18 Νοε 2013

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου (Βουλγαρίας) Ναθαναήλ. Καλό παράδεισο πολυσέβαστέ μας Δεσπότη…

Nathanael6
Καλό παράδεισο πολυσέβαστέ μας Δεσπότη…
Του Σπύρου Αργυρού                                                                                                                 
Εν σκηναίς δικαίων αναπαύεται από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, ο πολυσέβαστος σε όλους μας Μητροπολίτης Νευροκοπίου (Βουλγαρίας) κυρός Ναθαναήλ, ο οποίος εκοιμήθη την ημέρα κατά την οποία έκλεινε τα 61 του χρόνια, μετά από μακρά ασθένεια.

Ο μακαριστός Επίσκοπος υπήρξε ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, απαράμιλλου ήθους, ασκητικός, φιλακόλουθος, άνθρωπος της προσευχής και της νηστείας, ακτήμων, εγκρατής της Θεολογίας, αρχιερέας με πολλά χαρίσματα. 
Συμμετείχε από νωρίς ενεργά στον αγώνα κατά των αιρέσεων-σεκτών. Η αγάπη του για το ποίμνιό του και η έγνοια του να το προστατεύσει από τις ποικιλώνυμες αιρέσεις και σέκτες ήταν διαρκής.
Μεγάλη ήταν η συμβολή του και στην ίδρυση του Δικτύου Πρωτοβουλιών μελέτης Θρησκειών και καταστροφικών λατρειών.
Παρά το βεβαρυμμένο της υγείας του, ο ελληνομαθής Επίσκοπος φιλοξένησε τον περασμένο Σεπτέμβριο για δεύτερη φορά στη Μητρόπολή του, την έκτη Διορθόδοξη Συνάντηση του Δικτύου.
Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο μακαριστός Μητροπολίτης με τρεμάμενη φωνή ευχαρίστησε τους συνέδρους του Δικτύου, γιατί από τα πέρατα της οικουμένης μετέβησαν στη Μητρόπολή του για να συζητήσουν τα καυτά προβλήματα που δημιουργούν οι αιρέσεις, στο λαό του Θεού.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας η οποία όρισε ως τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Νευροκοπίου, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βιδινίου κ. Δομετιανό, με επίσημη ανακοίνωσή της καλεί τον ευσεβή λαό να προσευχηθεί για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού ιεράρχου. 
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Ναθαναήλ θα τελεστεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 στις 11 το πρωί, από τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Γκότσε Ντέλτσεφ (Νευροκόπι), προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου. 
Σήμερα ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, απέτισαν φόρο τιμής στον μακαριστό Μητροπολίτη Νευροκοπίου κυρό Ναθαναήλ, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Μπόρις στο Συνοδικό Μέγαρο.
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας αφού άναψε ένα κεράκι ασπάστηκε τη σορό του μακαριστού Μητροπολίτη Νευροκοπίου, ενώ στη συνέχεια εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr , χθες Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τέλεσε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Νευροκοπίου.Δεήσεις υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού αρχιερέως αναπεμφθήκαν εκτός από τη Βουλγαρία και σε πολλούς ιερούς ναούς τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, καθώς ο αοίδιμος Μητροπολίτης ήταν πολύ αγαπητός.
Εμείς, ο πρόεδρος (Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος), η Γραμματεία και τα μέλη του Δικτύου πρωτοβουλιών Μελέτης, ευχόμαστε όπως ο και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχων ως αθάνατος Βασιλεύς και αναστάς εκ νεκρών Χριστός ο αληθινός Θεός ημών, κατατάξει το μακαριστό Μητροπολίτη Ναθαναήλ εν σκηναίς δικαίων, εν κόλποις Αβραάμ αναπαύσαι και μετά δικαίων συναριθμήσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com