανάμεσα σε πονεμένη μάνα και γιατρό. Από γιατρό, που κι αυτός ως άνθρωπος, είναι επιρρεπής στην άτιμη συναλλαγή, θα θε­ωρούσαμε το διάλογο πραγματικό καί, όπως καταντήσαμε και... φυσικό! Δεν φοβούνται νόμους μερικοί γιατροί (έστω και λίγοι). Δεν λογαριάζουν συν­είδηση. Ο πόνος του άλλου είναι γι' αυτούς ο πόθος για νέο τάξιμο, για φακελλάκι φουσκωμένο, γιά «έξυπνο» εκβιασμό!
Μα η πονεμένη μάνα, και από γιατρούς απελπισμένη, στον παντο­δύναμο Θεό καταφεύγει. Όχι όμως με προσευχή «εκ βαθέων», που φθάνει «εις τα ώτα Κυρίου Σαβαώθ». Καταφεύγει, δυστυχώς, σε μαγικό τρόπο, όπως είναι το... τάμα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com