1 Αυγ 2013

Η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως &.Θάσου για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης»



Η περιοχή μας δέχεται τις τελευταίες ημέρες την επίσκεψη μιας νέας προτεσταντικής ομάδας, της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης», η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας, με έδρα την Αθήνα, σε μία ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 6», και με τη διανομή κειμένων της Καινής Διαθήκης, συνοδευομένων με προσηλυτιστικά έντυπα.
Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, και έχει μέλη σε όλο τον κόσμο. Όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν θεωρεί την Ορθόδοξη πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων».
Το έντυπο υλικό που διανέμει η ομάδα αυτή μέσα σε ειδική συσκευασία, από σπίτι σε σπί-τι, κυρίως στα χωριά της Μητροπόλεώς μας, αποτελείται από την Καινή Διαθήκη της Βιβλικής Εταιρείας, ένα DVD με ηχογραφημένο όλο το κείμενο της Καινής Διαθήκης, καθώς και έντυπο υλικό που προπαγανδίζει τους σκοπούς της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης» και στο οποίο αναφέρονται οι έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις τους με τη διδασκαλία τους.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, τονίζουμε ότι η Ορθόδοξη Πίστη είναι η ίδια η Αποστολική παρακαταθήκη (Γαλ. α΄ 11-12. Α΄ Κορ. ιε΄1-3) όπως αυτή βιώνεται ανά τους αιώνες. Γι” αυτή την πίστη ο απόστολος Παύλος τονίζει με έμφαση στους Γαλάτες: «Εάν ακόμα και ο άγγελος από τον ουρανό κηρύξει σε σας άλλο ευαγγέλιο διαφορετικό από εκείνο που σας κηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα» (Γαλ. α΄ 8-9). Δηλαδή, μας προτρέπει να μην ακούμε κανέναν που δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, δηλαδή της Εκκλησίας, δεν έχουμε ανάγκη τις «προσφορές» των νεοφανών αιρετικών κινήσεων, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Γι αυτό προτρέπουμε τους πιστούς να αρνούνται να λάβουν το προσφερόμενο από αυτούς υλικό.
Η χρήση και η κυκλοφορία από την «Ε.Ι.Ε.», του εγκεκριμένου από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, κειμένου της Καινής Διαθήκης, έχει παραπλανητικό σκοπό, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από το ότι και στο παρελθόν στις προηγούμενες εξορμήσεις της, μαζί με την Καινή Διαθήκη συμπεριλαμβανόταν διαφημιστικό υλικό της εν λόγω νεοπροτεσταντικής ομάδας.
Ο ορθόδοξος χριστιανός γνωρίζει, ότι αυθεντικός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής είναι μόνο η Εκκλησία του Χριστού, ως «στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α Τιμ. γ 15). Η ιστορική πραγματικότητα αποδεικνύει ότι κάθε άλλη ερμηνεία της Αγίας Γραφής, που εκφράζει απλώς υποκειμενικές θέσεις, οδηγεί σε αποκλίσεις από την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας, γεγονός που διαχρονικά συνιστά το θεμέλιο της κάθε αιρέσεως.
 Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως &.Θάσου.
Δείτε σχετικά και :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com