21 Σεπ 2013

Λυκούργος Νάνης, Είναι λυπηρό ο Πατριάρχης με τις δηλώσεις του να προκαλεί γενική θυμηδία!




Προφανώς ο κ.Βαρθολομαίος θεωρεί ότι όλοι, οι προς ους απευθύνεται, τρέφονται με... κουτόχορτο ή κατάγονται απ το...κοροιδοχώρι! Δυστυχώς, για τον αρχιοικουμενιστή και καταπροδίδοντα με τα καμώματά του την Ορθοδοξία πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, υπάρχουν ντοκουμέντα, διάσπαρτα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που πιστοποιούν τη μειοδοτική του πολιτική στο θέμα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων και τα οποία ουδόλως δύνανται να αμφισβητηθούν! Και ακριβώς η ύπαρξη και αναδίφηση των εν λόγω ντοκουμέντων, κρυστάλλινης οικουμενιστικής διαύγειας,καθιστούν τη σημερινή δήλωσή του τουλάχιστον φαιδρή! Συνάμα και προκλητική! Είναι οπωσδήποτε λυπηρό ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως με τις δηλώσεις του να προκαλεί γενική θυμηδία!

Εμείς οικουμενιστές; Αλλοίμονο, αυτά είναι διαδόσεις των...εχθρών μας που επιδιώκουν να μας...πλήξουν! Ξύπνησαν οι τελευταίοι μια ωραία πρωία και είπαν: δεν τα βάζουμε με το Βαρθολομαίο έτσι για να περνά η ώρα;
Εμείς απλά αναγνωρίζουμε εκκλησιαστική υπόσταση και αποστολική διαδοχή στις σχισματοαιρετικές προτεσταντικές και παπικές κοινότητες αποκαλώντας τις "αδελφές εκκλησίες", απλά συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς, αλλοθρήσκους, μάγους, ειδωλολάτρες και κάθε καρυδιάς καρύδι μπροστά σε ομοίωμα της ..."θεάς" Γαίας στη Γροιλανδία, αφού πρώτα φροντίσαμε στη διδακτορική μας διατριβή να χαρακτηρίσουμε ως "στερούμενους αγάπης" τους θεόπνευστους ιερούς κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές, απλά στο Πόρτο Αλλέγκρε υπογράφουμε κείμενα που χαρακτηρίζουν τις πλανεμένες διδαχές "διαφορετικές διατυπώσεις της μίας πίστεως", απλά αναγνωρίζουμε στο Μπάλαμαντ τη "βαπτισματική θεολογία", απλά χαρακτηρίζουμε "θύματα του αρχεκάκου όφεως, που μάλιστα θα δώσουν λόγο!!! τους πατέρες μας που μας κληροδότησαν τη διάσπαση", απλά διακηρύσσουμε ότι "οι διαφορές χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν τις ρίζες τους στην πολιτική κι όχι στην πίστη", απλά δωρίζουμε το "άγιο κοράνιο", απλά προσφέρουμε σαν δώρο ένα άγιο ποτήριο στον ουνίτη ψευδεπίσκοπο Αθηνών, απλά υποδεχόμαστε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης στο Φανάρι με κωδωνοκρουσίες, θυμιατίσματα, ασπασμούς, λειτουργικές δεήσεις και αιτήσεις υπέρ αυτού, ευλογημένος ο ερχόμενος, πολυχρόνια, κοινή ευλογία, δώρα, απαγγελία του «Πιστεύω» και του «Πάτερ ημών» από τον πάπα σέ Θ. Λειτουργία στό Φανάρι, απλά ακυρώνουμε την έννοια της Ιεραποστολής προς τους ετεροδόξους και αλλοθρήσκους ισχυριζόμενοι ότι "Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία δέν ἐπιδιώκει νά πείση τούς ἄλλους περί συγκεκριμένης τινος ἀντιλήψεως τῆς ἀληθείας ἤ τῆς ἀποκαλύψεως, οὔτε ἐπιδιώκει νά τούς μεταστρέψει εἰς συγκεκριμένον τινά τρόπον σκέψεως», απλά αφορίζουμε άνευ αιτίας, άνευ δίκης και απολογίας εκλεκτούς αντιαιρετικούς και αντιοικουμενιστές θεολόγους και την ίδια στιγμή συγκαλύπτουμε τις φρικαλέες Χαρκιανάκειες και Ζηζιούλειες κακοδοξίες και τα "κατορθώματα" των μητροπολιτών Γερμανίας και Γαλλίας, απλά ζητούμε την κεφαλήν επί πίνακι ομολογητών Ελλαδιτών ιεραρχών, απλά σκανδαλίζουμε και πυροδοτούμε εντάσεις και σχίσματα, απλά το ένα, απλά το άλλο, απλά το...παράλλο, έτσι απλά, τόσο απλά!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι οικουμενιστές! Χρησιμοποιούν τη διγλωσσία για να πετύχουν το σκοπό τους!

Ανώνυμος είπε...

Θυμηδία προκαλούν τα παχιά λόγια χωρίς ουσία. Τα λόγια αυτών που διαστρέφουν την αλήθεια και αναγάγουν το ψεύδος ως ορθοδοξία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βαδίζει στην Ορθόδοξη γραμμή.

Ανώνυμος είπε...

Ποια αλήθεια διαστρέφει το σχόλιό μου ανώνυμε των 4:37 μ.μ.; Τα όσα κατέθεσα τεκμηριώνονται με αδιάσειστα ντοκουμέντα. Καταχωρημένες δηλώσεις, φωτογραφίες, βίντεο κ.ά. τεκμηριώνουν του λόγου το αληθές.Κάνετε μια περιήγηση στο διαδίκτυο, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, και θα το διαπιστώσετε. 'Αλλωστε, δεν άσκησε μονάχα ο γράφων το παρόν κριτικήν για τα οικουμενιστικά ολισθήματα του παυτιάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Ιεράρχες, ακαδημαικοί θεολόγοι,σεβαστοί καθηγούμενοι και πολλοί άλλοι, καυτηρίασαν τα εν θέματι παραστρατήματα. Και, προσφάτως, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, με ένα μνημειώδες κείμενό του, τεκμηριώνει πανηγυρικότατα τις οικουμενιστικές εκτροπές του ρηθέντος πατριάρχη. ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΔΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ; Πολύ φοβούμαι ότι η αλήθεια, αναφορικά με την ολέθρια πατριαρχική πολιτική στο ζήτημα των διαχριστιανικών και διαθρησκευτικών σχέσεων, τσούζει και εξ αυτού προκαλούνται αντιδράσεις που υποδηλώνουν έλλειψη ψυχραιμίας! Ελπίζω να μη σας αδικώ!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Προς 4:37: θυμηδία προκαλούν κάποιοι που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και μας λένε ότι ο πατριάρχης βαδίζει στην Ορθόδοξη γραμμή ενώ συμβαίνει το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μου δεν αξίζει να κάνεις διάλογο μαζί τους!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δυστυχώς τινές προπετείς γράφουν εν προκλητικόν σχόλιον δίχως ουδέν επιχείρημα παρά μόνον δια να δημιουργήσουν σύγχυσιν και ταραχήν. Ας μας συγχωρήσουν αλλά δεν δυνάμεθα να τους παρακολουθήσουμε. Αν ο πατριάρχης ημών πιστεύει ότι έχει δίκαιον ας επιχειρήσει να λειτουργήσει ταπεινώς ως απλός προσκυνητής εις έναν Ορθόδοξον Ιερόν Ναόν εις την Ελλάδαν δίχως την πολυάριθμην αστυνομικήν δύναμην οία τον περιβάλλει συνληθως, πολλοί δε εκ των αστυνομικών και φρουρών - μπράβων ως γνωστόν φέρουν πολιτικήν περιβολήν. Τότε να πληροφορηθούμε και ημείς πόσαι ιαχαί "άξιος" θα ακούσει...

Π. ΦΩΤΙΟΣ είπε...

Tα γεγονότα της Λάρισας είναι ακόμη πρόσφατα. Τέτοια αστυνομική δύναμη δεν έχει ούτε ο Πρωθυπουργός για να τον περιφρουρεί. Αν είναι ορθόδοξος ποιός φοβάται; Το άρθρο του εκλεκτού γιατρού είναι άκρως αληθινό και ουσιαστικό. Αυτοί όμως που κυρίως ευθύνονται για την ολέθρια πατριαρχική πολιτική δεν είναι αυτοί που πετούν σα μαργαριτάρια τα σχόλια όπως ο ανώνυμος 4.37, αλλά οι ιεράρχες που τον υποδέχονται μετά φανών και λαμπάδων και του συμπεριφέρονται ως ορθόδοξο. Αυτοί είναι που δημιουργούν σύγχυση στο ποίμνιο. Ποιόν να πιστέψουν οι άνθρωποι τον κ. Λυκούργο (και τον κάθε Λυκούργο) που αντιστέκεται και καταγγέλει την αίρεση του Οικουμενισμού, ή τους ποιμένες που παρεκτρέπονται; Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια αγαπητοί μου (αν ποτέ η αλήθεια μπορεί να είναι μαύρη)!

Ανώνυμος είπε...

Καταπέλτης ο κ.Νάνης κονιορτοποίησε τη φαιδρή πατριαρχική δήλωση.

ΣΤΕΛΙΟΣ Γ. είπε...

ΑΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΄Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ- ΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΄Η ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ, ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΑΓΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ με τα καμώματα του οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης.
Αν κάποιος θέλει να απορρίψει αυτά που καταθέτει ο κ. Νάνης, ας προσκομίσει τα αντίστοιχα επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Τι να απαντήσουν δηλαδή οι αντιφρονούντες; Αφού δεν έχουν επιχειρήματα!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και ένα ενδεχόμενο ο Πατριάρχης να μετανόησε και να μη θέλει να επαναλάβει τα όμοια ολισθήματα...Αλλά θέλει αρχοντικό σθένος με ταπείνωση να ομολογήσει: Ναι έφταιξα, έκανα λάθη συγχωρέστε με , τώρα επανορθώνω.

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέπεται ο οικουμενικός άλλα να λέει τη μία φορά και άλλα την άλλη;

Ανώνυμος είπε...

Με τα εργα του ο οικουμενικος πατριαρχης αναιρη τα οσα λεει.
Απο τα εργα κρινεται κανεις και οχι απο τα λογια.Τα ομορφα λογια χρεισιμοποιουντε ως παγιδες πολλες φορες για να αποπλανισουν και να παρασυρουν τους αφελεις.Αλλοτε αποδεικνυοντε ως φευδεις υποσχεσεις.οπως στην προκειμενη περιπτωση δεν μπορει να πειση πλεον το ποιμνιο με λογια, θελουμε εργα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com